Багажници KAMEI

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
ipm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Багажници KAMEI

Мнениеот ipm » Сря 11 май 2016 9:38

Здравейте колеги,

Не знам дали тук е мястото за тази тема, но ако модератор прецени, че не е за този раздел, моля да я премести където смята,че е уместно.

Накратко - искам да си купя багажник за покрив KAMEI HUSKY XXL - в интернет го има на доста BG онлайн магазини, но прозвънях сигурно 10 и никъде го няма наличен и не очакват доставки. Въпросът ми е някой има ли идея кой в момента внася, продава и има наличности на KAMEI багажници?

Предварително благодаря, ако някой сподели нещо по темата.

P.S. Не съм ползвал горен багажник до момента и се чудя има ли проблем (различен от естетически :mhihi ) да се монтира кутия дълга 2 метра на покрива на пасат седан?

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Re: Багажници KAMEI

Мнениеот nii » Сря 11 май 2016 10:37

http://www.escadra.bg/%D0%B0%D0%B2%D1%8 ... /i1068.htm

Би трябвало да го имат наличен.

Няма проблем да сложиш и 3 метра кутия, но да знаеш че:
-много шуми
-не можеш да вдигнеш над 130 (иначе като един колега ще си събираш гащите по магистралата)
-кола седан изглежда действително нелепо с дълга кутия
-вдига разхода с около литър

ipm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ipm » Сря 11 май 2016 13:06

Точно от Ескадра бях решил да го купя и първи те споделиха, че нямат наличност и не чакат доставки. В момента предлагат само Thule, но при положение, че ще ползвам багажника 1-2 пъти годишно, Thule-то с 2-3 пъти по-висока цена ми се струва излишен разход.

За разхода, шума и скоростта е ясно. Въпросът беше да няма вибрации и други сериозни проблеми :)

Потребителски аватар
nii
Незабравим член

Мнениеот nii » Сря 11 май 2016 13:29

И аз като теб се чудих какво да правя, и накрая си купих http://www.bagajnik.com/produkt-FREE-PL ... IV-MAT-420
Сега даже е на промоция, за 2 пъти годишно е перфектен

ipm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ipm » Сря 11 май 2016 13:52

Да, има алтернативи - аз се заглеждах по NEUMANN, но ще потърся още малко KAMEI.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 11 май 2016 14:36

има изисквания за минимално и максимално отстояние на напречните греди при монтаж. С други думи, ако багажника е много дълъг, а тавана къс, може да си извън допустимите рамки. Не знам каква е колата и какви са спецификите на този бгажник, но го провери преди да го купиш.
Има доста модели около 400л багажници за седани, които са широки и къси. За 2-3 пъти в годината бих казал, че марката не е от никакво значение. Ако ще го возиш нон стоп на покрива тогава си заслужава да дадеш някой лев повече за нещо марково и по-сигурно, здраво и аеродинамично.
Това, което nii ти е пратил е перфектно като цена и обем, даже и на седан горе-долу седи (макар че седан с кутия попринцип е зле визуално :))

За да нямат проблем със скоростта, гастарбейтерите прихващат кутията към гредите с колани и педашат с по 160 :)

Потребителски аватар
nii
Незабравим член

Мнениеот nii » Сря 11 май 2016 18:30

Повярвай ми, проучвах няколко месеца всички производители и обиколих всички магазини.
За инцидентна употреба от туле и камеи няма смисъл.
По-добре дай парите за скъпи греди, та да не ти се налага да ги махаш. Преди бях с оригинални Фолксвагенови, над 90 кмч фучаха жестоко, после взех Туле аеробар и до 160 нищо не се чува.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 11 май 2016 21:28

Едни от най-хубавите боксове ги прави една немска фирма. За съжаление и цената им е ...леко солена . Но си струват всеки даден лев. И Туле няма база за сравнение с точно тази фирма. Нищо общо. А да- имат едно общо- цената на скъпите модели на Туле са колкото на немските ( в промоция ) . Много са малко фирмите дето могат да предложат такова аналогично качество, стабилност, шум, полезен товар и допустима макс. скорост. С неръждаеми шарнири са и са изработени от фибростъкло. Фирмата се казва Мобила. Имам техен стар модел. И за годините си е още екстра. Карал съм преспокойно със 150-160 . Доста са тихи и никакви вибрации не се усещат. Препоръчвам ги горещо на всеки, който държи на качество и спокойствие по време на път.
Сори за оффтопика.
По темата : понякога излиза нещо сносно и малко употребявано. Или държиш задължително да е ново?

ipm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ipm » Съб 14 май 2016 14:23

Благодаря на всички за участието.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”