Моята история е следната съвети приемам всякакви ...
Колеги здравейте нов-съм в форума проблема ми е следния закупих автомобил
който е регистрира и е минал през канали застраховки КАТ всичко . Колата с две думи е с табели
на даден град , аз я купувам карам до като си подам документите в Кат за регистрация
и минавам канал всичко ок остава да ми се сложи номера и се това ще стана на следващия ден понеже КАТ
им минава роботния ден и ме прехвърлят за следващия (но са празници съответно чакам няколко дена) . Да ама ме спират катаджии през тези дни и ми казват да отида с тях в кат стоя около час и не знам какво става . Питам ги и викам какъв е
проблема те казват съмние за крадена кола , оставам в шаш и паника . Как ще е крадена като е с табели карана в БГ ...
Та никой не ми отговори заобиколиха ме няколко полицая почнаха да ме разпитват ... и на края ми казаха до 3 дена ще ви дадем отговор , ела тука със нас подпишете един документ и аз не го чета и като се прибирам викам ,чакай да погледна какво иди реч ... Протокол за доброволно иземане , демек аз съм си дал колата като подарък ... Което е ужас но процедурата била такава .
Така след 3 дена аз звънанах в КАТ и те ми казаха съмние за крадена едни неможе да ви дадем инфо колата остава тука .
И така почнах 3ти месец какво да правя . Във купувам си кола със табели нов внос е била и оставам без нея нямам инфо за колата от кат ме обеждават последни проверки и така времето си тече . Хора не го пожелавам на никой но найстина иживявам стрес . Събирал съм и спестявал за дадена кола и накрая излизат такива неща . Аз задавам въпроса преди да я купя даже разпитвах за какво ли не гледахме двигателя с майстори купето и др. За крадене не съм се и съмнявал .
проблема е следния никой не ми дава инфо какво става с колата даже . Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем който не е приятен да каже каква е процедурата .
Питане за задържана кола в КАТ - проверка дали е крадена?
- tomata
- Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
- Двигател: AWT AWC
Re: Питане за кола дали задържана за крадена проверка
Не съм се сблъсквал с такъв проблем. Ти какъв документ за покупката на тази кола имаш договор или фактура
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
wowwow написа:...ела тука със нас подпишете един документ и аз не го чета и като се прибирам викам ,чакай да погледна какво иди реч ...
Добър подход имаш. Като я купуваше пак ли така я кара на доверие? Каква е колата, какъв беше продавача, цената изгодна ли беше.
tomata написа:Не съм се сблъсквал с такъв проблем. Ти какъв документ за покупката на тази кола имаш договор или фактура
Да имам как минал съм натариус . Всичко както си е дал съм ги всичките документи на Кат за проверка .
777 написа:wowwow написа:...ела тука със нас подпишете един документ и аз не го чета и като се прибирам викам ,чакай да погледна какво иди реч ...
Добър подход имаш. Като я купуваше пак ли така я кара на доверие? Каква е колата, какъв беше продавача, цената изгодна ли беше.
Вижте колеги в органите на реда ли да се съмнявам , извинявайте ама ... ако нямам доверие на тях на кого да имам . Колата си е взех на пазарната цена не на изгода на нормалната и пазарна цена . А като купувам кола която е регистрирана и минала през системата на КАТ какво да и проверявам .
Не я взамам със някакви табели германия гранция полша или от зънзибария ...... Че да проверявам както става с нея .
Нали ако има проблем няма да може да се регистрира колата нали затова ти гледат рамата двигателя и куп др ....неща по колата .
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Не че нещо,ама петък е все пак...
ОпраИ правописа...
ОпраИ правописа...
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Споко,на един познат така му държаха а6-цата 6 месеца,взе си я и веднага я продаде-всичко си и беше наред,но нермите които потроши го накараха да я намрази.
Направи протокол-ако нямаш за това в какво състояние си я оставил в Кат.
Стигни до шефа на районното,всички имат приемни дни за граждани.
Търси си правата и колата,успех
Направи протокол-ако нямаш за това в какво състояние си я оставил в Кат.
Стигни до шефа на районното,всички имат приемни дни за граждани.
Търси си правата и колата,успех
Колеги как да си търся правата .
Наех си адвокат та той даже неможе да ми каже нищо .
Вика последни проверки а това го чувам от първия месец .
Такава система има ,че и аз не знам вече ...
Наех си адвокат та той даже неможе да ми каже нищо .
Вика последни проверки а това го чувам от първия месец .
Такава система има ,че и аз не знам вече ...
Последна промяна от radotom на Пет 15 апр 2016 22:53, променено общо 1 път.
Причина: Освен бутон Цитат имаш и бутон Нов Отговор! Използвай него
Причина: Освен бутон Цитат имаш и бутон Нов Отговор! Използвай него
Колега, в кой град е това, защо не похвалиш родната полиция?
И според мен не е трябвало да даваш оригиналните документи, а копия от тях, защото може да се окаже че си ги нямал.....да не се случва-доверие на правоохранителните органи-нулево.
Всички си спомняте как преди години мистериозно изчезна един тефтер който органите яко разследваха......и после какви глупости дрънкаха по тв.
И според мен не е трябвало да даваш оригиналните документи, а копия от тях, защото може да се окаже че си ги нямал.....да не се случва-доверие на правоохранителните органи-нулево.
Всички си спомняте как преди години мистериозно изчезна един тефтер който органите яко разследваха......и после какви глупости дрънкаха по тв.
Момчета положението е следното , нямам никаква информация за колата .
Само ми казаха ,че се съмняват ,че е крадена и че уж щели сега да пращат запитване до завода
пройзводител на колата за да видят дали колата е ок ( отначало ме излъгаха ,че има поправка на рамата )
после ми казаха ,че нямало поправка рязания и подобни интервенции .
Сега ,чакам да видим какво става . Откровено да ви кажа почнах да губя вяра в полиците защото
обясних по горе ситуацията каква е и разбирам ,че не са от най-честните хора .
Но най - лошото е ,че нямам никаква информация за колата не ми дават и времето си тече и така .
Ако трябва да съм честен колата като стой си губи от цената всеки месец ама ...
Само ми казаха ,че се съмняват ,че е крадена и че уж щели сега да пращат запитване до завода
пройзводител на колата за да видят дали колата е ок ( отначало ме излъгаха ,че има поправка на рамата )
после ми казаха ,че нямало поправка рязания и подобни интервенции .
Сега ,чакам да видим какво става . Откровено да ви кажа почнах да губя вяра в полиците защото
обясних по горе ситуацията каква е и разбирам ,че не са от най-честните хора .
Но най - лошото е ,че нямам никаква информация за колата не ми дават и времето си тече и така .
Ако трябва да съм честен колата като стой си губи от цената всеки месец ама ...
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ти остави че губи цена, виж да не загуби други работи. Прочети тази тема viewtopic.php?f=60&t=270638&hilit=%D0%9A%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B4 и бягай за един протокол да ти направят, че току виж я обезкостили
Не знам какво да кажа ! Чакам като има развитие ще пиша ...
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AUS 2000
Това е защото много от нашите автокъщи имат хора в КАТ и срещу дадена сума,ти "помагат" с минаването.Когато я взех моята,ми предложиха тази опция за 40 лв.(миналата година Май месец).Не заради парите и въпреки огромното чакане в КАТ,за своя сигурност,не ги дадох и провериха колата от-до.Гледах как минават на бързо и формално останалите закупили тази услуга.
Така,че не се чуди как вече е регистрирана веднъж тук.
Успех!
Така,че не се чуди как вече е регистрирана веднъж тук.
Успех!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”