Филтър/мрежа/цедка за бензиновата помпа

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Филтър/мрежа/цедка за бензиновата помпа

Мнениеот myrshavija » Чет 08 ное 2007 5:55

Смених скоро бензиновата помпа с някаква квадае колкото да мога да паля зимата на бензин. Тя е сменяна от предния собственик с такава от Ауди и не можах да намеря нормална цедка за дъното на кутията. Старата цедка беше ужасна и мисля, че е допринесла доста за смъртта на помпата. Купих метална мрежа за филтър, сложих и мисля, че се справих повече от прилично, но май съмнението, че цедката е много гъста ще се окаже вярно. Когато колата е на място не гасне, но когато тръгна ... на всеки 200м гасне и трябва да чакам да качи налягането за да запали пак. Мисля, че по този начин съвсем скоро ще убия и тая помпа.

Въпросът ми е: От какво да направя прилична цедка за помпата, че да не влизат мръсотиите от резервоара?

Гледах оригинални цедки на други помпи - найлонови са май, но не смея просто да купя каква да е найлонова цедка или мрежа, защото се опасявам, че може да се разтвори от бензина и да оцапаме положението. От металните, които намерих, всички са много едри, с изключение на тази, която съм сложил ... :(
Помагайте, че сутрин вече е под нулата(даже и да запали на газ, ще е след мнооооого въртене) и ако убия и тая помпа, няма да го преживея :D

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 08 ное 2007 8:43

Резервоарът иска да се измие напълно с водица.Колкото до пластмасовите цедки - те си държат,за това са направени.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 08 ное 2007 8:59

цедка направи от ситна мрежа...в железарските магазини има....,но най-добре е промивка с вода и малко нафта на целия резервоар....на мен ми отне половин ден и това пред блока....ако имаш канал/подемник под ръка става за около час абсолютно всичко...

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 08 ное 2007 15:36

То ситната мрежа дето я сложих е прекалено ситна. А по-едрата ми се вижда пък много едра :(

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”