Здравейте,
Интересува ме дали някой от колегите с бензинови голфчета е пробвал това масло ? Дават го че издържа на високи натоварвания и много големи температури. 4 литра са 78 лв.
Мнение за масло Rheinol 10w60 ?
Re: Мнение за масло Rheinol 10w60 ?
Всяко едно масло с този вискозитет е направено да издържа на високи температури, въпроса е до колко е подходящо за твоя мотор, освен ако не караш БМВ М-серията, алфа, ферари или някой моднат мотор, който е подготвен за каране на писта и т.н. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Стига глупости, моля!didich написа:... освен ако не караш БМВ М-серията, алфа, ферари или някой моднат мотор, който е подготвен за каране на писта и т.н.
didich написа:Всяко едно масло с този вискозитет е направено да издържа на високи температури, въпроса е до колко е подходящо за твоя мотор, освен ако не караш БМВ М-серията, алфа, ферари или някой моднат мотор, който е подготвен за каране на писта и т.н.
Карам VW Golf 4 2002 година 1.6 16v 105 коня. Хапва си масълце извънградско и един стар маслар ми препоръча това масло. Казах му, че ще си помисля защото не отговаря на стандартите на vw, не ги пише на бутилката. Той ми зе изсмя и каза, че това че не ги пише не е никакъв проблем.
myrshavija написа:http://filtri-masla.com/search/cat/1142166
Колега купувал ли си от този сайт. Питам те тъй като цената е доста по-ниска от тази на която ми го предлагат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм купувал. Само споделих какво намерих. Едва ли правят ментета на такова супер неизвестно масло.
Колкото до това дали на етикета има написан някой от ФВ стандартите за масло - и аз мисля, че няма никакво значение за двигатели на възрастта на твоя.
Колкото до това дали на етикета има написан някой от ФВ стандартите за масло - и аз мисля, че няма никакво значение за двигатели на възрастта на твоя.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
aparushev написа:didich написа:Всяко едно масло с този вискозитет е направено да издържа на високи температури, въпроса е до колко е подходящо за твоя мотор, освен ако не караш БМВ М-серията, алфа, ферари или някой моднат мотор, който е подготвен за каране на писта и т.н.
Карам VW Golf 4 2002 година 1.6 16v 105 коня. Хапва си масълце извънградско....
Вълшебни масла няма, или си ремонтирай мотора, или доливай.VW стандартите отдавна не важат за твоя масларник.Колко масло ти гори колата?
Ами извънградско почти литър на 1000 км с 5w40 на кастрол EDGE. Градско след като му долях след 500 км не го беше пипнала. Оттам изхождам, че го харчи заради по-високата температура извънградско.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Маслото заминава при по-високи обороти. Карай с 80-90км/ч извънграсдко и ще ти намалее разходът на масло. Затова и градско не ти харчи толкова много.
А 1л/1000км масло си е много и явно имаш нужда от доктор.
Едва ли имаш нужда от 10/60 - съмнявам се, че маслото ти минава 100-105 градуса при извънградско.
Едва ли имаш нужда от 10/60 - съмнявам се, че маслото ти минава 100-105 градуса при извънградско.
Ами изхождам от там че 10w60 е масло за състезания и така нататък, тоест извънградско по пътя на логиката ако причината е температурата да спре да го харчи или поне да намалее. Също така маслото е 10 а не 5 -ца, което е една идея по гъсто като цяло. И най-накрая маслото е пълна синтетика което си е плюс :). Колега от дружба съм и аз ако искаш може да се видим да пием по едно кафе да ти покажа колата. По евтиния ми вариант е да почна с маслото и да експериментирам. Някак си не ми се вярва дори и да е на над 250 хиляди километра да е толкова амортизиран мотора. Маслара ми каза, че трябва да се намери оптималното масло за двигателя.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Причината не е в маслото, ами че колата ти е маслояд. Не си давай парите за 10в60, няма да има голяма файда от него. Иначе съм мяркал из нета, че с такова карат пистовите моторетки 

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
aparushev написа:myrshavija написа:Маслото заминава при по-високи обороти. Карай с 80-90км/ч извънграсдко и ще ти намалее разходът на масло. Затова и градско не ти харчи толкова много.
Някак си не ми се вярва дори и да е на над 250 хиляди километра да е толкова амортизиран мотора. Маслара ми каза, че трябва да се намери оптималното масло за двигателя.
Ами ако е на над 500 хил. ко прайм, няма как да знаеш нито на колко км. е колата, нито как и с какво масло е била карана преди да попадне в твоите грижовни ръце

Не се осланяй на това какво ти казва (маслара) или какво на теб ти изнася да си мислиш за колата, ако имаш пари и ти се занимава отваряй мотора, ако ли не доливай, по-един или друг начин че стигнеш до верния отговор!
Като ти се занимава и смяташ че е по-евтино доливай, само не забравяй от време на време да сменяш филтъра

Колко му струва ремонта на тоя мотор, 400-500лв. нека някой по-запознат да каже, не вярвам да е повече.
Оправи си колата и си я карай като бял човек!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Както всички ти казваме, причината не е в температурата.aparushev написа:... по пътя на логиката ако причината е температурата ...
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
според мен няма проблем да сипеш такова масло даже и от сайта, а после да кажеш намалява ли разхода как се държи и така
на тая цена можеш да купиш къде по посредствено масло от известен етикет

на тая цена можеш да купиш къде по посредствено масло от известен етикет
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”