Питане относно Seat Ibiza

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ruskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Питане относно Seat Ibiza

Мнениеот ruskia » Пет 02 ное 2007 16:29

Здравейте, понеже обикалям цял дан да търся кола на майка ми(нагледах се на секви изроди и кочини:))
Дайте мнение за Сеат Ибиза 96-та година, 1.6 бензин 75к.с., серво, ел. стекла. На външен вид е перфектна, двигателят е прашасал, няма капка масло по него, пали от раз. Дават ми го за 2700 лв. нов внос.
Питането ми е дали цената е справедлива, колко харчи, как вървят частите за тази кола. Също искам да питам, какво трябва да ми даде продавача за да ида и да си регна колата, т.е. какви документи трябва да има колата и какво ми трябва като документи от продавача. Тя е с транзитни номера до края на Ноември.

Предварително благодаря за вашето мнение :)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 02 ное 2007 17:04

С какъв мотор е ?? Има АЕЕ с пластмасови см.колектори има и моно с метални.
АЕЕ то се познава лесно пластмастмасова кутия на възд. ф-р с почти кръгла форма .На този мотор смук.колектори са от вътрешната страна / към пътника и лесно се напипват. Изпускателният е отпред .
Свещи NGK по около 7-9 лв бр. Възд ф-л 7-8 лв. маслен 5,5-7 лв
Ако е с този мотор изчакай да позагрее двигателят и провери стабилността на об. на ПХ. Проблем е съвмстимостта на компа Магнети Марели и дроселовата клапа като поостарее.

Потребителски аватар
Bahama man
Автомобил: VW Polo 1998
Двигател: AEF

Мнениеот Bahama man » Пет 02 ное 2007 19:39

Ами мойта е 97-ма 1.4 60 коня и съм много доволен тъй наречения испански голф...1.6 75 коня е голфов двигател и много върви карал съм голф с такъв двигател и няма грешка а колкото до цената взимай я аз мойта преди 2 години я купих за 4600 пак внос от Италия и не съжалявам за избора си много си я тача :wink: :D

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 03 ное 2007 17:58

Bahama man написа:Ами мойта е 97-ма 1.4 60 коня и съм много доволен тъй наречения испански голф...1.6 75 коня е голфов двигател и много върви карал съм голф с такъв двигател и няма грешка а колкото до цената взимай я аз мойта преди 2 години я купих за 4600 пак внос от Италия и не съжалявам за избора си много си я тача :wink: :D

Недей да даваш съвети След 1995г ABU го няма /моноинжекция/ и е ерата на пластмасите -АЕЕ. Върви до 4800 об -оттам нататъка е мъртвец. АЕЕ то е с комп на Магнети Марели и рано или късно започват необясними проблеми с дроселовата клапа и компа.

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Съб 03 ное 2007 18:19

Стига шашкахте човека за тоя комп магнети марели - ако мършата е на 450 к км ще почнат проблемите, аз моята я карах 70 к км и нямах никакви грижи с компа, колата е желязна, много добра като цена и подръжка, само дето гори малко повече, щото е VW. http://seat-bg.com/index.php - инфо да искаш за тоя сеат, лично аз съм писал много за АЕЕ мотор на сеат. Колата е идеална особено за жена (3 врата, ако е!)

Документите зависят от това дали продавачът е физическо или юридическо лице - къв е частно лице или фирма?

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 03 ное 2007 23:41

с две думи ,купуваш ПОЛО в испанска носия-това си е 4ист ваген ,не се притесняваи

Потребителски аватар
Bahama man
Автомобил: VW Polo 1998
Двигател: AEF

Мнениеот Bahama man » Нед 04 ное 2007 2:18

niks76 написа:с две думи ,купуваш ПОЛО в испанска носия-това си е 4ист ваген ,не се притесняваи
:да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”