Сигурно всеки си е задавал въпроси за актуалната пазарната стойност на автом обила си, независимо дали е купен от магазина или на старо.
Забелязвам също, че по-старите модели запазват по-стабилни цени от новите. Това разбира се е само мой частен случай - карах 5 години Голф 2 купен за 3 000 лв. и го продадох пак за три миналата година. Този номер ми се струва невъзможен при другите модели. Сега карам пазат Б4, който взех за 6 к. миналата година. Сега посмъртно не мога да му взема повече от 5 при положение, че съм сменил за около 1000 лв. неща. Колко ли ще струва догодина? Като гледам цените на Б3 в момента се въртят около 4 к за добър екземпляр и са си такива от поне 3 години. А примерно Б5 миналата година струваше около 12-13 средно а сега са около 10. Може и да бъркам но такива са ми наблюденията.
Та с две думи добра инвестиция ли е VW според вас?
VW като инвестиция.....
- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
Нормално е цените на техниката да падат (независимо дали става въпрос за автомобили, компютри или каквато и да е било техника) по простата причина, че излизат нови и нови модели, а конкретно VW държи по висока цена от марки като Опел, Рено, Пежо защото цената на нов автомобил VW е по-висока от цената на нов от споменатите марки (говоря за автомобили един и същ клас) в същото време Vw-то е по-ефтино от BMW и Мерцедес по същата причина.
Отделно че Немските коли са по-скъпи от Френските и Италианските (поне в България).
Отделно че Немските коли са по-скъпи от Френските и Италианските (поне в България).
- XIKS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
.....
2-ката в гаража купих я за 2800 продадох я след 4г. за 2700 

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
ми незнам какво сравнявам и какво не ама 98 година си взех г2 за 3000марки сега 10 години по-късно пак ми търсят толкова за запазени екземпляри смятай ти! Такъв пример мога да дам само за голф2.
Последна промяна от L&R на Пон 22 окт 2007 16:27, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
golfarata написа:ми няма по-добри от последните 2ки бе Луд. пърите 3ки са дефектирали малко и чак последните са ъпгрейднати до 0% грешки. а?
добре де, ама аз ако моя съм го взел за 4000 и после след 5 год го продам за толко кво значи? не се ли сещате че покупателната способност е нараснала за тези 5 год и всъщност, цената пак е по-ниска?!
преди 5 год съм всимал 300 лв заплата и съм дал 4000, а сега взимам 1000 и го продавам за 4000..е има ли разлика?
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Аз направих този избор.. последните 2-ки или първите 3-ки .. можеше да взема една по стара 3-чица за толкова пари колкото взех 2-ката.. но все пак тази кола ми е на сърцето и не смятам да я продавам.. живи и здрави като пораснем ще си вземем и ние новички коли от магазинчето.. но до тогава ...
Исках кола която долу горе да може да изпреварва поне.. да има ел стъкла, шибидахче .. климатик евентуално (е не намерих.. живи и здрави към лятото може да сложа един..) 4 врати.. ? и с моите ограничени финанси успях да наперя долу горе компромисен вариянт..
надявам се да съм направил правилен избор.. но това ще си проличи с времето

Исках кола която долу горе да може да изпреварва поне.. да има ел стъкла, шибидахче .. климатик евентуално (е не намерих.. живи и здрави към лятото може да сложа един..) 4 врати.. ? и с моите ограничени финанси успях да наперя долу горе компромисен вариянт..
надявам се да съм направил правилен избор.. но това ще си проличи с времето
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”