Repsol Elite injection 10W40 за Бога, не го купувайте!
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Repsol Elite injection 10W40 за Бога, не го купувайте!
Понеже 3 пъти съм сменял маслото на колата /Г4 TDI 110/ с Total 10w40 от Метро и съм много доволен от него реших пак да си взема от там маслото описано в заглавието /42лв за 4л/ понеже Тотала вече не го предлагат! Та сменям си аз маслото в сервиза където винаги го правя и на другия ден тръгвам да се прибирам от Правец към Поморие и при изкачването на Витиня където по принцип мога да карам със 170/не че го правя/ усещам че колата не върви както трябва/едвам поддържа 110/! Минах тунела и преди Жерково отбивам да проверя какво става,отварям прозореца давам газ на втора и колата бучи като дизелов локомотив и набира като чист дизел ...! И веднага се сещам за темата на един колега дето бил сипал 15W40 и как колата му придобила такава тромавост и още се сещам за доста изчетени теми в нета за точно това масло как се обсъжда че всъщност е минерално а само пише че е полусинтетика /не ме питайте защо като съм ги чел съм го сипал-икономията е майка на мизерията /! От там обръщам и лееекичко с 90км/ч и по инерция мислейки как мога да олекна с 1000 и кусур лева за ново турбо и псувайки когото се сетя /включително и себе си/ се прибирам в Правец и по точно директно в сервиза. Там обяснявам на момчетата какво е положението и че се съмнявам в маслото а те ме гледат като голям камък и викат как ще е от маслото бе това е невъзможно сигурно ти е от горивния филтър понеже им казах че е на 30 000км. Казвам им точете маслото на моя отговорност и ми сипвайте Тотал. Източихме го /на вид масло като масло/ сипахме новото,отивам на проба и о чудо-колата си се набира както трябва,връщам се и им казвам че съм готов да потеглям а те викат " е такова нещо не бяхме виждали,от масло да не върви колата" . Малко дълго стана обяснението но не исках да съм голословен като казвам никой да не слага това масло в TDI /а най-добре в никаква кола/ понеже както изглежда това че отговаря на стандарта 505.00 /както пише на тубата/ не отговаря на истината ! За съжаление едва ли ще мога да направя нещо по въпроса ако ида да се разправям в Метро така че поне да предупредя всички който прочетат това да не повтарят моята грешка. Ако някой от вас имат регистрации в други автофоруми ще е добре да пуснат по една тема с това предупреждение с линк към моята тема! Ще пусна същата тема и в дизеловия раздел за да я прочетат възможно най-много хора ако модераторите нямат нещо против !!!

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Re: Repsol Elite injection 10W40 ЗА БОГА НЕ ГО КУПУВАЙТЕ !!!
Дали е възможно да се пласират някакви калпави партиди за страни от задния двор на ЕС
или да е добре пакетирано менте
Добре , че е малкия дявол и си се разминал само с уплах

Добре , че е малкия дявол и си се разминал само с уплах
- djankata74
- Автомобил: ford focus
- Двигател: 1.6 dtci
Живея в Европата само такова масло сипвам и съм много доволен
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз също карам в момента с такова и нямам оплакване.
Преди карах с Валволин, но откакто и него взеха да го правят в Турция, като Мобила го забравих.

Преди карах с Валволин, но откакто и него взеха да го правят в Турция, като Мобила го забравих.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
djankata74 написа:Живея в Европата само такова масло сипвам и съм много доволен
Колега,при теб е едно маслото на Репсон,докато стигне до тук стават чудеса ( яко ментета и далавери )

Стига с тези глупости-в Турция заводите на Мобил са едни от най-модерните !!!
Stivi написа :
Колега,защо не слагаш доказани марки на колата си ?? За малко икономия може да се вкараш в голям филм...

