Продажба на кола на лизинг.Рискове?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Продажба на кола на лизинг.Рискове?
Колеги от известно време си продавам колата,но получавам предложения само за лизинги.....Какви са рисковете при един лизинг,който е минал през нотариус?
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: Продажба на кола на лизинг.Рискове?
В твоя случай не е коректно да казваш лизинг, а по-скоро продажба на изплащане. Друг е въпроса, ако договориш сделка през лизингова компания. Риска се носи от лизингодателя и обикновено е застрахован.
С други думи риска се носи от лизинговата компания, която се явява кредитор. Ти си получаваш цялата сума от лизинговата компания.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Идеята ми е да не минаваме през лизингова компания,защото човека който иска да вземе колата работи без трудов договор
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
В никакъв случай не бих продал кола на лизинг на някого. Ще те завлече след първите няколко вноски. Щом трудно я продаваш, значи е скъпа. Къде ти е акъла да я даваш на човек без трудов договор, а от там и без постоянни доходи?
- IceHeart
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.8 AGN
Вече го ядох тоя. Продавах старата 3-ка /Голф/ преди 3 години. Давах я на доста сносна цена /под пазарната/ а колата беше читава, технически и визуално. Сега имаше ръжди на места, но нищо фрапиращо. Дойде един познат, мн. я хареса и искал на изплащане! /Момчето работеше и го осигуряваха/. Дадох му я на доверие, без прехвърляне! След като я изплати ще я прехвърлим. Каза, че до 1г. ще я изплати. Цената беше 1500 лева тогава. Е след 3-те вноски не се обади, търсих го и т.н. Колата си я взех в окаяно състояние, и парите дето взех за 3-те месеца /500 лева/ ги вкарах в колата за да изглежда що годе като преди, но уви! Повече не бих рискувал така. Има си начини! Лизинговата къща е една от тях. Ако не иска, да търси други!
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Питаш какъв е риска ? Ами да пиеш една студeна вода или да се влачиш по съдилища,това е риска ! На лизинг бих дал само на приятел от детинство на когото вярвам повече отколкото на себе си
Но пък на приятел не бих си продал колата че ако вземе нещо да се строши и става кофти 

Последна промяна от Stivi на Нед 25 сеп 2016 20:24, променено общо 1 път.
Даваш я със 35/40% първоначална вноска. Тоест ако колата ти е 3000лв му искай 1000лв първоначална вноска. Слагаш си лихва на останалите пари , това си го преценяваш ти , според изплащането. Големия талон остава в теб , и минавате през нотариус за заверка на договора.
Аз съм продавал до сега две коли така , и не съм имал проблем. Дори и сега съм пуснал една такава но няма нещо желаещи.
Ти си преценяваш , зависи от човека.
Аз съм продавал до сега две коли така , и не съм имал проблем. Дори и сега съм пуснал една такава но няма нещо желаещи.

Ти си преценяваш , зависи от човека.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”