Пране на салон
- Cockobg
- Автомобил:
- Двигател:
Пране на салон
Колеги здравейте,не знам дали темата е за тук,ако не е се извинявам..Искам да изпера салона на пасато,защото предния собственик е карал куче вътре и има косми и малко мирише(а и са малко мръсни)Та въпроса ми е следният,знаете ли къде да извърша тази процедура(автомивка)знаете ли къде има качествена и къде няма да чакам година да ми изсъхне(имаше нещо като сухо пране ако не се лъжа)??От София съм и бих искал хора който вече са минали през това да ме посъветват..Бих искал да изчистят добре набитите косми в тапицерията и да я изперат добре..Ако имате инфо и за цената ще съм благодарен.. P.S.Не искам да си свалям седалките и тапицерията сам и да си я пера сам..
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Re: Пране на салон
Колега през зимата не е желателно да се пере салон, защото това нещо няма да изсъхне докато не дойде лятото, каквото и пране да е, салона ще се напомокри! Има едни специални прахосмукачки които пускат препарат и след това се изсмуква и така, ама по-добре чакай да дойде най-малко пролетта.
Това е моят съвет.
Това е моят съвет.
- Sportakus
- Автомобил:
- Двигател:
Sashko_Trg написа:Колега през зимата не е желателно да се пере салон, защото това нещо няма да изсъхне докато не дойде лятото, каквото и пране да е, салона ще се напомокри! Има едни специални прахосмукачки които пускат препарат и след това се изсмуква и така, ама по-добре чакай да дойде най-малко пролетта.
Това е моят съвет.
Подкрепям това мнение на 100%

В "Софавто" в Студентски град, до Зимния дворец е най-доброто място за пране на салон, пастиране и пр. Два пъти съм прал колата там и напролет или лятото ще отида пак. По-добре изчакай да се стопли времето, но не пречи да ги питаш по телефона.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Така е колега,сега сподели и цената!
На колегата ауди-то а6 99" преди 4 години 190лв,само за прането на салона!
Вярно стана супер,неможе да се отрече но и цената не никак малка!
В Русе перат по 45-60лв,приятел от Силистра сподели че там цените са малко по надлоу!
Иначе,да най добре температурите да минат 30-те и тогава пери!

На колегата ауди-то а6 99" преди 4 години 190лв,само за прането на салона!
Вярно стана супер,неможе да се отрече но и цената не никак малка!
В Русе перат по 45-60лв,приятел от Силистра сподели че там цените са малко по надлоу!
Иначе,да най добре температурите да минат 30-те и тогава пери!

- Cockobg
- Автомобил:
- Двигател:
Какво мислите за това колеги ? http://grabo.bg/prane-s-para-i-osvejava ... ka-0f882z7
- Sashko_Trg
Да не съм луд да дам 200 лева за едно пране на салон, *б** го да не го перат със злато !
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Има теми по въпроса:
viewtopic.php?f=59&t=106275
viewtopic.php?f=59&t=144610
На мен също ми предстои това, ама поне края на май да стане да се стопли, че да съхне по-бързо
viewtopic.php?f=59&t=106275
viewtopic.php?f=59&t=144610
На мен също ми предстои това, ама поне края на май да стане да се стопли, че да съхне по-бързо
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Миналото лято прах салона на Г2 - седалки, мокет на пода и мокет на багажника.
Това заедно с външно 130 лв. Колата нарочно седя на улицата 3-4 дни в онези жеги, когато беше 30+ гр. в София и пак и трябваше почти 5 дни, за да изсъхне както трябва.
С една дума - лудост е в това време да се пере салон.
Това заедно с външно 130 лв. Колата нарочно седя на улицата 3-4 дни в онези жеги, когато беше 30+ гр. в София и пак и трябваше почти 5 дни, за да изсъхне както трябва.
С една дума - лудост е в това време да се пере салон.
-
- Автомобил: Golf 6
- Двигател: CAXA
Най-добрия вариант е да отидеш в люлин като идваш от тунела завиваш на бул. Луи пастьор в дясно мисля че е втория светофар там караш само по тая улица почти до сливница и от ляво ще ти се падне автомивка на самообслужване. Там има апарат, с който срещу не повече от 10лв при това ако е много мръсна ще си изпереш седалките сам на абсолютно удовлетворително ниво. Седалките остават леко влажни, но стига да не е -20 според мен ще изсъхнат за няколко дена, въпреки че аз си признавам не съм го ползвал зимата. Не знам защо по другите мивки искат 100лв за пране на салони, но аз каквото ще да става няма да им ги дам.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Колега,мои приятел се занимава с пране на автомобили.Пре темперетурите сега ще ти трябват поне седмица да изсъхне всичко.Щото да се изперат хубаво седалките си трябва яко вода.И ако знаеш кви жаби излизат,независимо,че се изсмуква водата с машина пак си е мокро.Ако искаш само да го разлигавиш е друга бира.И още нещо-след пране трябва да са отворени прозорците,може и 1 см,иначе вътре ще засмърди на умряло.Моят салон съм го прал,ама беше 40гр и изсъхна за 1 ден.
- Sashko_Trg
Както казва колегата трябва да много топло навън, да седи с отворени прозорци, моя като ги прах съхна 3 дена на слънце !
- Cockobg
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги ако някой може да ми каже какво мисли за тези безводни изпирания(с пара)да сподели..Казват ми от фирмата че до час след приключване на почистването е суха(все пак е на топло в мол)Не знам ако може някой да сподели мнение..Искам да я изчистя по скоро защото наистина е мръсна и мирише гадно..
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Абе з....би тая работа.Не е ли да си мине вода и препарата.Пари на ВетарО.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”