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Repsol Elite injection 10W40 за Бога, не го купувайте!
имах една Мазда дизел и на втора смяна сипах Репсол...след 1000км мотора умря на Цариградско
Като махнаха картера на двигателя вътре имаше нещо подобно на асвалт ама по рядко
и -4000DM в онези години при Цецо супердизела
да ми го т*%я 

Като махнаха картера на двигателя вътре имаше нещо подобно на асвалт ама по рядко

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Както всички знаем в белия свята и Мобил и Валволин и Репсол са си добри марки но "незнайно" защо в БГ нещо не са хубави:)В магазина се чудех между Репсол-а и Мобил 2000 /47лв 4л/ но като видях че е произведен в Турция предпочетох испанското /голяма грешка/На колегата които пита защо не слагам доказани марки отговарям че все пак има едни мотори дето с Репсол печелят Moto GP така че марката си е доказана но това което е произведено за Метро или не е правено където трябва или надписите на опаковката не съответстват на съдържанието. Когато преди си взимах Тотал от Метро беше на същата цена затова реших че и това ще ми върши същата работа затова и го сложих въпреки голямото двоумене след четене из нета точно за този "injection" ! А съм категоричен че проблема беше в маслото а не някаква неизвестна причина която тайнствено изчезва при неговата смяна с Тотал ,все пак тази кола я карам 120 000км вече и познавам всеки звук който издава
)

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
В метро и вериги като кауфланд често се появяват абсолютно истински МЕНТЕТА, за сега доказано на марките Валволин и Репсол, аз за тва от супермаркети масло не взимам, ей така за всеки случай 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Стига с тези глупости-в Турция заводите на Мобил са едни от най-модерните !!!
Така е, но знаеш ли с каква суровина работят, и за кой пазар? Основата е руски база, много по-различна по структура и съдържание на минерали от базата, която се използва в Европа.
- MaLixx
- Автомобил:
- Двигател:
Метро и моторно масло
Това са две думи,които не вървят заедно и никога не са вървели.. Никой няма да ти обърне внимание колега дори да се оплачеш.. Само от сега нататък ще знаеш че масло се взима от места предназначени за тази цел
Както казват други колеги "ако си мразите колите пазарете си масло от метро,коуфланд или практис и подобните там вериги дето предлагат от всичко на куп" Не може на едно място да се продават дрехи храни и моторни масла,сами се досещате...За да си сигурен в покупката,търси се офоциален представител на марката масло и се пазари от там това е
спестяват се главоболия. На мен първото ми масло беше Репсол както и на много други,но закупено директно от аутотехника - официалния представител за БГ. Нямах проблеми с него,но все пак ми изкочи по - добра оферта и вече не карам с такова 

- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
моето мнение е че масла трябва да се купуват само от магзини предлагащи авточасти и магазини който предлагат само масла за автомобили и препорачително е да го купиш от познат който е на ти с нещата!ако нямаш познат отиваш в специализиран сервиз за смяна на масла и всичко ще е ок!
ще ви дам пример аз купувам масло за двигателя само от познат в магазин за авточасти и за последната смяна ми даде полусинтетика Мобил за турбо дизел въпреки че съм бензин!аз много трудно се навих да карам с такова масло но в крайна сметка след смяната двигателя мърка не се чува и не го пипа грам!
така че според мен забравете за Метро Кауфланди Практикери и т.н. купувайте откъдето трябва да си нямате проблеми!нали знаете че евтиното винаги излиза скъпо!
ще ви дам пример аз купувам масло за двигателя само от познат в магазин за авточасти и за последната смяна ми даде полусинтетика Мобил за турбо дизел въпреки че съм бензин!аз много трудно се навих да карам с такова масло но в крайна сметка след смяната двигателя мърка не се чува и не го пипа грам!
така че според мен забравете за Метро Кауфланди Практикери и т.н. купувайте откъдето трябва да си нямате проблеми!нали знаете че евтиното винаги излиза скъпо!
-
- Автомобил:
- Двигател:
И каква точно е разликата в мястото, където продават масла??? Пак някви градски легенди се разправят...
И конкретно за случая на колегата, съвсем не мисля, че проблема му е в маслото.
- tarza999
- Автомобил:
- Двигател:
аз слагам само РЕПСОЛ.........намаля чукането на повдигачите
даже вече изобщо не ги чувам

даже вече изобщо не ги чувам

- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
Kalin72 написа:И каква точно е разликата в мястото, където продават масла??? Пак някви градски легенди се разправят...
ще дойде ден когато ще разбереш че евтиното и некачественото винаги излиза скъпо!и аз преди време си мислех че всичко което хвърчи се лапа ама то небило така!и разбрах че икономията си е майката на мизерията

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”