:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Айде и аз направих сефтето :(

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Айде и аз направих сефтето :(

Мнениеот pacoboy » Пон 21 май 2007 11:40

Днес валеше сутринта във Варна и беше отврат времето,хлъзгав път и проблеми за неопитните шофьори.
Та излизам от нощтна смяна аз,отивам до нас да се преоблека и бързам да отида на училище,естествено в това време няма как да отида по бързо от очакваното и си казах , че няма за къде да бързам и си карах нормално (40-50).
Излизам от магистралата и влизам във Варна,на ЕЛпром светофара хванах зелена вълна и минах, но след 20м след светофара пред мен голфче спира внезапно,поради дистанцията която спазвах 2-3м спрях на време и благодарение на АБС-а който имам, но тези зад мен не успяха и бум дан лошооооо.
Спрях аз зад голфето на около метър и чувам зад мен спирачки,дряяяяссс Опел Астра така ме отнесе че се врязах в колегата отпреде и зад астрата още един опел омега мисля че беше и той в колоната (забит в задницата на астрата).
Пускам аварийни и слизам да видя какво стана :roll: , само като погледнах астрата зад мене муцуната и на какво мязаше и си помислих (мале кой знае как е мойта отзаде) поглеждам мойта и яяяя само леко пукната броня и капака леко вдлубнат,нищо друго.
А астрата мале мила, броня-долу, два фара-долу,преден капак-на обърнато V приличаше изобщо много зле беше.
Аз се успокойх като видях ,че нямам големи поражения,даже викам на човека, който караше зад мен "По добре да си тръгваме по живо по здраво щото ако дойде КАТ така ще те обрулят,че няма за каде просто", той започна трепери да се вайка , кой щял да му плаща щетите и му казах "Колегаааа, да си си преценил дистанцията и спирачния път,тези стопове за това са сложени да светят и да сигнализират, ако искаш ще викнам КАТ и ще видиш,че задния винаги е виновен" .Той се успокои човека и вика, "Айде тогава няма да викаме никой,лек път ти желая".

Така свърши всичко,първото ми ПТП без много поражения, но си се стреснах бая.На колегата с голфа отмина само с одраскана броня.

П.П. Искам да призова всички шофьори-колеги карайте вниматрелно,колкото и да се стараете на пътя винаги има кой да свърши "лошото" и моля ви ВИНАГИ СИ СЛАГАЙТЕ КОЛАНА,ВИНАГИ, аз ако нямах колан при тази слувка директно си хвърчах през предния прозорец :!:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 21 май 2007 11:44

радвам се че нямаш щети ;)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 21 май 2007 11:49

е хуву де братле ми кой ще ти плати на тебе бронята и капака? тва както и да ги смятам са над 100 кинта....???

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Пон 21 май 2007 12:00

chefito написа:е хуву де братле ми кой ще ти плати на тебе бронята и капака? тва както и да ги смятам са над 100 кинта....???

Ми така де,трябвало е поне да се разберете да ти купи броня човека,като е виновен :? :wink:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 21 май 2007 12:02

е кофти
ще трябва да го минаваш за паркинг-щета

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пон 21 май 2007 12:04

Понеже са ни прекрасни пътищата и са прекрасно почистени... Малко като завали се образува от пепеляка една "хлъзгавица" - няма гума, която да те задържи, какви са тогава разумната скорост и дистанция? :shock Имаме колеги във форума, живеещи в чужбина, както и доста от Вас, които са пътували и могат да го подтвърдят - в Германия /примерно/ на аутобана в дъждовно време автомобила пред теб хвърля вода в/у твоето стъкло. При нас хвърля кал... :( :evil: Далеч съм от мисълта, че си мият магистралите всяка нощ, но явно при строежа на пътя са спазили наклоните /ние и това не го можем.../ и малко като завали - всичко се отмива...

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пон 21 май 2007 12:41

да не говорим за новата отсечка до каспичан на магистралата, там където се убиха цифра народ миналата година, как са я мислили и смятали, ама се събират адски локви.

Потребителски аватар
pacoboy
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Пон 21 май 2007 15:18

chefito написа:е хуву де братле ми кой ще ти плати на тебе бронята и капака? тва както и да ги смятам са над 100 кинта....???

Понеже много бързах и не ми се занимаваше с КАТ,не исках нищо от човека, не е искал да стане така и той, за какво да се карам и да му вдигам нервите, предостатъчно си потроши той колата, че да го врънкам и за моята,няма смисал.
Сега махах броните и няма големи щети , само трябва на изпъна отзаде под капака ламарината ,гредите не са мръднали,бронята е поела всичко.

Потребителски аватар
pacoboy
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Пон 21 май 2007 15:20

kokovanev написа:Понеже са ни прекрасни пътищата и са прекрасно почистени... Малко като завали се образува от пепеляка една "хлъзгавица" - няма гума, която да те задържи, какви са тогава разумната скорост и дистанция? :shock Имаме колеги във форума, живеещи в чужбина, както и доста от Вас, които са пътували и могат да го подтвърдят - в Германия /примерно/ на аутобана в дъждовно време автомобила пред теб хвърля вода в/у твоето стъкло. При нас хвърля кал... :( :evil: Далеч съм от мисълта, че си мият магистралите всяка нощ, но явно при строежа на пътя са спазили наклоните /ние и това не го можем.../ и малко като завали - всичко се отмива...

