Проблеми с КАТ

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблеми с КАТ

Мнениеот didoriginal » Чет 19 юли 2007 13:14

Ето как се развиха нещата:

Излизам аз о ЛукОйл-а на Константин Величков (горния ЛукОйл, до Сердика и Красна поляна) и тръгвам да правя обратен завой на светофара. Оставаха 3 секунди до загасване на зелената светлина. Давам аз газ и преминах кръстовището точно когато се сменяше зелено със жълто. Правя си обратния завой (имам право на такъв) и хоп - куки. Вдигнаха палката, а аз спокоен - всичко е изрядно. Добър ден, добър ден. "За какво Ви спряхме според Вас?". Аз казвам - "Еми освен за проверка...". И единия полицай - "За преминаване на червен светофар. Вие тръгнахте на червено". Аз от там почнах да обяснявам, че не съм тръгвал, а се движех от 50 метра вече. Накараха ме да сляза от колата и да отида при тях. Най-лошото е, че и другия катаджия твърдеше същото - тръгнал съм на червено! :shock Попитах ги дали не са объркали светофара, защото аз минах на превключването от зелено на жълто. Не, чисто червено си било. Излудях направо... 10т. и 200лв. глоба. Няма да ги плащам мамицата им мръсна след като не съм виновен!!!!! :evil: :evil: Написах възражение в акта... говорих и с Lawyer - ако трябва ще обжалваме и ще ги съдим.

И все пак да попитам - има ли колеги с подобен опит и как са се развили нещата при тях. Също така дали има хора с познати в КАТ, които биха били така добри да помогнат! Благодаря ви предварително.

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Чет 19 юли 2007 13:38

1996 година, аналогичен случей.Аз също имах възражение, в акта го изложих.Излезе ми глобата тогава парите бяха други знаете но долу горе сумата беше окло 200-300 лв, сегашни пари.Та стигнахме до съд, всичко се гледа служебно и след 2 обжалвания глобата ми през 1999 година стана 50лв.Исках и тях да обжалвам но ми казаха от съда че не можело по-малко 50лв да се обажалва.Не съм ги платил ,няма и да платя де.Успех колега и се бори до край!.

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Чет 19 юли 2007 13:43

Благодаря колега за моралната подкрепа... Само 1 въпрос имам - 2-ма ли бяха полицаите или само 1? :roll:

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Чет 19 юли 2007 13:48

2 ма ст.сержант и старшина и 2та написаха че съм минал на червено ... но беше моята дума с/у тяхната.Сега е по-лено ако има камери ... се доказва лесно с техничеко средство защото така на думи може всеки да е виновен (без вина).

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Чет 19 юли 2007 13:49

maiz написа:2 ма ст.сержант и старшина и 2та написаха че съм минал на червено ... но беше моята дума с/у тяхната.Сега е по-лено ако има камери ... се доказва лесно с техничеко средство защото така на думи може всеки да е виновен (без вина).

Ами на това кръстовище доколкото знам няма камери! :roll:

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Чет 19 юли 2007 13:50

didoriginal написа:
maiz написа:2 ма ст.сержант и старшина и 2та написаха че съм минал на червено ... но беше моята дума с/у тяхната.Сега е по-лено ако има камери ... се доказва лесно с техничеко средство защото така на думи може всеки да е виновен (без вина).

Ами на това кръстовище доколкото знам няма камери! :roll:

Тогава като излезе глобата , съд и обжалваш по съдебен път.ДО ДУПКА!

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Чет 19 юли 2007 14:10

баси изродите :evil:

Ама там мисля че има камери - поинтересувай се - ако може и някоя случайна камера на бензиностанция да е хванала нещичко - питай ,...

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 19 юли 2007 14:25

Батка ако си сигурен в себе си действай докрай! Смело...с теб сме!!!

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Чет 19 юли 2007 15:07

Нали не си виновен?Ако има камера,то тя би била в твой плюс. :wink: Обжалвай,съди ги,нищо не признавай,не подписвай,намери си свидетели(случайно минавали от там и видяли ситуацията),не плащай нищо на никой,не се обяснявай...,както каза колегата преди мен"ГАЗ ДО ЛАМАРИНАТА!!!"(на вид трябва да си винаги спокоен и хладнокръвен!). :twisted:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 19 юли 2007 15:20

Според мен Дидаче не си виновен щото знам че не си този тип хора който неспазват правилата затова смело напред :wink:

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Чет 19 юли 2007 15:20

мани ги тия "органи на реда" след като не си виновен НЯМА ДА ПЛАЩАШ И АЕ а те са се заяли че цел ден не са взели и 1 подкуп и са те аресали :cry:

Последна промяна от stoqn_g60 на Пет 01 яну 2010 19:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Чет 19 юли 2007 15:21

И аз имам такъв случай същия, само че на Попа.Осъдих ги и ми опростиха акта, платиха разходите по делото и ми въстановиха отнетите точки. :lol: Разчитат на това, че няма да ти се занимава.Занимавай се!Нерви са, обаче това е начина.

С добър адвокат, нямаш грижи.Ти подписа ли акта?!Там където бяха застанали те виждаше ли се ясно светофара, който твърдят, че е бил червен.

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Чет 19 юли 2007 15:24

Да, хора... НЕ съм преминал на червено!

@Kozunak - колега, вижда се светофара от мястото, дето бяха застанали, но червен е станал чак когато излизах от обратния завой. Смятай, че щом колите от насрещното тръгнаха чак когато спирах при катаджиите...

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Чет 19 юли 2007 15:26

абе всички му давате съвети да ги съди а по времето през което се точи делото как караш? 1 вия месец с акт а после???
едно време лесно зимаш си талона караш си и чакаш да мине делото , е да ама сега да си го земеш трябва да си платиш глобата.

колкото и да е несправедливо аз бих си платил само и само да не се занимавам с глупости. А и няма да осъдиш полицайте а държавата

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Чет 19 юли 2007 15:29

bluefen написа:абе всички му давате съвети да ги съди а по времето през което се точи делото как караш? 1 вия месец с акт а после???
едно време лесно зимаш си талона караш си и чакаш да мине делото , е да ама сега да си го земеш трябва да си платиш глобата.

колкото и да е несправедливо аз бих си платил само и само да не се занимавам с глупости. А и няма да осъдиш полицайте а държавата

2 месеца минимум докато ти обработят акта + 1 месец наказателно постаноление.В повечето случаи е достатъчно.Сега не съм юрист, но си мисля, че може и да го платиш пък после ако те оправдае съда те да ти въстановят парите.

didoriginal - намери си 2-ма свидетели и действай.то е напълно невъзможно да правиш обратен на червено, щото обратния се прави при много ниска скорост, а би трябвало да има движение, което да ти попречи.абе има врътки много.аз в момента 3-то дело водя.ама чак октомври. :?

Последна промяна от Kozunak на Чет 19 юли 2007 15:31, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”