Удариха ме на паркинг и избягаха пред мен-как се процедира?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Удариха ме на паркинг и избягаха пред мен-как се процедира?

Мнениеот pit » Вто 25 сеп 2007 12:29

Здравейте, днес ударили колата на жена ми както е била паркирана, станало разправия, онзи бил с бус и по едно време се качил и си тръгнал.

Не е записала номера, но онзи идва всеки ден на това място.
Смачкан е калника и е откачена бронята на нашата кола.
Какво да правя според вас?

Пояснение: Жена ми е паркирала на тротоара, който е широк колкото колата, така че не е оставила място за пешеходците/по този тротоар не минават хора, защото е особенно място/.Дали ще има и за нея санкции?Да викаме ли КАТ изобщо?

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 25 сеп 2007 12:31

Няма какво да викаш КАТ при условие че не му знаете номера на тоя с буса. ами си ходете завеждайте щета в ЗК

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Вто 25 сеп 2007 12:33

Според мен щом е такъв тарикат, подайте жалба в КАТ като кажете че колата е била спряна на позволено място, този с буса ви е ударил и е избягал. За тази цел разбира се трябва да разполагате с номера на буса. А ако имате застраховка може и направо да си я заведете.

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Вто 25 сеп 2007 13:10

Онзи идва всеки ден,така че утре пак ще дойде, зарежда съседния магазин.Имаме само гражданска.Има няколко човека колежки на жената които са били там и са видяли какво става.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 25 сеп 2007 13:17

изчакай го утре, вземи му номера и пусни жалба в КАТ, поне да си има проблеми, па и нямаш каско, требе вадиш пара от джоба да плащаш

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 25 сеп 2007 14:49

А на избягалият - жална му майка . От КАТ много ги обичат - книжка на трупчета и солена глобичка.

Потребителски аватар
THE BATUGATA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот THE BATUGATA » Вто 25 сеп 2007 20:14

Преди 4 години някаде бяха одарили колата на баща ми,която беше паркирана на тротара по подобен начин.Тогава обяснението от КАТ беше,че щом автомобила е бил спрял е виновен този дето се е натресал>в твоя случаи тоя с буса!!!

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

лллл

Мнениеот XIKS » Вто 25 сеп 2007 20:37

записваш му номера утре като си тръгне тоя звъниш и казваш удариха ме и онзи избяга и така да го търсят

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Вто 25 сеп 2007 21:28

И да му е записала номера, ефекта ще е нула.Правил съм го, никой не направи нищо по случая.....а аз освен, че им дадох номер им казах и къде се намира буса (чиста случайност знаех просто).И кво....патка.

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Вто 25 сеп 2007 23:58

Може и без номера на буса така бяха ударили на баща ми на Голфа докато е бил паркиран на паркинга една тъпа съседка го е ударила на задна и се криеше,разбрахме я ама след като викнахме КАТ и начи ако имаш автокаско ти трябва документ от КАТ направо викаш КАТ казваш,че те е ударил бус и е избягал от местопроишествието и те ще напишат акт,та дори да е спреш на друго място пак можеш така да кажеш.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 26 сеп 2007 6:03

По принцип като се обадиш казваш какво,казваш номерата на двете мпс-та и най-вече обесняваш къде (точен адрес задължително) се е случило.Дават ти входящ номер на ПТП-то (вече ако няма ранени и колата може да се движи не идват изобщо ако единия е избягал).С този номер ходиш до 3 или 5 работни дни беше на гишето (по-скоро бутката) "Дежурен ПТП" в КАТ (иди рано понеже има опашки).Отиваш с колата.Чакаш ред,идва ти редът,излизат,гледат колата,разказваш за какво иде реч и те вписват там в една тетрадка и започват процедурата.При мен и в 2-та случая (чаках понеже нямах каско а само гражданска) дотам и нищо.Добре че бях за огледало 1-вия път и за ужулена врата 2-рия а не за нещо по-сериозно (само си загубих времето да чакам).
Успех!

Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Сря 26 сеп 2007 6:54

Само един съвет: Като ти направят огеда в КАТ, привържи по някакъв начин бронята с телчица, така че да можеш после да я върнеш в първоначалният и вид заради застрахователите, защото има вероятност да ти смъкнат някоя и друга двайсетолевка, поради вида на колата и нанесените и поражения с предтекст, че трябва да я спрат от движение докато не се оправи или да я преместиш с рапатрак.!!! (опит от баща ми - заяждане за счупена предна броня)

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 26 сеп 2007 7:32

имах и аз подобен случай - овца, явно пияна или надрусана в 3.30 на руски паметник - бащата нощна, клиото паркирано отпред оная на задна гааааааз и клиото 2 метра напред. Бяга. Връща се със 60 по Тотлебен - локално на кръговото , минава се на огледало разтояние, замалко да мине през краката на бащата.записан номер, жалба, ходене по КАТ, накрая оная извади връзки и хуй за нас.
Това е.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”