Българският шофьор не заслужава нови пътища

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Българският шофьор не заслужава нови пътища

Мнениеот scuba » Пон 20 авг 2007 11:48

dariknews.com написа:Няма вестник днес, който да не показва ужасът от поредната трагедия на пътя – тази, която отне два човешки живота вчера сутрин на току-що ремонтираното „Цариградско шосе”. С кадри от зверската катастрофа започваха всички телевизионни емисии вчера. Радиостанциите също на първо място съобщаваха за размазалата се лека кола в камион. И всички медии обобщават, че от началото на годината жертвите на пътя надхвърлят 600. При тези темпове на самоизбиване колко ли хора ще умрат до края на годината – не ми се мисли.

Спомням си обаче, че една статистика, може би преди година-две беше, показа, че в Ирак, където войната е ежедневие и бомби избухват през часове, жертвите са по-малко, отколкото по пътищата на България в мирно време. С едно изречение – война не ни трябва. Избиваме се сами. Но как да спрем този кошмар, в който жени се напиват и убиват абитуриенти или се качват на тротоара с автомобила си и помитат нищо неподозиращ пешеходец или пък млади мъже с огромно самочувствие зад волана и твърдата убеденост „Аз съм най-добрият на пътя и нищо не може да ми се случи” отнемат всеки ден живота на някой друг или своя?

Правени са и пак ще се правят хиляди анализи. Давани са и пак ще се дават хиляди съвети. Изводи и ползи за стопиране на ужаса по пътищата не е имало. Едва ли ще има и занапред.

И ако за много от катастрофите се твърди, че причината е лошия път (разбира се като причини обикновено се изтъкват и несъобразената скорост или употреба на алкохол), то при последната трагедия на „Цариградско шосе” асфалтът е съвсем нов и пътят е изравнен... Да не съм лош пророк, но скоро очаквам ПТП и на "Шипченски проход", където се правят гонки вечер върху наскоро преасфалтиран участък от пътя.

Та, заради всичко казано дотук мисля, че българският шофьор не заслужава оправяне на пътната настилка и ремонти на улици и булеварди. По-добре ще е по пътищата да има дупки и бабуни. Тогава с тревога в очите да не си ожули гърнето или да му падне тасът, българинът кара внимателно и бавно. Сигурен съм, че ако се направи справка за жертвите и пострадалите при катастрофи по лоши пътища и за такива по равни и бързи пътни настилки, вторите ще са повече.

Интерестно мнение. Има резон

Потребителски аватар
6opow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 6opow » Пон 20 авг 2007 11:51

20-годишен пешеходец загина в Добрич, след като лек автомобил „БМВ” връхлетя отгоре му.
Инцидентът е станал в нощта срещу неделя на булевард „Русия” в областния град, научи Линк БГ Инфо от Дарик радио.
Според информация на очевидци Беемве-то прегазило младежа, докато се опитвало да изпревари таксиметров автомобил. Колата е била червена на цвят и изчезнала веднага след кървавото произшествие.
До момента от полицията не са потвърдили за инцидента. Според неофициална информация „БМВ” – то се издирва от органите на реда.

В късните часове снощи е станала още една катастрофа в Добрич, по бул “Добруджа” до Съдебната палата. Опел “Астра” с голяма скорост връхлита върху парапета делящ двете платна и отнася 10 метра от него.

Ето и съобщението изпратено от ОД 'Полиция' в 19.08 часа:

На 19.08.2007 година, около 00.20 часа, по бул. “Добруджа” в гр. Добрич, възниква пътно – транспортно произшествие при което лек автомобил”Опел – Вектра”, управляван от Д.Д./22г./ от гр. Добрич, напуска платното за движение и след удар в предпазната ограда се преобръща.
В резултат на ПТП лицето управлявало автомобила е получило фрактури в областта на лявата ръка и челюста. Настанено е за лечение в МБАЛ – Добрич. Няма опасност за живота му. С охлузни наранявания и натъртвания до ЦСМП – Добрич са транспортирани и други две лица от гр. Добрич, пътували в автомобила / мъж на 26 г. и жена на 31г. /, но след преглед са освободени от здравното заведение.
Причините довели до възникването на ПТП се изясняват в условията на досъдебно производство.

2. На 19.08.2007 година, около 01.00 часа, по бул. “Русия” в гр. Добрич е възникнала пътно – транспортно произшествие при което неизвестно моторно превозно средство блъска 20 годишен пешеходец от гр. Добрич. В резултат на удара пешеходеца е починал на място.
Водачът е напуснал района на местопроизшествието.
Служители на полицията, провеждат активни оперативно – издирвателни мероприятия за установане на лицето допуснало трагичния пътен инцидент.
По случая е образувано досъдебно производство

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 20 авг 2007 12:11

Аз също съм ужасно недоволен от лошите пътища (за които така или иначе плащаме данъци), но ако знам че катастрофите ще спрат първи ще се провикна "НЕ НА РАВНИТЕ ПЪТИЩА". За голямо съжаление съм сигурен че по каквато и настилка да карат хората винаги ще има ПТП-та, защото за съзнанието и психиката още не е измислен ремонт. Защп ли по белия свят при перфектни пътища имат по-малко катастрофи?????????

