Преди една година новата туба BDC Bardial, която си купих беше затворена така че да не влиза въздух. Получи се така, че тубата се е надула от топлото и тапата е изхвърчала. Съответно колата се вмириса на добавка предвид топлото време и това, че не я бях карал 1-2 дни. Измих багажника, карах с отворени прозорци, постепенно миризмата се разнесе, но когато влезне друг човек му прави впечатление.
Може ли да ми кажете дали тази остатъчна миризма може да се наутрализира с някакъв ароматизатор или единствения начин колата да се измие основно от вътре. Както казах, аз багажинка го измих веднага, вътре в самата кола седалките са някаква менте кожа и велур. На мен ми се струва, че в купето най много миризма може да се излъчва от тавана.
Може ли да дадете един съвет, как е най удачно да се процедира за приключа с този проблем 1 година по късно.
Как да неутрализирам миризма на BDC Bardhal в купето
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Re: Как да неотралицирам миризма на BDC Bardial в купето
На сестра ми по същия начин се беше изсипало нафта или някаква добавка. Опитваха какво ли не: пране, проветряване, ароматизатори...
Накрая си взеха едно устройство йонизатор на въздух или нещо подобно.
Пуснаха го няколко пъти и миризмата изчезна.
Докато работи имал гаден мирис като в зъболекарски кабинет но в крайна сметка миризмите изчезнали.
Накрая си взеха едно устройство йонизатор на въздух или нещо подобно.
Пуснаха го няколко пъти и миризмата изчезна.
Докато работи имал гаден мирис като в зъболекарски кабинет но в крайна сметка миризмите изчезнали.
- xpl0d`
- Автомобил: VW Passat B7 DSG
- Двигател: CFFB 2011
С времето ще изветрее, оставяйте по малко отворени прозорците
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Мхм, баш тия дни е за лееко отворени прозорци.
- maniac_55
- Автомобил: A4 8E5 TDI
- Двигател:
Преди много години една добавка на Castrol съвсем леко ми се бе разляла в багажника на голфчето, трябваше месеци за да изветрее. От този момент никога повече не возя добавки в кола, може да се случи всичко. Както в купе, така и в багажник, температурите варират в широк диапазон, най-опасно е в жегата. В мазето му е мястото на BDC-то. Така или иначе не е добре да се сипват на всеки резервоар, при ПД поне.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
maniac_55 написа:...Така или иначе не е добре да се сипват на всеки резервоар, при ПД поне.
и защо не е добре?
по темата - наистина с йонизатор ще стане най-бързо

Re: Как да неотрализирам миризма на BDC Bardhal в купето
Специално Бардал БДЦ си е за ежедневна употреба.
Относно миризмата...
Времето лекува. Мой познат "лекува" неуспешно миризма от разлято прясно мляко без успех. Просто много време било нужно да се отмирише.
Относно миризмата...
Времето лекува. Мой познат "лекува" неуспешно миризма от разлято прясно мляко без успех. Просто много време било нужно да се отмирише.
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
Смени си мокета и другите поразени части в багажника с части от друга кола, а отдолу изчисти хубаво с обезмаслител.
- alpinab
- Автомобил:
- Двигател:
Прекалено ми се струва да се сменят мокетите. Аз си бях разлял също преди време БДЦ. Понеже съм със седан миризмата се хващаше само в багажника да кажем около 2-3 месеца. Може би от жегата лятото изветря и след това все едно нищо не се беше разливало. Сега започват жегите и допускам, че е подходящо да му се даде някакво време без да се третира с нищо. При мен обаче разлятото количеството не беше значително - няколко капачки, не повече.
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
Re: Как да неутрализирам миризма на BDC Bardhal в купето
Няколко капчици е нищо, приятел беше разсипал цялата. 2 години минаха, 2 детайлъра я праха и все още мирише в багажника, по малко, но се усеща.
Ако е разлято стабилно, само смяна на мокета ще помогне, и чистене под него.
Ако е разлято стабилно, само смяна на мокета ще помогне, и чистене под него.
Re: Как да неутрализирам миризма на BDC Bardhal в купето
Пропуснах да спомена, че аз всичките принадлежности в багажника си ги държа в една кофа, хем да не се разпиляват, хем ако потече нещо да не се разлее. И съответно BDC Bardial-a беше там с капачката на горе, не е имало разливане просто се е изтреляла и добавката се е изпарила в колата. По скоро се чудех, от къде точно смърди в колата. На принципа, че топлия въздух е по лек си мисля, че цялата воня идва от тавана. Другото е пластмаса, пресво кожа и велур и според мен не би поело толкова.
А какво ще стане ако сложа един ароматизатор. Ще се омешат ли мазнините или има шанс да си мирише само на ароматизатор.
А какво ще стане ако сложа един ароматизатор. Ще се омешат ли мазнините или има шанс да си мирише само на ароматизатор.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”