Размисли и страсти около Ауди А4....цени, коментари???

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Размисли и страсти около Ауди А4....цени, коментари???

Мнениеот smurf » Пон 01 окт 2007 23:27

Та темата за дискусия е следната - Ауди А4, 98-01 година.....поне е решено, че трябва да е ТДИ, ама оттука нататък.....мъка, мъка.....
Сега сериозно, след обстойно предглеждане на мобилето от няколко седмици наблюдавам, че поколението 95-01 година на А4 варира на цени от 7000-13000 (да кажем условно), разбрах че има фейслифт началото на 98.....и оттука тръгват доста съмнения в мен - предлаганите коли всички са посочени след 98, а изглеждат като от преди фейслифта, та според Вас, нормално ли е да вървят на една и съща цена? Според мен няма смисъл да давам 9000 примерно, ако е стария вид, като може да дам 7000, или греша? Очаквам коментари....

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пон 01 окт 2007 23:33

вие там нали си имате доста голям пазар всяка неделя, отиваш хващаш една за рогата и както се казва ЧЕСТИТО :lol: :lol:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 02 окт 2007 0:43

Ако е с фейслифт/чесно казано аз не се сещам специално за тоям модел :? / то винаги върви и с изчистване на недостатъците.Другото е да ходиш да гледаш коя ще ти хараса-аз лично на посочената А4 много мразя модификацийте с имитация на дърво - се еноче имаш ламинат по таблото.

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Вто 02 окт 2007 6:25

обикновено тия по 7000 са дараци, но знаеш ли... Аз когато издирвах моята миналата година се нагледах на цени 7-8-9, все за нищо не ставаха...
Иначе поддръжката на тия коли не си струва парите, според мен. Да, вярно дизела харчи малко, но как ти звучат следните цени :
вътрешно каре - 380лв, челно стъкло - 440лв, заден спирачен апарат - 520лв, външно каре - 140лв, заден амортисьор - 180лв, дебитомер за 1Z мотор - 360лв, табло с голям дисплей - 3300лв.... все цени, които според мен не оправдават над 10 годишна таратайка, била тя и лукс изпълнение... Според мен по-добрият избор е Пасат

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Вто 02 окт 2007 6:50

такааааа:
1. в момента живея в софия и се оглеждам за коли наоколо, на пазара в Димитровград такива коли са рядкост....
2. Не съм отхвърлил пасата като възможност, просто аудито повече ми харесва като дизайн, а относно поддръжката, вижте каква кола карам и преценете дали ме плаши..... :lol:

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Вто 02 окт 2007 7:11

galaboff написа:обикновено тия по 7000 са дараци, но знаеш ли... Аз когато издирвах моята миналата година се нагледах на цени 7-8-9, все за нищо не ставаха...
Иначе поддръжката на тия коли не си струва парите, според мен. Да, вярно дизела харчи малко, но как ти звучат следните цени :
вътрешно каре - 380лв, челно стъкло - 440лв, заден спирачен апарат - 520лв, външно каре - 140лв, заден амортисьор - 180лв, дебитомер за 1Z мотор - 360лв, табло с голям дисплей - 3300лв.... все цени, които според мен не оправдават над 10 годишна таратайка, била тя и лукс изпълнение... Според мен по-добрият избор е Пасат

Бате смени дилара :lol: А и предполагаш ли че за 10 г кола ще купя ново стъкло .... купих втора ръка за 110 лв от Пернишка морга

Колега като не ти харесва червеничкото по таблото си вземи кат моето черничко ( карбон ) . Хм по добрия избор е Пасат - и в тоя момент се зачудих каква ли е разликата в окачването на тия два автомобила .....

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Вто 02 окт 2007 8:11

Дам, от известно време и мен ме бори подобна мисъл и честно казано като гледам падането на цени на Б5, А4 остава назад. Но другата страна е че се напълни с А4, и скоро ще почнат да ги размазват и моргите ще са пълни с части.

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Вто 02 окт 2007 8:11

smurf, според мен за читава А4-ка ти трябват поне 10к. Да не говорим, че ако се взима такава кола най-добре е да се взима фейслифтовата, защото изпълнението и качеството там е на доста по-високо ниво... а там цените вече са различни:)
Успех с търсенето!

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Вто 02 окт 2007 8:25

Madj0 написа:Бате смени дилара :lol: А и предполагаш ли че за 10 г кола ще купя ново стъкло .... купих втора ръка за 110 лв от Пернишка морга

По моргите не искат да свалят челно стъкло, били лепени с опасност за счупване... Както и да е , сега се возя със стъкло от Кобра и ми изпадат очите от слънцето... Гадно ми е да правя компромиси, но няма как... Едно оригинално стъкло=4 резервоара нафта (3500-4000км пробег)

Иначе разлики в окачването с Пасат до 97 има сериозни...:)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 02 окт 2007 8:56

glaboff колко мислиш е цената на стъклото на другите коли :? За дебитомера само мога да ти кажа че е 290 в БГ ,а от и-бей излиза и 200 и малко.Само да спомена че на ОРЕЛ-ите са малко по-скъпи ,а на бензинова кола цената отива към 1000 - арка - отделно дебитомера на Пиербърг се скапва адски рядко.Амортисйор за Г3 хубав е 120 лева.Таблото 3300 ама ти не знам за къв ще го сменяш пък и то точно нова като в моргите от блъснати коли таблата с лопата да ги ринеш.

