Бързо размразяване на стъкло на авомобил
Бързо размразяване на стъкло на авомобил
Убеден съм, че за размразяването на стъклата на автомобил има много препарати. Днес сутринта видях да се използва метод, който е изключително бърз и ефикасен. В шише от препарат за миене на прозорци имаше патоки от ракия. Веднага след напръскване дебелия лед го нямаше.
- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
DAXC написа:hilqdarka написа:Извинявам се за тъпия въпрос ама какво е "патоки"
В нашия край на патоки казваме на ракията която излиза последна от казана. Тази която не се ползва и се изхвърля.
gr_kanev написа:Патоки - слабата ракия (под 40*), която излиза накрая, и не се пие, ами се ползва при следващо варене.
Мерси за разяснението
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Snejoky
- R.I.P
- Автомобил:
- Двигател:
Аз излизам с едно шише топла вода, но не вряла. Сипвам на тавана над стъклото, тя се стича и топи всичко. Преди това съм запалил колата и съм пуснал и парното да духа. Бързо, евтино и лесно. Хубаво е като се стопи леда, веднага да се пуснат чистачките, за да избършат останалата вода, за да не замръзне. Задното и страничните стъкла третирам по същият начин.
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nd2nd написа:Милослав написа:Аз пък ползвам стъргалка за лед!
Със стъргалката има опастност да се надраска прозореца(от личен опит го знам)!
Деебиш - скромен опит имам зад волана - карам от малък на село, а иначе легално в София от 6 години - всяка зима си стържа джама с лед - 3 коли съм сменил от тогава - едно стъкло издраскано нямам.
Късмет

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”