Прехвърляне на собственост на ремарке
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Прехвърляне на собственост на ремарке
Решил съм да си закупя ремарке. Задължително ще го купя регистрирано с бг.номера.Интересува ме трябва ли да се ходи на нотариус или само с договор между продавача и купувача без нотариус.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Прехвърляне на собственост на ремърке
Доколкото си спомням,ремаркета под 10 т. и мотоциклети под 350 см2 се прехвърлят без нотариална заверка. Преди две години така си купих ремаркето.Понеже нямах време да го регистрирам,реших да упълномощя баща ми.Нотариуса при който отидох за пълномощно взе да умува,че от талона на ремаркето (от старите,хартиени,вътре пише само "туристическо ремарке") не се разбира колко му е товароносимостта,та се ноложи да и кажа ,че това КАТ ще го контролира. В КАТ нямаше проблеми .
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Прехвърляне на собственост на ремърке
Чл. 144. (1) Собствеността на моторните превозни средства се прехвърля с писмен договор.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) При прехвърляне на собствеността на регистрирани автомобили, на регистрирани ремаркета с товароносимост над 10 тона, на регистрирани колесни трактори и на регистрирани мотоциклети с работен обем на двигателя над 350 cm3 подписите на страните трябва да бъдат нотариално заверени.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”