спирачен път - топли/студени сп.
спирачен път - топли/студени сп.
Колеги, може ли някой да ми обясни как спирачният път се влияе от температурата на спирачките и по-точно защо спирачният път при едни коли е по-къс при топли спирачки, а при други е обратното - когато спирачките са студени?
Re: спирачен път - топли/студени сп.
Всичко зависи от материалите от които са направени дисковете и накладките.
Главно колите предназначени за ежедневно ползване са със спирачки които спират добре студени и по-зле като ги попрегрееш и обратното за спортните коли - студени добре и още по-добре като загреят.
За втория вид доброто спиране при студени спирачки вече играе роля и големината на спирачките, както сам се досещаш са значително по-големи.
Тук може да прочете по-подробно за материалите на български език - http://www.diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=15&t=973&hilit=%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B8&start=90
Главно колите предназначени за ежедневно ползване са със спирачки които спират добре студени и по-зле като ги попрегрееш и обратното за спортните коли - студени добре и още по-добре като загреят.
За втория вид доброто спиране при студени спирачки вече играе роля и големината на спирачките, както сам се досещаш са значително по-големи.
Тук може да прочете по-подробно за материалите на български език - http://www.diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=15&t=973&hilit=%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B8&start=90
е да ама колега, аз като ги гледам тия тестовете в АутоБилд там почти винаги при топли спирачки спират с няколко метра по-добре, а там са си коли от ежедневието
и ми направи впечатление, че само новия Туарег спира по-добре със студени спирачки
затова ми стана интересно
и ми направи впечатление, че само новия Туарег спира по-добре със студени спирачки

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Моите спирачки съм забелязал, че спират най-добре леко загряти, т.е като си покарал малко и като загреят яко започват да спират по-зле. Но това е възможно да се дължи на прахоляка и водата които полепват по диска като пренощува колата навън.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”