Балоните по гумите от родните пътища - какво да правя ?
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Балоните по гумите от родните пътища - какво да правя ?
Колеги вече имам 2 балона на двете предни гуми. Какво да правя с тези балони. Оправят ли се или направо нови гуми ... и ако са нови гуми парите от моя джоб ли да си ги вадя или има някакъв начин да си взема парите от каското или да се съдят общините за дупките от които са получени балоните ? Дайте някакъв съвет че ми иде да се застрелям с тия балони
Благодаря ви !

- fidrimku
- Автомобил:
- Двигател:
Колега трябва на мястото където са станали балоните (при дупките) да се обадиш на КАТ като дойдат ти правят един протокол и може би застрахователите ще ти платят! Не съм 100% сигурен но мисля че това е процедурата Относно балоните на някои места се опитват да ги оправят но моето лично мнение е че трябват нови гуми особено като става дума за предни! Успех!!!
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Veso101 написа:Е точно па Мишлена енерджи им е много зле защитен борда.
На един колега му признаха щета от дупка, но имаше изкривена алуминиева джанта, взе бая пара. Само с гума мисля няма да стане, нали всеки ще си слага старите балонести гуми- щета , и хоп пари за нови.
Самият факт че са немски ги прави факъни.
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
zdrash гумите са Dunlop и мисля че не е някоя измислена марка а напротив.Aз винаги си купувам от най-добрите марки за гуми и никога не бих си взел някоя измислена пластмасова гума. Нали все пак гумите са едно от най-важните неща за колата
Благодаря ви за съветите ... тия 2 гуми са ми 600-700лв
Но както казвате по добре пари от колкото живот, но както в момента ги нямам не знам какво да правя.... тепърва ме чака турбо да правя
Надявах се все някой да е взел пари за балон на гума, но явно няма такъв
А гаранцията на гумите мисля че не се отнася за балони
Благодаря ви !

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
отнася се и за балон, но удъра си личи много добре ако е имало такъв.
Това с КАТ и акта вече не минава.. има една много важна думичка в закона добавена наскоро.. предвидими опасности..
особенно сега както е сезона на ремонтите..
паркираш колата до някоя необезопасена кръпка изрязана за асфалтиране.. тъмна, ако може в завой, ако може по и в локва ..
и викаш КАТ.
и да съставят протокол ...
фактура от където си взел гумите.. и отиваш ведър ведър при застрахователя..
дори и да ти шибнат акт.. ще е за 100 лв.. а гумуте.. за 2 пъти повече ..
Това с КАТ и акта вече не минава.. има една много важна думичка в закона добавена наскоро.. предвидими опасности..
особенно сега както е сезона на ремонтите..
паркираш колата до някоя необезопасена кръпка изрязана за асфалтиране.. тъмна, ако може в завой, ако може по и в локва ..
и викаш КАТ.
и да съставят протокол ...
фактура от където си взел гумите.. и отиваш ведър ведър при застрахователя..
дори и да ти шибнат акт.. ще е за 100 лв.. а гумуте.. за 2 пъти повече ..

- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе акта ако е 100лв добре ... гумите са 700 ... ама проблема идва от това че може и точки да ми вземат а аз нямам много за губене
Иначе това не го знаех с този закон ... много ми харесва .... Ако мога ще поразуча няккси дали ще ми пишат акт ако ги викна за балоните и ще последвам инструкциите ти
Много ти благодаря за информацията wili98 !!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”