Записах шофьорския за B автоматик. Взех теорията пред ДАИ (мисля, че и смениха името) с нула грешки.
До тук добре, обаче се заформя "драма" с инструктора по практика.
Каква е предстоящата "драма"?!
Аз сядам зад волана като водач на МПС за първи път. И като казвам за първи имам предвид .... ЗА ПЪРВИ ПЪТ!

Преди стартиране на обучението ми беше казано, че задължително обуаващите се с НУЛА опит зад волана минават няколко часа на полигон.
Това беше потвърдено три пъти: в телефонен разговор, при първата среща в школата и последния ден от лекциите.
Обаче дойде време за каране и направо на пътя. Това е газ, това спирачка, това скоростен и т.н. Досещате се. Вярно, че съм на автоматик и все пак не мисля че беше редно така.
Взел съм до момента 2 часа за два дена и вижте къде карам.
На втория час, паркиране на заден ход. Досещате се нищо не се получи, постоянно пъхаме колата в едни малки улички с едни разбити пътни ленти с паркирани от дясно коли или улици в частичен ремонт. Аз не съм свикнал с габаритите на колата и къде да гледам и въобще НЯМАМ НИКАКВИ изградени навици на поведение в автомобила, а за управление да не говорим. Човекът си стои от дясно и се обажда доста грубо когато предстои ПТП.
Към края на втория час за един метър разтояние щях да отнеса двама пешеходци. Още не ми излиза от главата. По-лошото е, че знам защо се получи така.
Точно преди пешеходната започна да ме "овиква" гледай сега да не отнесеш калника на тоя от дясно (аз гледам и го вардя като окото си), гледай-гледай страничното тоя зад нас не знае какво правиш (вече гледам страничното), а другото гледаш ли го, айде де айде де завърти, голяма дъга ПРАВИШ, кракът на спирачката не натиска рязко, леко де, има неравност на пътя и преди да се усетя виждам жена с дете пред десния фар на колата. ИДВАЛИ СА от лявата ми страна. Някой от двамата първи натисна спирачката на един метър до тях. Жената метна на инструктора един от онези смразяващ кръвта погледи и след секунда пауза продължи. Инструкторът стоеше като препариран, личеше му че се стресна. Като му казах, че въобще не съм ги видял абсолютно нищо не можа да каже или не пожела.
До днес не ми е направил забележка, че не съм с колана. А веднъж на едно кръстовище се тътрех с 22, а зеленото е още 27 сек. и ми казва дай гориво де има време. Обаче съм на 50 м. от там и давам гоеиво и точно остават 5 сек. и с 38 минах през кръстовището, а той ми държи тон(не е викал): "тия номера повече да не ги правиш". Ха сега де!
Какво ще ме посъветвате да сменя ли школата? Според мен този нещо ме работи по много перфиден начин. Принудих се и си купих шофьорски симулатор и ако щете вярвайте с него се научих да си слагам първо колана и въобще цялата начална процедура преди потегляне. Гледам дали огледалата са наред и сега на симулатора свиквам да паркирам на заден. Това не е нормално, така мисля.