Много си прав, пътя ако беше мокър,а не кален този зад мене щеше да спре без проблем и нямаше да стане сакътлъка, но уви случи се и връщане няма,гледам напред и ...... и аз незнам как да се пазя вече,то нямаш избор каде да идеш освен в човека (колата) пред тебе :roll:

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Пон 21 май 2007 15:40

при мен същия случай!!спирам си на сфетофара,валеше дъжд и имаше катастрофа на този сфетофар и потърпевшите чакаха КАТ!!!!нарочно спирам от далече за да ми светят стоповете и таксито зад мен да вижда и да спре,спирам си аз до нула и тоя уж го гледам че почти спре и вече се успокоявам , гледам на страни(катастрофата)и БАМ отскочих!!!!веднага се обърнах и слезнах таксито си спре в мен.слиза и тоя ама не мърда колата да види какво е станало(шофьора ми далечен познат)вали дъжд ,аз бързам много,но гледам само ужулена броня(погледнах под нея за да видя ламарината на колата и тя си беше ок)само зареждачката за газ ми се изкриви,е бронята се размина дребно защото не беше в цвета на колата!!!!викам му бягай да си ходия че бързам и така си тръгнах!!здрава излезе бронята и голфетката!!но грам не внимават тия хора карат си като на сухо време,нито дистанция спазват!!!абе мани!!!

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Пон 21 май 2007 16:36

бе тая заран май теб съм те мернал на същия сфетофар (таман пресичаше кръстовището, а аз чаках ляв завой за технополис ). И ти като мене значи си се убедил че голфовете имат здрави брони :!:
Преди време на снега се бях завъртял по вина на друг и с преден ляв мигач свалих цялата броня на една астра, счупих мигача и лека вдлъбнатина на бронята имах, а на оня му избиха болтовете дето държат бронята и тя падна .
Да я оправиш до неделя за срещата че да и се радваме

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пон 21 май 2007 16:38

уфффф много са ши...ани тези времена, всеки бърза. оле мале е направо.
пак като няма по сериозни неща.колата се ремонтира ама живота

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Re: Айде и аз направих сефтето :(

Мнениеот Hertz » Пон 21 май 2007 18:15

pacoboy написа:Днес валеше сутринта във Варна и беше отврат времето,хлъзгав път и проблеми за неопитните шофьори.
Та излизам от нощтна смяна аз,отивам до нас да се преоблека и бързам да отида на училище,естествено в това време няма как да отида по бързо от очакваното и си казах , че няма за къде да бързам и си карах нормално (40-50).
Излизам от магистралата и влизам във Варна,на ЕЛпром светофара хванах зелена вълна и минах, но след 20м след светофара пред мен голфче спира внезапно,поради дистанцията която спазвах 2-3м спрях на време и благодарение на АБС-а който имам, но тези зад мен не успяха и бум дан лошооооо.
Спрях аз зад голфето на около метър и чувам зад мен спирачки,дряяяяссс Опел Астра така ме отнесе че се врязах в колегата отпреде и зад астрата още един опел омега мисля че беше и той в колоната (забит в задницата на астрата).
Пускам аварийни и слизам да видя какво стана :roll: , само като погледнах астрата зад мене муцуната и на какво мязаше и си помислих (мале кой знае как е мойта отзаде) поглеждам мойта и яяяя само леко пукната броня и капака леко вдлубнат,нищо друго.
А астрата мале мила, броня-долу, два фара-долу,преден капак-на обърнато V приличаше изобщо много зле беше.
Аз се успокойх като видях ,че нямам големи поражения,даже викам на човека, който караше зад мен "По добре да си тръгваме по живо по здраво щото ако дойде КАТ така ще те обрулят,че няма за каде просто", той започна трепери да се вайка , кой щял да му плаща щетите и му казах "Колегаааа, да си си преценил дистанцията и спирачния път,тези стопове за това са сложени да светят и да сигнализират, ако искаш ще викнам КАТ и ще видиш,че задния винаги е виновен" .Той се успокои човека и вика, "Айде тогава няма да викаме никой,лек път ти желая".

Така свърши всичко,първото ми ПТП без много поражения, но си се стреснах бая.На колегата с голфа отмина само с одраскана броня.

П.П. Искам да призова всички шофьори-колеги карайте вниматрелно,колкото и да се стараете на пътя винаги има кой да свърши "лошото" и моля ви ВИНАГИ СИ СЛАГАЙТЕ КОЛАНА,ВИНАГИ, аз ако нямах колан при тази слувка директно си хвърчах през предния прозорец :!:

Кофти работа, притеснението е доста голямо знам как е ;( :cry:

Само да ти кажа че когато някой те удари отзад ти отиваш не напред към прозореца, а назад към седалката и тогава колана ти е безполесен. Радвай се че нямаш наранявания по-врата и главата!

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 21 май 2007 18:30

Баце, а когато вече си се засилил към облегалката, и се треснеш в колата пред теб какво се случва с тялото и врата ти ;) ? ;)

Потребителски аватар
pacoboy
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Пон 21 май 2007 22:01

Ludia написа:Баце, а когато вече си се засилил към облегалката, и се треснеш в колата пред теб какво се случва с тялото и врата ти ;) ? ;)

Точно това, че като ме удари няма проблем, но като ударих аз предния стана мазалото и отскочих бая напред,нали ти казвам без колан направо незнам на каде щях да отскоча.

marianchev написа:.....
Ами може и мене да си видял,то това става малко след светофара.А за неделя ще е готова разбира се, тия дни ще стане щото на 24-ти ще карам брат ми с нея и няма как да не стане :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”