Въпрос за Green Card ...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпрос за Green Card ...

Мнениеот VW-fenka » Чет 26 юли 2007 19:57

Здравейте , колеги !
Искаме да кандидатстваме за зелена карта обаче да не е чрез тези лотарии, които се рекламират навсякъде. Изтеглихме си необходимите документи, но не знаем на кой мейл да ги изпратим:gruebel ( доколкото знаем, вече може и така да се пращат документите,а не по пощата както беше преди )
Ето един линк... http://www.usagc.org/index2.aspx?afk=gg ... Zwod9VWTEw
Като погледнете надолу в една таблица са дадени плюсовете и минусите на двата вида кандидатстване за зелена карта. Ние искаме чрез USA State Department Website ,а не чрез USAGC Website
Какво ще ни посъветвате ?
Дайте някакво инфо ? :dontknow:
Много приятели разпитвахме, но никой нищо не може да ни каже ... дано ни помогнете :roll:

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Чет 26 юли 2007 20:01

То май вече няма лотария за зелена карта-тази година беше последната :idea: Но не съм сигурен на 100% :arrow:

Потребителски аватар
sooni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sooni » Чет 26 юли 2007 20:07

аз пускам всяка година ама за сега 0 и бих те посъветвал да не изпращаш формуляр на тези които си писал/а по-горе аз знам че единствения легален начин е чрез dvlottery koqto още не е започнала за тази година /някъде към края -октомври ноември/ и е абсолютно безплатно докато другите искат кинти ти прецени

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Чет 26 юли 2007 20:11

sooni написа:аз пускам всяка година ама за сега 0 и бих те посъветвал да не изпращаш формуляр на тези които си писал/а по-горе аз знам че единствения легален начин е чрез dvlottery koqto още не е започнала за тази година /някъде към края -октомври ноември/ и е абсолютно безплатно докато другите искат кинти ти прецени

Ами чрез USA State Department Website не плащаш нищо...в департамента на САЩ ти обработват документите ..проблема е ,че не знам на кой да пратим формулярите понеже в сайта на департамента не можем да открием нищо
А за dvlottery не сме знаели :) Мерс,че ни каза все пак !

Потребителски аватар
sooni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sooni » Чет 26 юли 2007 20:15

VW-fenka написа:
sooni написа:аз пускам всяка година ама за сега 0 и бих те посъветвал да не изпращаш формуляр на тези които си писал/а по-горе аз знам че единствения легален начин е чрез dvlottery koqto още не е започнала за тази година /някъде към края -октомври ноември/ и е абсолютно безплатно докато другите искат кинти ти прецени

Ами чрез USA State Department Website не плащаш нищо...в департамента на САЩ ти обработват документите ..проблема е ,че не знам на кой да пратим формулярите понеже в сайта на департамента не можем да открием нищо
А за dvlottery не сме знаели :) Мерс,че ни каза все пак !

аз пък не съм чувал до сега за USA State Department Website можеш ли да ми пратиш линк към сайта за да видя за кво става въпрос/какви документи искат/thanks

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 26 юли 2007 20:19

Кво ше правите в тая Америка бе хора, долара евтин и е пълно с мангали (т.е мексиканци) :twisted:

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Чет 26 юли 2007 20:21

Ето линка
http://www.usagc.org/index2.aspx
Долу в една таблица се вижда каква е разликата между лотарията и чрез департамента . Имаме документите в pdf формат...само нз къде да ги изпратим
сайта на департамента на САЩ е
http://www.state.gov/

Потребителски аватар
sooni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sooni » Чет 26 юли 2007 20:24

niikoo_1 написа:Кво ше правите в тая Америка бе хора, долара евтин и е пълно с мангали (т.е мексиканци) :twisted:

за разнообразие

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Чет 26 юли 2007 20:27

niikoo_1 написа:Кво ше правите в тая Америка бе хора, долара евтин и е пълно с мангали (т.е мексиканци) :twisted:

А какво ше праа в България... Моля без спам ...наистина ви моля...не съм пуснала темата ей така искам информация и помощ ,а не да отговарям на въпроси какво ще правя там :evil:

