проблем с изпотяване на предно стъкло
-
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с изпотяване на предно стъкло
Прегледах няколко теми в търсачката , но са по-различни, ако има за същия проблем нека ми бъде приложен линк. Става дума за Ауди 80 б4 , 2000 кубика , бензин (без климатик). Проблема е , че предното стъкло се изпотява много странно, не е като обикновената влага , а стои едно такова мазно , лепкаво. Духалките обдухват самата влага донякъде , обаче остава някакво мътно стъклото и дори и с парцал не се чисти, а се замазва още повече. Стори ми се дреболия, помислих си, че може да съм го зацапал с някакъв препарат по мазен дето си чистя таблото , но уви. Колкото и да го чистя - нищо не правя. Явно има някакъв проблем и не мога да разбера къде е - днес вечерта едвам се прибрах - само на къси да ми кара някой отсреща и направо трябва да спирам , получава се ефект на заслепяване, просто не мога да я карам така тази кола.Днес отварям 4-те врати и шибедаха и излизам от колата да не дишам и пак си стои изпотено
Забелязвам, че има конденз и в маслото на двигателя , тоест не знаех , че е конденз , закарах я на майстор преди няколко седмици , защото бях чувал че е много лошо ако се появи цвят като този на бозата, но майстора ми каза , че нищо и няма, било просто конденз. Но и антифриза се губи, на сравнително малко километри доливам. Това го казвам без да знам дали има пряка връзка де , но си е странно за мен лично. 10 години съм карал (и още карам) голф 2, 1,6 турбо дизел и никога не съм имал подобен на този проблем.

-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Re: проблем с изпотяване на предно стъкло
Колега не си чел обстойно. :) Щом ти губи антифриз значи ти е спукано радиаторчето на парното или някъде около него и това на стъклото е мазно от антифриза :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
ее , това е кофти , трябва да купувам ново радиаторче значи..., а и съм дишал тия изпарения известно време 

-
То радиаторчето е едно на ръка, ами много разглобяване ще падне на таблото :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
е то аз няма да се хващам с тази работа , имам един приятел - авто еладжия - може и на него да я дам, въпреки , че вече ми е неудобно , че много работи ми върши по колите, но ще видим , мерси все пак за информацията колега, поне вече е по-ясно като се знае диагнозата , все пак ако има някой на друго мнение нека да пише, ама то май като се замисля няма какво друго да е..
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сега прочитам тук в друга подобна тема някой колега се съмнява в проблем с филтъра на купето. Аз не знам, че има и такъв филтър - аз знам за горивен, въздушен и маслен филтър, къде се намира този филтър на купето?
-
Не е филтъра братле, а иначе е под пластмасите под чистачките.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Предстои ти смяна на радиаторчето за парното.Не се опитвай да спреш теча с добавки.
Таблото пред колата и действаш.
Ще разбереш защо искат по над 100лв само за труд.

Таблото пред колата и действаш.
Ще разбереш защо искат по над 100лв само за труд.

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Zdravko Zankov написа:Предстои ти смяна на радиаторчето за парното.Не се опитвай да спреш теча с добавки.

И недей да се мотаеш, както сам си установил така не може да се кара
- airjohn
- Автомобил: 2020 Skoda Karoq
- Двигател:
Заедно с това трябва да смениш гарнитурата на главата. Теча на радиаторчето много вероятно е в следствие на повишено налягане в охладителната с-ма. Ако ти се втвърдяват маркучите на антифриза, значи е заминала гарнитура или е изкривена главата.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Не вкарвай човека в излишни разходи. Теча на радиаторчето много вероятно е в следствие ЕГН-то на колата. Гарнитурата е много малко вероятна причина
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колата е февруари , 92-ра, не е никак нова. Сега един съсед ми каза, че това било като фабричен дефект точно при ауди б4 , често се случвало. А между другото преди малко я закарах на оглед в сервиз - казаха ми, че е "голям филм" разглобяването на точно това табло , колата ще стои минимум два дни в сервиза, а сумата ще е около 200 лв (+ - 15 лв), провериха да не е от филтъра на купето - оказа се че няма такъв филтър
, ами 200 лв ще съм назад, но пък какъв избор имам.. няма начин 

-
Колега иди и в друг сервиз, може да ти обадят по-ниска цена, пък и да ти обадят пак подобна, направи се на ударен и им кажи че при конкуренцията е с 50 60 лв. по-малко. Може да свалят :) Иди в Бургас, там има по-голям избор от майстори, може да ти дадат по-добра цена
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
golf_td написа: но пък какъв избор имам.. няма начин
Имаш един избор - ако ще я продаваш скоро, слагаш една добавка и се молиш да те изкара по-дълго време

-
- Автомобил:
- Двигател:
Така е колега, не съм я оставил там да я ремонтират, само на оглед - ще видя как е и на други места, но пък в Бургас - знам ли , освен някои колеги да препоръчат някъде , понеже има и нещо друго - Поморие е малък град и ако някой не си свърши добре работата се разчува много бързо , гледат да си пазят реномето хората и повечето работят съвестно, особено като знаят че сме от един град , иначе за парите и на мен ми се струва малко скъпичко... ще го обмисля.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”