Въпрос относно ГО в ДЗИ
Въпрос относно ГО в ДЗИ
Случая е следния:едно приятелче си купи кола със софийска регистрация,регистрира я в КАТ без да сменя регистрацията,ГО му е в ДЗИ но е на името на стария собсвеник,вчера реализирахме леко ПТП с неговата кола аз карах и бях виновен.Според вас валидна ли му е ГО?
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
Новия собственик е длъжен в 7 - дневен срок от сделката да уведоми застрахователя - в случая се издава добавък към ГО. Такива филми с връщане на пари няма. Ако не се спази този срок ГО става невалидна, т. е. ако си направил белята след 7 - мия ден гориш (все едно караш без гражданска). Същото важи и за каското.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
oho написа:Моята гражданска не е прехвърляна след продажбата - води се на името на стария собственик, а и номера е стария. Няколко пъти КАТ-аджии са ми искали и голямата бележка за проверка и не са ми правили проблем, че номера и името на собственика са различни.
Тук проблема се появява при евентуална катастрофа,и е големичък...
Аз нямах проблеми с КАТ,направиха си протокол за ПТП-то,написаха ми акт,взеха ми талончето.Обаче после се загледах в ГО на приятелчето и видях че не е на негово име,та за това питах тук по-запознатите да кажат.
icoico какво би могло да бъде по нататък развитието на случая,предполагам ДЗИ могат да предявят иск срещу мен аз да покрия щетите.
icoico какво би могло да бъде по нататък развитието на случая,предполагам ДЗИ могат да предявят иск срещу мен аз да покрия щетите.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ъъ.при мен стана така-баща ми с моя кола,която караше с пълномощно имаше лошия късмет да бъде блъснат от МО полковник и така по колегиалному да му натресат вината,а след известно време получи любезна заплаха от ДЗИ че ще бъде съден за около 2000 лева по каското на шапкаря.Отидох там в леко скандалджийско настроение,за щастие се оказа че е достатъчно да подпиша документ с който те могат да си изискат парите от моята ГО-мисля че на Лев инс.Това се случи преди около 2 години така че може би има някакви промени оттогава,не знам...застрахователите да се изкажат 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”