търся поло за бащата 96-98 година и се чудя иска да е бензин към кой двигател да се ориентирам,кой е по издържлив по нечуплив,задоволително пъргав и задоволително икономичен 60коня,75,90 или 101 да избера
поло 90 коня ще ти дойде най-добре.Двигателя е сравнително мощен и не се чупи много а и ще върви добре на тва малко купе а от там ще дойде и по-малкия разход
поло 90 коня ще ти излезе най-скъпо щото е дизел и се монтира само на класика и комбито (а те и са по скъпи от хечбега)
бензинките:
45 и 50 коня - без коментар
1.6 -75 коня италианска система за подаване на горивото ( най-често смяна на дросел 720 лв Юнито и 470 лв Ауто +)
1.4 16V 101 коня за бензинова кола 100 коня е повече от икономична ама подръзката му е по скъпа - няма начин ....16V
1.4 60 коня - моят фаворит - в момента съм тръгнал с пари в джобовете да кърся точно такова
Като цяло най-честите скъпоструващи дефекти:
при всички бензинови са дроселите (особено АЕЕ 1.6) - като купувате гледайте да има стабилни обороти на празен ход
и при всички полота (най-често дизелите) смяна на скорости заради прецакана 5-та предавка (най-често от обезмасляване на скоростите поради не навременно открит теч)
аз съм намерил едно 97 ако несе лъжа 1.0 кубика 55 к.с за 3800 щото съм решил да трампя 4-ката за мотор и кола.така че ако искаш ще те водя да видиш това поло,с 2 врати ,доста запазено но несъм го палил.а и мотора си заслужава 2003 г 600 куб.