Това видяхте ли го:
Именно това ще предложи в скоро време немската администрация, след провеждане на федерална реформа на процеса на регистрация и издаване на държавни автомобилни номера. Сред предимствата на тази система е че няма да се сменят номерата на автомобила при преместване за живеене в друг регион, както и при смяна на собствеността върху автомобила.
За целта се предвижда към 2013-а година на автомобилните табели да не останат букви, но дори и да ги има, няма да има връзка между местоживеенето и тях. В основата на тази кардинална промяна за отчитане и следене на транспортните средства е преходът от бюрократичната бумащина към съвременните цифрови технологии.
Според ръководителя на проекта Детлеф Готшалк само за осъществяване процедурите по смяна на номерата в Германия собствениците на автомобили изминават безброй километри и изхвърлят при това около 250 000 тона вредни въглеродни окиси.
В Германия сега работят 499 пункта за регистрация и вкарване на автомобилите на отчет. Преминаването например към онлайн регистрация ще освободи за друга работа от 8 до 12 хиляди служители.
Регистрацията ще се извършва по Интернет дори и с помощта на мобилен телефон. При влизането в специален федерален интернет-сайт, достъпен от територията на Германия, ще има само едно препятствие - правилно да се запълнят местата в анкетата, като се вкарат там лични данни, както за собственика, така и за колата.
Докато собственикът чака потвърждение за регистрацията системата проверява списъците на крадени автомобили, дали е зстрахована колата, минала ли е годишен технически преглед. След това от кредитната карта на собственика се взимат държавните такси, а номерата се получават през следващия ден на адреса на собственика.
Източник:
http://www.auto-press.net/index.php?cat=3&sub=3578

Доживотен автомобилен номер в Германия?
- ilkomuhata
- Автомобил:
- Двигател:
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Re: Доживотен автомобилен номер в Германия?
poGo написа:Това видяхте ли го:
Именно това ще предложи в скоро време немската администрация, след провеждане на федерална реформа на процеса на регистрация и издаване на държавни автомобилни номера. Сред предимствата на тази система е че няма да се сменят номерата на автомобила при преместване за живеене в друг регион, както и при смяна на собствеността върху автомобила.
Не виждам никакъв смисъл в това.
poGo написа:За целта се предвижда към 2013-а година на автомобилните табели да не останат букви, но дори и да ги има, няма да има връзка между местоживеенето и тях. В основата на тази кардинална промяна за отчитане и следене на транспортните средства е преходът от бюрократичната бумащина към съвременните цифрови технологии.
Ако го направят така ще си вкарат автогол, защото ще изгубят сума ти пари от таската за номера по желание - а тука секи 3ти си зима номер от типа инициалите и годината на раждане.
poGo написа:Според ръководителя на проекта Детлеф Готшалк само за осъществяване процедурите по смяна на номерата в Германия собствениците на автомобили изминават безброй километри и изхвърлят при това около 250 000 тона
вредни въглеродни окиси.
Това пък как го сметнаха...

poGo написа:В Германия сега работят 499 пункта за регистрация и вкарване на автомобилите на отчет. Преминаването например към онлайн регистрация ще освободи за друга работа от 8 до 12 хиляди служители.
И какво пречи да го направят онлайн без да сменят номерата?
poGo написа:Докато собственикът чака потвърждение за регистрацията системата проверява списъците на крадени автомобили, дали е зстрахована колата, минала ли е годишен технически преглед.
Това и сега го има.
Като цяло или лош превод с елементи на преразказ от страна на преводача, или поредния сапунен мехур...
- Чудомир
Защото няма да има вече пиниз като махнат буквите. Ако си Ханс Мюлер от Дортмунд роден 10.02.1980 сега можеш да си вземеш DO HM 1980 или DO HM 80, а иначе кво ще земеш 10021980?
А що се отнася до проверката дали номера е свободен - това също го има. Освен това може срещу минимална такса на година да си резервираш номер - например ако си на 17 и още нямаш собствена кола/книжка можеш да си запазиш още сега номера за след 1 година
П.С. Да не говорим за фирмите, чиито флоти от >xxx автомобила имат инициалите на фирмата - примерно Кока Кола са винаги с <града> СС <цифри>
А що се отнася до проверката дали номера е свободен - това също го има. Освен това може срещу минимална такса на година да си резервираш номер - например ако си на 17 и още нямаш собствена кола/книжка можеш да си запазиш още сега номера за след 1 година
П.С. Да не говорим за фирмите, чиито флоти от >xxx автомобила имат инициалите на фирмата - примерно Кока Кола са винаги с <града> СС <цифри>
- Чудомир
KOKO ГЕОРГИЕВ написа:В Белгия номерата са си вечно твои.Нищо лошо няма в идеята.
Естествено, че няма лошо да си с един и същ номер от кола на кола. Аз също съм вече на втора кола със същия номер, ей сега август месец митничаря на границата ми каза че ме помни (първата случка беше преди 3,5 години, когато ме заговори на влизане за номера

Ставаше въпрос, че е тъпо да няма букви. Готино е например като в Австрия - минимум 1 цифра, другото сичко букви. Може си изпишеш квот си искаш до определен брой знаци...Например "б?йх?й1" или "ма?на1"

- poGo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Добре, че в БГ не могат всички да си позволят законово и/или финансово да си купуват номера с "надписи"!!
Ако го разрешат ТОГАВА НА КАКВА КРЕЩЯЩА ПРОСТОТИЯ ЩЕ СЕ НАГЛЕДАМЕЕЕЕ!!! Чак страх ме фаща!!
Иначе аз съм ЗА вечните номера, но т'ва в БГ няма как да го приемат нашите тулупи, 'щотооо....
Ако го разрешат ТОГАВА НА КАКВА КРЕЩЯЩА ПРОСТОТИЯ ЩЕ СЕ НАГЛЕДАМЕЕЕЕ!!! Чак страх ме фаща!!

Иначе аз съм ЗА вечните номера, но т'ва в БГ няма как да го приемат нашите тулупи, 'щотооо....
Stefan написа:Ако номерата са си вечно твой и няма смяна, нали се сещате, че няма да има мЪни за държавата. Нашите не са бодали, изтискват те по всякакъв възможен начин
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”