ГО и спиране от движение
ГО и спиране от движение
Не знам доколко е вярна информацията. Съвсем отскоро при изтекла ГО не само служебно спират от движение колата, но трябвало да мине технотест за да я пуснат отново. Не както досега се пускаше в движение пак автоматично при подновена ГО. Чувал ли е някой подобно нещо? Каза ми го един потърпевш. Ако не е вярно излиза, че в КАТ не са доразбрали някакви нови промени.
Re: ГО и спиране от движение
Няма законов елемент по който да те накарат.
Индиректно може да се опитат да се борят с тези дето си преправят колите и не отговарят на хомологацията.
Индиректно може да се опитат да се борят с тези дето си преправят колите и не отговарят на хомологацията.
ФБ е пламнал от този фейк. Няколко човека обясниха, че разпространяваната информация е проект от преди 20г.
платил си е при застрахователя ГО и от кой КАТказва, че са го потърсили за технотест :)
платил си е при застрахователя ГО и от кой КАТказва, че са го потърсили за технотест :)
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Глупости на търкалета са това ! Каква точно е връзката между неплатена гражданска и технотест, който се минава при изменения на конструкцията !? Да бяха казали, че трябва да минеш канал в КАТ или нов преглед, да се върже някой, ама технотест.. 

Моята е изтекла преди месец, другата седмица ще се занимавам с това ако има нещо ще кажа. И друг път съм я просрочвал писмото от гф идва няколко дни след крайния срок, тоя път обаче нищо.
Аз вече 10 години правя пикапчето, спряха го от движение 2-3 месеца след като изтече ГО, не съм го пуснал в движение още , но доколкото съм чел плащаш ГО и чакаш някакво време докато стигне до КАТ, ако много бързаш отиваш с платената ГО в КАТ и я показваш , за да стане в деня . Предполагам че в единия случай си минава по каналния ред за няколко дни, а ако искаш по- бързо трябва да идеш при лелката на гишето да й кажеш да си види системата
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Абе то във Фейсбук имаше информация, че земята е плоска....
От една страна и двамата казват, че колата е бракувана. Обаче защо има номера, ходи разбери каква е историята...
Трябва да отиде в КАТ и да поиска да му покажат документите за бракуване, ако има такова. Ако е бракувана от човека, който е продал колата, ще го съди да му върне парите. Не знам в КАТ толкова ли са несъобразителни да не се сетят да извадят документите за "отписване" или не могат да ги открият без да ровят наред.
Едната ми кола не беше в движение известно време, съответно не поднових гражданската, когато изтече. Не помня точно след колко време ми изпратиха “заплашителното” писмо, че колата ми ще бъде автоматично дерегистрирана, но след около 2 месеца, когато беше готова и реших, че ще я карам нямах никакви проблеми- направих нова ГО и потеглих, като от офиса на брокера не ми казаха нищо.
Колата не се движеше през този период, а дори се съхраняваше в частен имот.
Не съм чел с лупа законите, но не беше ли ГО задължителна само при движение на автомобила по пътната мрежа ?
Колата не се движеше през този период, а дори се съхраняваше в частен имот.
Не съм чел с лупа законите, но не беше ли ГО задължителна само при движение на автомобила по пътната мрежа ?
kamaza11 написа:Не съм чел с лупа законите, но не беше ли ГО задължителна само при движение на автомобила по пътната мрежа ?
Не само тогава, а и ако е паркиран на обществен паркинг. Защото това, че стои не означава, че не може да участва в ПТП.
Всеки притежател на моторно превозно средство, което е регистрирано на територията на Република България и не е спряно от движение, е длъжен да сключи ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЗАСТРАХОВКА „ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ“ НА АВТОМОБИЛИСТИТЕ.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”