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Вто 02 окт 2007 9:04

Rabbit_TDI написа:glaboff колко мислиш е цената на стъклото на другите коли :? За дебитомера само мога да ти кажа че е 290 в БГ ,а от и-бей излиза и 200 и малко.Само да спомена че на ОРЕЛ-ите са малко по-скъпи ,а на бензинова кола цената отива към 1000 - арка .........

Зависи за кои опели говориш... Ако говориш за новите опели може и да си прав. За моята Вектра 1.8 бензин 1997г. дебитомера го взех за 180лв.

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Вто 02 окт 2007 9:29

Rabbit_TDI написа:glaboff колко мислиш е цената на стъклото на другите коли :? За дебитомера само мога да ти кажа че е 290 в БГ ,а от и-бей излиза и 200 и малко.Само да спомена че на ОРЕЛ-ите са малко по-скъпи ,а на бензинова кола цената отива към 1000 - арка - отделно дебитомера на Пиербърг се скапва адски рядко.Амортисйор за Г3 хубав е 120 лева.Таблото 3300 ама ти не знам за къв ще го сменяш пък и то точно нова като в моргите от блъснати коли таблата с лопата да ги ринеш.

За таблото - ок, по моргите ги има, но на тия години гори дисплея на борд компютра (FIS-a) от старост, отделно изгарят зумери пак от старост, някой от уредите също може да е заминал, както става често с горивомера, волтметъра, уреда за температура на мотора.... Та ползата от табло 2-ра ръка клони към 0, пък такива с големия диспей така и не се намират. Стъкла за доста по-нови коли има по 200-300лв... Не знам какво имаш в предвид под хубав амортисьор, можеби газов или нещо подобно, цената която споменавам е за Sachs маслен с някаква отстъпка....Дебитомера го има и в Порше, но е менте ! Няма никакви надписи по него и личи, че пластмасата е доста по-евтина.. Гаранция има само, ако го сложиш при тях, т.е. чакаш поне седмица и слагаш още поне 50-тина лв на масата...Та към цената от 253лв прибавяш и поставяне - 303лв...:( За бензинови не говоря въобще...

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 02 окт 2007 9:37

mileff написа:
Rabbit_TDI написа:glaboff колко мислиш е цената на стъклото на другите коли :? За дебитомера само мога да ти кажа че е 290 в БГ ,а от и-бей излиза и 200 и малко.Само да спомена че на ОРЕЛ-ите са малко по-скъпи ,а на бензинова кола цената отива към 1000 - арка .........

Зависи за кои опели говориш... Ако говориш за новите опели може и да си прав. За моята Вектра 1.8 бензин 1997г. дебитомера го взех за 180лв.

Не цнам от къде си го взел ,но колегата ми преди година и малко смени на Калибрата за към хилядарка.На 1.6 бенц на Голфа и на 2Е също е толкова.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 02 окт 2007 9:43

galaboff написа:
Rabbit_TDI написа:glaboff колко мислиш е цената на стъклото на другите коли :? За дебитомера само мога да ти кажа че е 290 в БГ ,а от и-бей излиза и 200 и малко.Само да спомена че на ОРЕЛ-ите са малко по-скъпи ,а на бензинова кола цената отива към 1000 - арка - отделно дебитомера на Пиербърг се скапва адски рядко.Амортисйор за Г3 хубав е 120 лева.Таблото 3300 ама ти не знам за къв ще го сменяш пък и то точно нова като в моргите от блъснати коли таблата с лопата да ги ринеш.

За таблото - ок, по моргите ги има, но на тия години гори дисплея на борд компютра (FIS-a) от старост, отделно изгарят зумери пак от старост, някой от уредите също може да е заминал, както става често с горивомера, волтметъра, уреда за температура на мотора.... Та ползата от табло 2-ра ръка клони към 0, пък такива с големия диспей така и не се намират. Стъкла за доста по-нови коли има по 200-300лв... Не знам какво имаш в предвид под хубав амортисьор, можеби газов или нещо подобно, цената която споменавам е за Sachs маслен с някаква отстъпка....Дебитомера го има и в Порше, но е менте ! Няма никакви надписи по него и личи, че пластмасата е доста по-евтина.. Гаранция има само, ако го сложиш при тях, т.е. чакаш поне седмица и слагаш още поне 50-тина лв на масата...Та към цената от 253лв прибавяш и поставяне - 303лв...:( За бензинови не говоря въобще...

За хубав имам предвид да е "марков".Иначе ги има и по 60-80 лева.Ама ако отидеш в D&N Monroe и BILSTEIN са 120 ,а SACHS е и отгоре.Новия дебитомер в Порше няма надписи щото е резервна част.Аз съм с такъв/смених го в общи линий без да има нужда-бяха запушени колекторите/ и нямам грижи въпреки че няма надписи.Тва дето го казваш за таблото не мога да кажа нищо щото като имахме А4 за 3 години нищо не и се сменя,но ако толкова често горят и са толкова пари то никой няма да си копува тая кола - незнам кое раздуваш/не съм сигурен че раздуваш ,ама все пак простата логика това ми подсказва/ ,ама или цената не е такава ,или тва се случва много рядко.Отделно тия уреди по таблото са за цялата ВАГ-Груп така че би трябвало всички през тия години да страдат :?

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Вто 02 окт 2007 9:44

Rabbit_TDI написа:Не цнам от къде си го взел ,но колегата ми преди година и малко смени на Калибрата за към хилядарка.На 1.6 бенц на Голфа и на 2Е също е толкова.

Значи или аз съм го взел моя на далавера, или пича с калибрата се е набутал здраво или и двете:)
Както и да а е, няма да изпадаме в детайли. За мен А4-ката е наистина хубава кола, но да бъде фейслифта...:)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”