Мнение за катализатор с марка "BM"

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
zeroheat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнение за катализатор с марка "BM"

Мнениеот zeroheat » Вто 05 ное 2024 9:13

Здравейте,

Не знам дали това е правилното място за тази тема, но друго по-правилно не открих и затова я пускам тук.

Сега по темата. Мисля, че катализатора на Рио-то ни е заминал и за да мина преглед другата година ще трябва да го сменя. Попаднах на доста евтини катализатори от марката "BM". Не знам какви са. Мислех, че са китайски, но намерих разни страници и видеа, където се споменава, че или са английски(което силно ме съмнява) или са полски, което е по вероятно. Външно ми изглеждат много добре. Почти като оригиналния. Като, че ли всичките дупки съвпадат(за ламбда сондата и за шпилките). Пише, че покриват ЕВРО 5, а има и по скъп, който пише, че покрива и ЕВРО 6.

Това е "болт он" вариант. Аз не искам да слагам от баш китайските, дето се режат тръби и после се заварява китайския. Най-малкото, защото цената излиза горе долу същата.

Прилагам и линк, за да видите за какво точно говоря:

https://www.autodoc.bg/bm-catalysts/12969540

nikmar
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнение за катализатор с марка "BM"

Мнениеот nikmar » Вто 05 ное 2024 9:30

Дори в описанието на този катализатор е написано "Non-approved", т.е. "неодобрен" или "непроверен". Според мен някой си връзва гащите против рекламации. Възможно е и да покрива Евро 5 или 6, но това важи, при условие че моторът е напълно изряден. Ако има обаче напр. износени сегменти и гори масло, катализаторът може и да не покрие нормите и да стане провал при ГТП. Аз бих се ориентирал към оригинален, ако искам да карам колата дълго време... :th_up

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Вто 05 ное 2024 9:33

Като гледам цената на заместителя оригиналния може би струва колкото колата

nikmar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikmar » Вто 05 ное 2024 11:16

Вероятно...

Потребителски аватар
zeroheat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zeroheat » Вто 05 ное 2024 14:47

Това изобщо не е по темата.

Аз просто питах, дали някой е имал досег с тази конкретна марка катализатори и ако може да сподели мнение. Какво общо има колко струва колата и дали някъде си пише "approved" или "not approved" ? Мисля, че подобна тема би била полезна за всички ни с оглед на техническите прегледи. Но ако никой не е ползвал или няма информация за тази марка, то аз ще я пробвам след няколко месеца и ще споделя отзив след това дали е що годе читава.

Ако нямате какво конкретно да кажете по темата, моля ви не пишете. Реално нямаше никакъв смисъл от последните няколко мнения. Не помагат на никой.

telefunken
Автомобил: VW T- Roc Style DSG
Двигател: 1500 TSI OPF 2023

Мнениеот telefunken » Вто 05 ное 2024 20:55

Катализаторите са перфектни. Произвеждат се в Румъния и са с 2 години гаранция. Купих си такъв преди 3 години за един стар опел. Към момента е неотличим от нов. Тестван е миналата седмица. Купувай смело!

Потребителски аватар
zeroheat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zeroheat » Сря 06 ное 2024 10:35

telefunken написа:Катализаторите са перфектни. Произвеждат се в Румъния и са с 2 години гаранция. Купих си такъв преди 3 години за един стар опел. Към момента е неотличим от нов. Тестван е миналата седмица. Купувай смело!

Страхотно!
Благодаря за мнението!
Може ли само да споделиш колко стар е опела ? Мисълта ми е като пише, че е ЕВРО 5 катализатора, това до колко отговаря на истината? Кола, която е 4та категория като мойта, минава ли без проблем технически преглед с такъв катализатор ?

telefunken

Мнениеот telefunken » Сря 06 ное 2024 11:29

Виж сега, колега: това не е математика. Астрата ми е от 2006 година, 1,8 бензин, 125 коня. Нямам представа какво и е било еврото, до последно (280 000 км) стария катализатор си и беше наред. От фалшивия 95-октанов бензин и фалшивото масло на Декстос износи сегменти, започна да гори масло, задръсти катализатора и спука изпускателния колектор. Катализаторът е един детайл с него и затова го смених, върви с колектора. Ако моторът ти е скапан, не сменяй катализатор. Първо го оправи и започни да го зарехдаш с правилните консумативи, преди да смениш катализатора. Аз навъртях около 30 000 километра с новия катализатор, но вече не го карам. Подарих го опела. Имай пред вид, че старите бензинови мотори могат да горят бензини с до 5% съдърхание на етанол. А такива бензини у нас са само високооктановите, с изключение на тези в Шел и Лукойл. Техните имат много спирт. После идва прословутия въпрос за евро 4 и 5. Автомобилите с такива категории имат едни и същи катализатори, разликите са другаде. Да пишеш, че катализатор бил за Е5, е пълна глупост. Внимавай откъде купуваш катализатор. Той върви със сертификат!

Потребителски аватар
zeroheat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zeroheat » Сря 06 ное 2024 14:31

telefunken написа:Виж сега, колега: това не е математика. Астрата ми е от 2006 година, 1,8 бензин, 125 коня. Нямам представа какво и е било еврото, до последно (280 000 км) стария катализатор си и беше наред. От фалшивия 95-октанов бензин и фалшивото масло на Декстос износи сегменти, започна да гори масло, задръсти катализатора и спука изпускателния колектор. Катализаторът е един детайл с него и затова го смених, върви с колектора. Ако моторът ти е скапан, не сменяй катализатор. Първо го оправи и започни да го зарехдаш с правилните консумативи, преди да смениш катализатора. Аз навъртях около 30 000 километра с новия катализатор, но вече не го карам. Подарих го опела. Имай пред вид, че старите бензинови мотори могат да горят бензини с до 5% съдърхание на етанол. А такива бензини у нас са само високооктановите, с изключение на тези в Шел и Лукойл. Техните имат много спирт. После идва прословутия въпрос за евро 4 и 5. Автомобилите с такива категории имат едни и същи катализатори, разликите са другаде. Да пишеш, че катализатор бил за Е5, е пълна глупост. Внимавай откъде купуваш катализатор. Той върви със сертификат!

ОК

Супер
ами аз зареждам главно Шел V Power 95 тъй като въртиме малко километри, както вече казах и не ми е чак такъв проблем да сипвам по-хубав бензин, ако може да се каже, че е по-хубав. Но с него ми дава 1 на 100 по-нисък разход. Както писах вече слагам и хубаво масло. Старая се колкото мога. Ако тоя катализатор наистина помага да си в нормите на тестовете и издържи 30 към 50 хиляди км, за мен би било идеално. Общо взето това исках да разбера. Значи твоето заключение е, че стават, пасват и са ОК ?

telefunken

Мнениеот telefunken » Сря 06 ное 2024 14:57

За разлика от бензина, който си наливаш, пасват. Да.

Потребителски аватар
valka
Автомобил: поцинкован танк
Двигател:

Мнениеот valka » Сря 20 ное 2024 22:50

Не е "BM", a по-скоро BM Catalysts. И да, тая фирма е английска. Бар кодът на моя започва с 50, също като WD-40... На което изрично си пише, че е произведено в Англия. Къде им е завода е друга тема. За моята 30 годишна баба, BM Catalysts са едни от малкото, които още произвеждат катализатори.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”