Черен списък на Бул Инс

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
milench0
Автомобил:
Двигател:

Черен списък на Бул Инс

Мнениеот milench0 » Пет 14 окт 2016 18:00

Съжалявам ако има такава тема не я намерих. Днес отивам да си правя гражданска до сега ми беше към Бул инс , но момичето в СДИ офиса ми казва "Вие сте в черен списък на Бул инс и Го-то ви е 1600 лв :). Чудно не съм имал никога ПТП по моя вина, актове за без ГО или друго. Звъннах на националния телефон но ми казаха г-не вероятно имате повече от един автомобил в Понеделник след 9 се обадете. Да имам автомобил който баща ми го кара дори не знам къде е застрахован , ГО е на баща ми на името само автомобила е на мое име. Някой сблъсквал ли се е с подобен казус?

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Черен списък на Бул Инс

Мнениеот icoico » Пет 14 окт 2016 18:06

Приятелката ми беше попаднала в подобна случка, след като майка и направи катастрофа в Гърция с кола на нейно име и четирицифрена щета в евро от ДЗИ поискаха ХХХХ лева за следващата ГО. Провери по- подробно, може пък някой да е врътнал застрахователна измама с данните ти.

milench0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milench0 » Пет 14 окт 2016 18:14

Ми освен баща ми да е направил нещо но има едно ожулване само като гледах колата преди около 2 месеца, но гражданската мисля е на негово име. Ще видя в Понеделник но се съмнявам да ми обеснят подробно. Ба ако карат по тази логика то човек без ПТП рано или късно няма. Ще се кара без гражданска поголомно.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 14 окт 2016 20:55

Прехвърли колата на баща ти.
Интересно по колко хиляди лв са гражданските на фирмени коли с множество щети.
Това доколко е регулирано, има ли макс размер но ГО.? След колко време те изкарват от този списък, какви са критериите за попадане в него?

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Пет 14 окт 2016 21:50

Обади се в понеделник и виж какво ще ти кажат. Най вероятно ще те извадят от този списък и ще си направиш застраховка. За няколко лв разлика има и други компании които ще те застраховат. Ако не се оправиш пиши ЛС.

Потребителски аватар
tomata
Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
Двигател: AWT AWC

Мнениеот tomata » Съб 15 окт 2016 4:58

Колега кво ти пука, да те вкарват където си поискат. Това си е някакъв техен вътрешен списък. Имах подобно нещо с ОЗК, брата беше блъснал кола на светофар, дошли си катаджия и явно онзи човек си предявил щета(така си е редно) и бяха вдигнали със 100лв гражданската. Смених компанията и готово пак 149лв граждаска

Последна промяна от tomata на Съб 15 окт 2016 15:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 15 окт 2016 8:34

То хубаво, но се очаква съвсем скоро( даже май още тази година трябваше) да влезе в действие общият регистър/база данни на застрахователите. Тогава сбогом, Гиргино, дет се вика, единственият тарикатлък остава да караш с чужда гражданска...

Потребителски аватар
dobri4kiq19
Автомобил: Pasatt B5
Двигател: 1.9 TDI AVG

Мнениеот dobri4kiq19 » Съб 15 окт 2016 15:25

Преди време и мен ме бяха вкарали във тоя списък. Всяка година сменях различен таралясник, и все при тях си ги застраховах, и при поредната смяна на колата ми искака 600 лв, за гражданска.Непомня колко коли бях застраховал при тях , ама и това май има значение.

milench0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milench0 » Съб 15 окт 2016 16:53

Аз ще я прехвърля не е проблем, но ако само това им е логиката доста тъпо. Дори и да има ПТП някакво примерно в София в трафика ожулваш някой влизаш в блеклист-а и после както каза един колега по нагоре(ще има общ списък ще си го ползват компаниите и бам всеки човек с каквото и да е ПТП по 1000 лв ГО). Трябва да правя цигании, друг да прави гражданска или да прехвлям коли. Ще ги видя в Понеделник каква причина ще ми изтипосат. Иначе си направих в Олимпик ли къде беше, 165 лв май беше.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 15 окт 2016 17:09

milench0 написа:Аз ще я прехвърля не е проблем, но ако само това им е логиката доста тъпо. Дори и да има ПТП някакво примерно в София в трафика ожулваш някой влизаш в блеклист-а и после както каза един колега по нагоре(ще има общ списък ще си го ползват компаниите и бам всеки човек с каквото и да е ПТП по 1000 лв ГО)...

