Пиша тук, не зная дали е правилния раздел. Седалката на едно служебно рено ми я препика кучето и от вчера понамирисва ужасно. Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо и какво е решението. Салона е плюш.
Миризма на седалка
Миризма на седалка
Колеги,
Пиша тук, не зная дали е правилния раздел. Седалката на едно служебно рено ми я препика кучето и от вчера понамирисва ужасно. Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо и какво е решението. Салона е плюш.
- Megasquirt
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Миризма на седалка
Изпира се естествено, може да изглежда сложно, но едва ли е.
- Мартин1234567890
- Автомобил: vw Golf 3
- Двигател:
Свали седалката на която се е изпикал,дай я н химическо/или я намокри с вода на автомивка,земи малко от онея прахове за пералня,после пак с вода сложи я на терасата на слънце и след 3,4 дни я сложи пак в колата,то без това на химическо също ще ти кават една 4-5 дена или 1 седмица,отиди на някоя автомивка.
- Megasquirt
- Автомобил:
- Двигател:
Попринцип тапицерията се сваля лесно. А и друго най-елементарно и действащо перфектно посто купи едно пакетче сода за хляб и я втрии в седалката, или разтвори във вода и я излей. Содата ебава майката на смръднята на лайна, пикня, дрисня и гъз.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Да не те отчайвам ,ама не може да се махне тая миризма.Може да намалее с пранета,соди за хляб и т.н.,но напълно не става.Аз съм имал подобен проблем .Миризма на пикоч даже от килим трудно се маха и то след няколко пранета,а камо ли от седалка с тапицерия,дунапрен и т.н.
Все едно да се мъчиш да изпереш напикан матрак или дюшек.Попитай и в автомивка,където перат килими и ако са коректни ,а не да гледат да ти вземат парите ще ти кажат че винаги остава миризма,дори след пране.
Все едно да се мъчиш да изпереш напикан матрак или дюшек.Попитай и в автомивка,където перат килими и ако са коректни ,а не да гледат да ти вземат парите ще ти кажат че винаги остава миризма,дори след пране.
- Megasquirt
- Автомобил:
- Двигател:
Не колега, не си ръсил достатъчно. Тапицерията със сигурност лесно се маха, но отдолу дунапрена мисля е лепен, и върху него така или иначе ще трябва да се ръси сода. Пробвай първо само сода, повтори, потрети, ако е служебна и те устройва не си играй да сваляш и переш. Не се притеснявай содата наистина за такива миризми и бацили е велика. Факт е, че прането на място с прахосмукачка не действа в сравнение със содата.
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
е@ах ти помияра .Разкарай го -пак ще ти направи поразии.
От 7г возя куче в колите и такава поразия не ми е правило нито 1 път.
Ще пробвам да я изпера или със содата. Беше след операция и беше се сдухал :)
- Megasquirt
- Автомобил:
- Двигател:
Горкото, майната и на седалката, служебна кола е това. Пробвай задължително първо содата яко, ако не искаш да ти мирише на нищо. Ако искаш вече на препарати да ти мирише, тогава пране.
- AugustinerFan
- Автомобил: Mini Cooper SD
- Двигател: 2017
kris11 написа:е@ах ти помияра .Разкарай го -пак ще ти направи поразии.
Типично по селски! Не се обиждай но си прочети коментара. Колегата пита за седалката, не дали да си разкара кучето. От над 20 години гледам кучета и са ми правили поразии, содата наистина неутрализира миризмата.
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
AugustinerFan написа:kris11 написа:е@ах ти помияра .Разкарай го -пак ще ти направи поразии.
Типично по селски! Не се обиждай но си прочети коментара.
Колегата не беше уточнил, че е след упойка. както и да е. Когато писах имах в предвид,е го е возил в колата и е направил проблема.
Офф - има и злопаметни животни. Имам познат с дакел.Ходи и му пикае в обувките. Бой -гледа го в очите и пак в обувката / познатия ми го е казвал това/.
Моя съм го качвал на ръце и свалял от колата след 2 операции с упойка и не ми е правил проблеми.Даже и на краката си не можеше да стои. При втората операция беше и с висока температура
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
В повечето автомивки имат машини за пране на седалки - без да ги свалят от колата. Около 20лв е прането на седалка, ако искаш само едната част без облегалката може и с 10ка да се разминеш. Имат и доста качествени препарати- няма да остане и помен от миризмата. Работил съм в автомивка преди години, успешно сме премахвали петна и миризма от краве мляко от плюшена седалка.
- Megasquirt
- Автомобил:
- Двигател:
Той колегата сигурно вече се е оправил, но аз ако разлея краве мляко на седалката изобщо няма да ми пука. Ако е естествена кожа, на салона даже ще му хареса. Грух-грух 
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”