ОМВ не зарежда VW на Метан на техните бензиностанции!!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
w0lf
Автомобил:
Двигател:

ОМВ не зарежда VW на Метан на техните бензиностанции!!!

Мнениеот w0lf » Вто 20 сеп 2016 6:14

Здравейте, вече от два дена не мога да заредя на бензиностанциите на ОМВ, никъде в страната не дават вече да се зарежда на автомобили VW с фабричните метанови уредби. Момчетата дето работят там, ми казаха, че са подписали някакви декларации, че няма да зареждат коли на VW на метан. Показаха ми някакви мейли от Австрия и някакви снимки, как някаква кола, не се виждаше дали е Кади или Тоуран, ама били му гръмнали бутилките и убили около 5 човека, никакви подробности не намирам в нета. Някой ако е чул нещо или знае, моля да сподели.
Поздрави.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: ОМВ не зарежда VW на Метан на техните бензиностанции!!!

Мнениеот Vlad777 » Вто 20 сеп 2016 6:33

Експлозията е станала в Göttingen, Германия с Touran на метан на 10-ти септември.

http://www.trend.at/branchen/auto-mobilitaet/nach-explosion-tankstellen-erdgas-verkauf-7567762
http://www.bild.de/regional/hannover/explosion/an-gas-tankstelle-47753880.bild.html

По тази причина бензиностанции BP, както и няколко други са спрели изцяло продажбата на метан. Загинали няма - има един ранен мъж на 58 г. с изгаряния. Тази история с 5-те убити... :rolleyes

Според немската енергийна агенция обаче мерките са преувеличени. Става въпрос за модел на VW, който е бил извикан за сервизна акция, но при конкретния екземпляр не е извършена сервизната акция и като цяло не е генерален проблем на метановите автомобили.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Вто 20 сеп 2016 9:10

Напротив. Това е генерален проблем на VW с метановите бутилки. Поради това е/беше обявена и акцията по подмяната им. Заради многото гръмнали бутилки в Германия и Дания, почти всички големи вериги бензиностанции отказват да предлагат метан въобще и ще се откажат от предварително заложените планове за разрастване на мрежата с колонки. В последната седмица има голямо недоволство и в немските форуми за алтернативни горива. Най-критични са собствениците на Опел, които директно обвиняват VW.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пет 23 сеп 2016 5:13

Аз съм с Фиат с фабричен метан и засега не са ми отказвали да ми зареждат.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Пон 03 окт 2016 13:18

Отказва се зареждане само на VAG, поради проблеми които съм описал преди време - viewtopic.php?f=22&t=444705

От май до септември 2016 са обявени нови 6 акции за подмяна на бутилки, за следните модели:
Passat EcoFuel (B6) Variant (08/05 - 10/10)
Passat EcoFuel (B6) Limousine (03/05 - 10/10)
Caddy III EcoFuel Kombi (09/03 - 08/10)
Caddy III EcoFuel Kasten (09/03 - 08/10)
Caddy III EcoFuel Life (07/04 - 08/10)
Touran I EcoFuel (11/06 - 04/10)

В цял свят са засегнати над 30 000 автомобила. Желателно е всички собственици да проверят дали трябва да предоставят автомобила си за подмяна на бутилките - http://cnginfo.volkswagen.com/de/de/home

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”