VW и Mazda въпрос за саждите в ауспуха

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Pingvino
Автомобил:
Двигател:

VW и Mazda въпрос за саждите в ауспуха

Мнениеот Pingvino » Вто 13 дек 2016 21:36

Здравейте попринцип аз имам VW, който гори много масло и ако си вкарам пръста в ауспуха трябва да се чистя с обезмаслител. Днес вечерта обаче гледах колата на един мой колега, който все още не я е пуснал в обява да се продава, защото искал да ми я предложи първо на мене. Става въпрос за Mazda с бензинов двигател 2.0i 141к.с. Колата НЯМА газова уредба. Направих едно кръгче в града за около 10мин, а след това пробвах номера с бъркането в ауспуха, но си извадих пръста напълно чист. Изобщо не бях се изцапал. За цвета на ауспуха не мога да кажа със сигурност, защото я гледах на тъмно, след работа. Това нормално ли е да няма дори минимално количество сажди? Дали е възможно да е почистил ауспуха по някакъв начин, за да скрие проблем? Иначе помолих колегата да форсира двигателя, а аз застанах зад колата. Изкара малко дим, но не беше нещо фрапиращо. Въпроса е там, че част от дима все пак имаше леко син оттенък. При това положение, ако Маздата гори дори и малко масло, то при бъркане в ауспуха не би ли следвало да се изцапам? Иначе колата много ми хареса.

Последна промяна от Pingvino на Вто 13 дек 2016 22:52, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Re: Въпрос за ауспуха?

Мнениеот ivostefanov » Вто 13 дек 2016 21:39

Няма значение, че колата за която говориш не е VW, напиши в заглавието за каква кола става въпрос както са направени темите шаблон в техническите раздели.

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Re: VW и Mazda въпрос за саждите в ауспуха

Мнениеот phantom_ » Сря 14 дек 2016 9:58

Бензиновите мотори работят много чисто и не гори ли масло няма от къде да е черен ауспуха.Загледай и други бензинови коли :c020

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 14 дек 2016 11:33

Само ще вметна че двигателя на Маздата е Duratec на Форд, да възможно е ауспуха да е чист и да не цапа.
Всеки бензинов двигател може да гори масло, без значение кой го е произвел, е ... на някой им е описано в книжката като нещо нормално, за други е по-скоро изключение но това е друга тема :smile

Потребителски аватар
JoroHondata
Автомобил: Honda Legend KB1 V6
Двигател: J35A8 от 2007
Контакти:

Мнениеот JoroHondata » Нед 18 дек 2016 22:17

Здравей
VW Polo McPolo-то, което рядко ползвам има чист ауспух, и от него тече чиста вода. Но трябва да отбележа, че има напълно действащ катализатор- и сигурно това е причината за чистият ауспух. Полото е с двигател 1043 кубика, 45 к.с. и по принцип не гори масло.
В други случаи, когато катализатор липсва (и колата не гори масло)- се наблюдават сажди в ауспуха.
Поздрави

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”