Някой да е виждал такъв инструмент да се продава в България?
Инструмент за сваляне клапани.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Инструмент за сваляне клапани.
Не съм виждал, но е възможно да го има в някой специализиран каталог.
Обаче с този инструмент трябва да си много здрав за да се бориш с пружините, някой от тези мисля че е къде, къде по добър вариант

Обаче с този инструмент трябва да си много здрав за да се бориш с пружините, някой от тези мисля че е къде, къде по добър вариант

- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Надали трябва да си много здрав щом и една бременна мадама се справя, отделно че е направен да работи и с удар. Но и тези които показа ще свършат работа и не са скъпи.
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
една обикновенна тръба с магнит би ти свършила работата на този инструмент, но и аз мисля че тези от картинките са по удачни! и наистина преодоляването на пружината не е точно детска игра
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм добре с английския, но май си говорят за мотосайкъл и пружините не ми изглеждат яки като на голфа. Пък и поне на моя голф на всеки клапан има по две пружини. При това вътрешната пружина, дето тук липсва, е по-яка от външната. Никак не съм убеден, че дори здрав мъж може да се справи с моите пружини по подобен начин, камо ли пък бременна жена. Пък и аз предпочитам да свалям клапаните без да свалям главата, много ще ми е интересно да видя този дето ще си протегне ръцете на метър напред и ще натисне достатъчно силно.
С чук вероятно ще стане, ама аз не искам да се ползва чук за тази операция на моята кола.
С чук вероятно ще стане, ама аз не искам да се ползва чук за тази операция на моята кола.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
С чук ги вадят в скрападжийницата, за да извадят желязото от алуминия, просто не ги интересува къде ще хвръкнат кученцата 

- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
С чук и тръба се свалят, да, ами слагането? Аз съм си правил такъв инструмент, за натиск и възможност за сваляне и поставяне.
- Scarchu
- Автомобил: Black
- Двигател: with internal combustion
- Контакти:
Купих си го преди време този инструмент от първата картинка точно от магазина на Зимбер на бул. Европа... Ами не можах да се справя! Това на двигател АЕХ. Дойде едно приятелче с ръчно направен инструмент - за 25 минути бяхме готови с бирата :) Вторият инструмент не съм го пробвал, но прилича малко, като изключим рамото, на този, ръчно правения.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”