Няма по- логична логика от тази. Причиняваш ПТП- вдига ти се гражданската. На следващата година ако нямаш ПТП по твоя вина намалява. Ако изкараш няколко години(моите например са май 19) без причинено произшествие намалява още и те така. Системата не е идеална, разбира се но работи задоволително. Целта е такъв шофьор, който нонстоп блъска коли в един момент да отпадне от трафика по чисто икономически причини :smile

milench0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milench0 » Съб 15 окт 2016 17:39

Хубаво но в случая аз нямам ПТП по моя вина от 2001-ва(15 години почти) , баща ми прави нещо , дали е направил нз точно де но заради едно ожулване на задната врата имам някакви съмнения. Да не бързам да хейтвам преди да говоря с тях. Но ак споделят данни и на всички компании ти е по 500-1000 лв ще почне да се кара масово без ГО и от там ще се вдигне и на редовните. А и ок ПТП но не би ли трябвало да се види какво е , ако е една броня за 200 лв и това да изплатят на някой щета за 5000 лв си има разлика.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 15 окт 2016 17:57

Цените за шофьорите с ПТПта ще се вдигнат, а за тези без щети ще паднат. Вижда ми се съвсем правилно и логично.
Съвсем друг е въпросът, че застраховката е на кола, а не на човек и както всичко в БГ, цялата система се обезсмисля.
Като се замисля, застрахователите са измъкнали от мен една доста прилична сума, откакто започнаха да правят ГО, а разходи не са имали никакви.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Съб 15 окт 2016 18:56

А каква е глобата за каране без ГО? Едва ли е повече от 400-500 лв. Т.е. едно ГО ти е 4-5 глоби, при нашата корупция и 20. Къде е уловката се чудя?

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 15 окт 2016 19:16

VWGT написа:А каква е глобата за каране без ГО? Едва ли е повече от 400-500 лв. Т.е. едно ГО ти е 4-5 глоби, при нашата корупция и 20. Къде е уловката се чудя?

Глобата е от 400 до 600 лЪва.Уловката е:
1.Автомобил без ГО се спира от движение до заплащане на ГО.
2.Ако причиниш ПТП ставаш длъжник на Гаранционния фонд. В сериозни случаи- доживотен длъжник :rolleyes

П.С. Таковата...май пропуснах най важното:

http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2136717797

КОДЕКС ЗА ЗАСТРАХОВАНЕТО

В сила от 01.01.2016 г.

Чл. 574(10) Информационният център уведомява собствениците на моторни превозни средства, за които не е сключен договор за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите или сключеният застрахователен договор е бил прекратен и не е подновен, и им дава срок 14 дни от датата на изпращане на уведомлението да представят доказателства за наличие на сключен и действащ застрахователен договор за тази застраховка.
(11) Компетентните органи по ал. 1 предприемат мерки за спиране от движение на моторните превозни средства или на средствата за обществен превоз на пътници и/или за налагане на съответните административни наказания, когато не е била сключена задължителна застраховка. Когато в срока по ал. 10 не са били предоставени доказателства за сключен договор за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, Гаранционният фонд уведомява органа по ал. 1, т. 1 да прекрати регистрацията на моторното превозно средство.

До 31.12.2016 било каквото било. От Нова Година...свиквайте с идеята icon_idea

milench0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milench0 » Съб 15 окт 2016 20:12

Това е ОК, всички е хубаво/задалжително да имаме ГО. До колкото съм чувал от приятел в ГДР-то TUV е кам 700 евро за 2 години, което мисля че е и като каско.
Ако е така 1400 лв за 2 години, горе долу колкото каско и гражданска тук на кола за 6-7 000 лв.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”