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Чет 26 юли 2007 20:28

официалния правителствен сайт за кандидатстване функционира само през определен период от годината-октомври до началото на декември.През останалото време сайта не работи и не се подават апликаций,така че няма как и каде да пратиш каквото и да е за да кандидатсвташ за лотария 2009.А дали такава ще има ще се разбере средата на октомври-всяка година се носят слухове че е последната и че започва точкова система като в Канада . :wink:
П.П.Иначе ако толкова искаш в Хамериката ще ти намерим някой за брак по сметка , :lol:

Последна промяна от landwarrior на Чет 26 юли 2007 20:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Чет 26 юли 2007 20:31

landwarrior написа:официалния правителствен сайт за кандидатстване функционира само през определен период от годината-октомври до началото на декември.През останалото време сайта не работи и не се подават апликаций,така че няма как и каде да пратиш каквото и да е за да кандидатсвташ за лотария 2009.А дали такава ще има ще се разбере средата на октомври-всяка година се носят слухове че е последната и че започва точкова система като в Канада . :wink:

Мерси за информацията :да: :да: :да:

Потребителски аватар
sooni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sooni » Чет 26 юли 2007 20:37

VW-fenka написа:Ето линка
http://www.usagc.org/index2.aspx
Долу в една таблица се вижда каква е разликата между лотарията и чрез департамента . Имаме документите в pdf формат...само нз къде да ги изпратим
сайта на департамента на САЩ е
http://www.state.gov/

da ti кажа този платения съм го пробвал/искат ти кредит карти което значи че направо го забравяме/
втория е официален сайт на правителството на сащ ама не видях нищо за документи и изисквания
прочетете тук но внимателно тва е единствения начин обърнете внимание на снимката/кви изисквания искат за нея/ но още не пращайте нищо щото не е почнала лотарията
http://dvlottery.state.gov/

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Чет 26 юли 2007 20:48

landwarrior написа:П.П.Иначе ако толкова искаш в Хамериката ще ти намерим някой за брак по сметка , :lol:

Хахаха, а не колега аз с мъжлето ще си ходя там или в Англия...още не сме решили... :D

sooni написа:прочетете тук но внимателно тва е единствения начин обърнете внимание на снимката/кви изисквания искат за нея/ но още не пращайте нищо щото не е почнала лотарията
http://dvlottery.state.gov/

Благодаря и на теб :wink:

Последна промяна от VW-fenka на Чет 26 юли 2007 20:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Чет 26 юли 2007 20:50

sooni написа:/
Няма кво да гледа кви са изискванията за снимката -просто отива в някое студио и казва че иска снимка за зелена карта на цифров носител.като кандидатства в официалния сайт си има валидатор и ако не е точния размер не я приема -така че няма страшно.Иначе да това е официалния сайт на американското правителство за кандидатстване http://www.dvlottery.state.gov/

Последна промяна от landwarrior на Чет 26 юли 2007 20:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sooni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sooni » Чет 26 юли 2007 20:52

landwarrior написа:официалния правителствен сайт за кандидатстване функционира само през определен период от годината-октомври до началото на декември.През останалото време сайта не работи и не се подават апликаций,така че няма как и каде да пратиш каквото и да е за да кандидатсвташ за лотария 2009.А дали такава ще има ще се разбере средата на октомври-всяка година се носят слухове че е последната и че започва точкова система като в Канада . :wink:
П.П.Иначе ако толкова искаш в Хамериката ще ти намерим някой за брак по сметка , :lol:

тва за точките ако стане е кофти щото за канада пробвах и ме отряза здраво и то с перфектен английски и стаж по специалноста ама кво да правим късмет/може и нас да угрее

а тва за брака не майтап имам позната така замина/но като чета пишеш в мн.число сигурно си с човек

ако си студентка колежке ще ти е 1000 пъти по-лесно заминаването

не спирай да опитваш/аз вече 7-8г.пускам и не се отказвам/може и да ми върже или пък както се говори да премахнат визите УСПЕХ

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”