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Пон 20 авг 2007 12:11

Стига с тази черна хроника. Вижте какво значи да си безработна млада жена в Москва.
http://auto.dir.bg/2007/08/20/news2013629.html
Седмо бентли за сезона откраднаха в Москва
20 Август 2007, 09:57 / БГНЕС
В Москва от безработна жена бе откраднато „Бентли континентал”, събощиха източници от органите на реда в руската столица.
На 17 август в 07,30 часа към милицията се обърнала безработна жителка на града, родена през 1982 г. (25 г.) Тя съобщила, че между 21,00 часа на 16 август и 05,00 часа на 17 август неизвестни лица са откраднали автомобила й „Бентли континентал”, син на цвят. Престъпниците са се укрили. Потърпевшата е оценила автомобила на 8,5 млн. рубли (около 340 000 долара). Служители на милицията отбелязаха, че само за тази седмица това е трета кражба на толкова скъпа кола в Москва. През летния сезон в руската столица са били откраднати седем „Бентли”. Предишната открадната кола от тази марка принадлежеше на олимпийския шампион и заслужил майстор на спорта по водна топка Владимир Жмудский.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 20 авг 2007 12:15

Стиви Джи написа:Стига с тази черна хроника. Вижте какво значи да си безработна млада жена в Москва.
В Москва от безработна жена бе откраднато „Бентли континентал”, събощиха източници от органите на реда в руската столица.
На 17 август в 07,30 часа към милицията се обърнала безработна жителка на града, родена през 1982 г. (25 г.) Тя съобщила, че между 21,00 часа на 16 август и 05,00 часа на 17 август неизвестни лица са откраднали автомобила й „Бентли континентал”, син на цвят. Престъпниците са се укрили. Потърпевшата е оценила автомобила на 8,5 млн. рубли (около 340 000 долара). Служители на милицията отбелязаха, че само за тази седмица това е трета кражба на толкова скъпа кола в Москва. През летния сезон в руската столица са били откраднати седем „Бентли”. Предишната открадната кола от тази марка принадлежеше на олимпийския шампион и заслужил майстор на спорта по водна топка Владимир Жмудский.
нали знаете :наи скъпите коли в Европа са в БГ и Монако,ама руснаците все още са рекордъори

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Пон 20 авг 2007 12:19

Моите скромни наблюдения показват ,че не само българите карат безумно в България, Румънци , Турци също масово потъпкват законите по българсите пътища. Може би нещо куца в контролните органи..
Наскоро се коментираха какви интересни закони и глоби гърците са измислили за техните и чужди водачи н МПС.

Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

!!!!

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Пон 20 авг 2007 12:38

:офф
Извинявам се ама ако ремонтираният участък от Цариградско шосе е добър то моя голф значи е трамвай!
От както го ремонтираха съм минавал с 3-4 различни по клас и возия коли и мога да кажа че пътя въобще не е равен-направо си е вълнообразен! Е това ако не е ташак и му давали 12 год. гаранция!
То сега трябва да му се направи рекламация!Просто нямам думи!

P.S.
А по повод пътищата и да е лош пътя селчото с ладата пак ще се засили или пък гъзето със служебната за която му дреме пак ще се засили така че тука няма оправия-всичко идва от ниското възпитание!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Re: !!!!

Мнениеот chefito » Пон 20 авг 2007 12:41

Дон Хуан Голфа написа::
P.S.
А по повод пътищата и да е лош пътя селчото с ладата пак ще се засили или пък гъзето със служебната за която му дреме пак ще се засили така че тука няма оправия-всичко идва от ниското възпитание!

много съм съгласен......имам познат малоумник /срам ме е че го познавам/ вози 14 годишният си син и по улиците изпреварва яко слалом...по пътя за морето седи все в насрещното...всичко останало е измет и таралясници ...е питам аз на какво ще се научи това дете? /кара нова хонда акорд/

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 20 авг 2007 12:46

chefito написа:
Дон Хуан Голфа написа::
P.S.

много съм съгласен......имам познат малоумник /срам ме е че го познавам/ вози 14 годишният си син и по улиците изпреварва яко слалом...по пътя за морето седи все в насрещното...всичко останало е измет и таралясници ...е питам аз на какво ще се научи това дете? /кара нова хонда акорд/

ще го научи, ако не го убие дотогава
всичко е от възпитание и сериозни комплекси, както и сексуални проблеми

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Пон 20 авг 2007 12:46

Ще го научи по-бързо да се претрепи!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 20 авг 2007 12:47

Pichaga написа:всичко е от възпитание и сериозни комплекси, както и сексуални проблеми

е не съм съгласен...на мен шланга ми е 2 см ама не карам като луд :P

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 20 авг 2007 12:49

chefito написа:
Pichaga написа:всичко е от възпитание и сериозни комплекси, както и сексуални проблеми

е не съм съгласен...на мен шланга ми е 2 см ама не карам като луд :P

oсвен че НЕ моеш да ебеш, НЕ моеш и да караш, така ли? :D :D

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пон 20 авг 2007 12:56

Абе един ненормалник като няма глава да мисли, и сам да го пуснеш на пътя без никой да му пречи, пак ще намери къде да се забие :dontknow:

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 20 авг 2007 13:22

токущо на алея Яворов пак се размазаха :( баси кухите лейки... кво требе да стане, че да се научат да карат като хората? :?

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пон 20 авг 2007 13:28

Стиви Джи написа:Стига с тази черна хроника. Вижте какво значи да си безработна млада жена в Москва.

това бентли го видях вчера 19 август в Сл.бряг

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”