Валидност на ГО случка с КАТ

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
z_stef
Автомобил:
Двигател:

Валидност на ГО случка с КАТ

Мнениеот z_stef » Пон 12 ное 2007 9:56

Здравейте колеги, : vw fen
в неделя ми се случи нещо интересно, което искам да споделя с Вас.
Та историята е следната: в събота ме спират контролните органи на входа на Банкя и ми поискаха документите за проверка. Дотук нищо интересно. Господин полицая след като разгледа документите ме попита, а гражданската ти е на вноски така ли? Дам на вноски е. Къде ти е разписката за внесена сума? Нямам такава, имам стикер за предното стъкло, контролен талон и полицата. На всички тези документи е отбелязано за какъв период са издадени. Проверката продължи с дълго взиране и сравнение на номерата на стикера на стъклото и контролния талон. Заключението беше, че нямам ГО тъй като нямам бележка за внесената сума. Трябва да ми се състави акт. Бях много изненадан от това. При всички проверки досега само за това не са се заяждали. Както и да е до акт не се стигна, нито до почерпка. Просто загуба на време. Въпроса ми е има ли такова нещо да се носи бележка от платена вноска за ГО за да важи тя?

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Пон 12 ное 2007 9:58

Ами не знам дали е задължително наистина, но колегата Санто добре ме е посъветвал да си нося бележката от последната вноска на гражданската, умее ги нещата той... А и има логика - ако не си си платил съоветната вноска, полицата ти е невалидна!
Щото и мен веднъж ме питаха - парирах ги фино веднага, че не гледат хубаво в документите които съм им подал :lol:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 12 ное 2007 10:00

мм да трябва да имаш бележка за внесена такса по ГО щом си на вноски :idea:
иначе кукерите се заяждат а може и някоя по голяма санкция да отнесеш

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 12 ное 2007 10:01

Имах приятел, на когото във Велико Търново му съставиха акт точно заради това. Той го обжалва и спечели. Няма в закона постановление, което да те задължава да носиш споменатия документ.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пон 12 ное 2007 11:41

vasstop написа:Имах приятел, на когото във Велико Търново му съставиха акт точно заради това. Той го обжалва и спечели. Няма в закона постановление, което да те задължава да носиш споменатия документ.

И аз така си мисля.
Иначе се обезсмислят стикери, листя и т.н дето носиш под формата на документи.

Цялата тази бумащина я има само в нашите портмонета или там дето си държим документите - хиляда неща.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 12 ное 2007 11:47

Може и да не го пише в закона-не знам. Но от друга страна на самата полица никъде не пише дали си внесъл вноските. Така си правиш гражданска в началото на годината, плащаш първата вноска, другите не и си караш цяла година с гражданска за пред куките за 30лв. (А това че не ти е валидна по същество вече си е личен избор де...)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 12 ное 2007 11:52

дрън дрън

няма задължение да си носиш квитанцииката
куки :twisted:

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пон 12 ное 2007 12:07

dlug написа:Може и да не го пише в закона-не знам. Но от друга страна на самата полица никъде не пише дали си внесъл вноските. Така си правиш гражданска в началото на годината, плащаш първата вноска, другите не и си караш цяла година с гражданска за пред куките за 30лв. (А това че не ти е валидна по същество вече си е личен избор де...)

Ами нали пише на голямата полица, колега за кога си внесъл парички...

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 12 ное 2007 12:16

Милослав написа:Ами нали пише на голямата полица, колега за кога си внесъл парички...

Не знам за абсолютно всички компании, но в повечето пише кога трябва да внесеш парите-Т.Е. датата на вноските. А дали си ги внесъл.....

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пон 12 ное 2007 13:19

Мхм, да си нося ли и удостоверение кой номер гащи нося :twisted: Колегата Сандо, я дай тез биляжки ве

Потребителски аватар
z_stef
Автомобил:
Двигател:

:)

Мнениеот z_stef » Пон 12 ное 2007 13:26

Ако трябва да се носи квитанцията за внесени пари, тогава за какво да си кича стълкото с разни лепенки на които си пише до кога им е срока и отделно контролен талон за ГО с номерче, което отговаря на номера на стикера? Тъпня.... :)

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пон 12 ное 2007 13:31

"А дали си ги внесъл....."

Ами простия дебил с фуражката, ако се съмнява да провери бе. Има радиостанция и т.н. А и щом в закона не пише че се изсква, значи няма право да го изисква!

В нормалните държави хората не носят цяла папка с документи, на част от които при това не могат да бъдат извадени копия ако се загубят (или бъдат откраднати от някой недоволен от липсата на подкуп полицай). В нормалните държави, при съмнения се прави проверка, а не се иска всеки да носи цял архив.

Изобщо, като има стикери за ГО, ГТП и винетка, би следвало човек да кара САМО с книжка и талон, и без никакви други боклуци. Иначе за чий хуй са стикерите?

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Пон 12 ное 2007 13:41

psstv18rp написа:Иначе за чий хуй са стикерите?

Ми тази фирма дето произвежда стикери от глад ли да мре mhihi
Знаеш ли колко народ е на тази хранилка?

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Пон 12 ное 2007 18:18

dlug написа:Може и да не го пише в закона-не знам. Но от друга страна на самата полица никъде не пише дали си внесъл вноските. Така си правиш гражданска в началото на годината, плащаш първата вноска, другите не и си караш цяла година с гражданска за пред куките за 30лв. (А това че не ти е валидна по същество вече си е личен избор де...)
Не става, на полицата си пише точно от коя до коя дата ти важи.

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Пон 12 ное 2007 18:20

До сега колкото и пъти да са ме проверявали, никога не са ми искали въпросната квитанция. Това си е чиста проба просене на рушвет, но дали ще го получат е друг въпрос :kiss my ass

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”