Ауди А4 1997-01 - интериор, разлики, или как се познават?
- smurf
- Автомобил:
- Двигател:
Ауди А4 1997-01 - интериор, разлики, или как се познават?
Та значи въпросът е в заглавието, интересува ме по какво се познава колата коя година е по-външните белези.....или по-скоро откога започва по-готиния интериор на А4..........вече сигурно видях 1000 аудита и има А4-ки със грозния волан от 95-та а пишат че е 99-та, съотвено има 96-та с по-новия........вече съм тотално объркан кое ауди коя година е.......аз доколкото знам 98 настъпват разликите.......ама вече съвсем не знам...... 

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Ами най-точно за годината на производството говори VIN-а (и по-точно 10-тата буква (цифра) от ляво на дясно) - не вярвай на надписи (имам една не много ценурна реплика по този повод), още повече на автоджамбази ! Освен това разни други неща по интериора се променят. Иначе нямам представа кога настъпват промените при Ауди - може би не е лошо да погледнеш (попиташ) тук.
Освен това интериора не зависи ли и от нивото на оборудване (Basis, ComfortLine, TrendLine, HighLine) ?
Освен това интериора не зависи ли и от нивото на оборудване (Basis, ComfortLine, TrendLine, HighLine) ?
- galaboff
- Автомобил:
- Двигател:
"Грозния" волан от 95-та всъщност е стандартния, който върви с колата, ако купувача е пожелал са му сложили друг, пък ако нашия джамбазин е решил да вдига цената и волана е прекалено изтъркан също може да се сменя....
"Готиния" интериор всъщност е почти един и същ, дори в новите модели е малко променен....
Външно колите след 1998 се познават по няколко признака - 1998 е направен фейслифт на модела В5, горната част на фаровете е по-навътре, т.е. изглежда малко по-хищно
Другия начин - ако има емблеми отзад на задния капак, на тези след 1998 емблемите са по височина някъде по средата на зания капак, на старите са горе.
Доколкото знам след 1999 им слагат и хромирани лайсни около страничните стъкла, но може и да се лъжа, може да е допълнителна и незадължителна екстра.
Най-сигурно годината на колата се проверява по номер на рама, търсиш в мрежата (примерно Гугъл) Audi VIN Decoder, пишеш номера на рамата и ти дава малко полезна информация, включително и годината на производство.
"Готиния" интериор всъщност е почти един и същ, дори в новите модели е малко променен....
Външно колите след 1998 се познават по няколко признака - 1998 е направен фейслифт на модела В5, горната част на фаровете е по-навътре, т.е. изглежда малко по-хищно

Доколкото знам след 1999 им слагат и хромирани лайсни около страничните стъкла, но може и да се лъжа, може да е допълнителна и незадължителна екстра.
Най-сигурно годината на колата се проверява по номер на рама, търсиш в мрежата (примерно Гугъл) Audi VIN Decoder, пишеш номера на рамата и ти дава малко полезна информация, включително и годината на производство.
- Cherepaha
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
От 97-ма (месеца не помня) се слага по-различен махагон (лъскав седи). 98-ма - нови стопове на седана, ново табло с уредите (като на А6 С5, с по-ярка подсветка и различен шрифт), има незабележими разлики на климатроника (цвета на 2 бутона), нова топка на скоростен лост и нов волан (като на А4 Б6), S-line волана също е различен. 99-2000 нови фарове (лупи), фаровете за мъгла вече не са вградени във фара, а са си отделно, копчетата на конзолата са променени и се слага климатроника на Б6.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Madj0 написа:VIN да , но би ли си купил кола със различни години по стъклата ?
Ами моята е с различни - 1 или 2. Значи да не я бях купил, така ли ? По-скоро не бих купил кола със всички стъкла по-нови от датата на производство на колата (по VIN). А причините могат да са твърде много, при това повечето да не са свързани със сериозни произшествия

И по друго можеш да се ориентираш ...
Дръжките на вратите (от външната страна) при А4 преди фейслифта са като на Ауди 80, а тези на фейслифта са като на А6!
П.С. При фейслифта таблото свети бяло с червени стрелки, докато тези преди фейслифта цвета на стрелките и таблото е оранжев + гаден волан.
Ето и една снимка от интериора на фейслифтовото А4

Дръжките на вратите (от външната страна) при А4 преди фейслифта са като на Ауди 80, а тези на фейслифта са като на А6!
П.С. При фейслифта таблото свети бяло с червени стрелки, докато тези преди фейслифта цвета на стрелките и таблото е оранжев + гаден волан.
Ето и една снимка от интериора на фейслифтовото А4

- galaboff
- Автомобил:
- Двигател:
ето ги разликите :
http://en.wikipedia.org/wiki/Audi_A4#B5 ... 98-2001.29
п.п. волана е супер удобен и красив
(фабричния имам в предвид 
http://en.wikipedia.org/wiki/Audi_A4#B5 ... 98-2001.29
п.п. волана е супер удобен и красив

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”