Член относно правоуправление на газифициран автомобил?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Nova
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Член относно правоуправление на газифициран автомобил?

Мнениеот Nova » Пет 17 юни 2005 13:48

Чл. 200. (2) Моторни превозни средства, които работят с газово гориво, се управляват от лица, които освен документите, изисквани от органите на КАТ, притежават удостоверение, че са положили успешно изпит за работа с газова уредба.

Ъъъъ-? Откъде се взима подобно удостоверение?
Текста е от НАРЕДБА № 21 от 1990 г. за устройство и безопасната експлоатация на газовите съоръжения и инсталации

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Пет 17 юни 2005 13:58

Въпросната Наредба е отменена през Октомври 2004 г.

Потребителски аватар
Nova
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nova » Пет 17 юни 2005 14:21

Хъх, благодаря - ужким имам ъпдейтнат Апис, но явно и той не е в час. :) А дали знаеш кога влизат изискванията за новите сонди/нивомери - за 2-та клапана на 25 и 30 атм.?

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Пет 17 юни 2005 14:24

Еее! 8) Чак толкова не съм навътре, но ако ми кажеш нещо по-конкретно като вид на акта, издаващ орган и т.н. мога да се поразтърся.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 18 юни 2005 14:48

Nova написа:Хъх, благодаря - ужким имам ъпдейтнат Апис, но явно и той не е в час. :) А дали знаеш кога влизат изискванията за новите сонди/нивомери - за 2-та клапана на 25 и 30 атм.?

Това някаква нова глупост ли е? Че бутилката няма да издържи толкова атмосфери.

Потребителски аватар
Nova
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nova » Съб 18 юни 2005 15:02

Мче те затова са тез клапани. Бутилките се правят да издържат 30 атмосфери. Поне на мойта така пише. В момента съм със сонда на Ловато, защото тази на Ланди Ренцото няма опезопасяващ клапан. На ловатото май отваряше на 25 атм. Теоретично ще вкарват нови изисквания - не се знае откога - сондата задължително да е с 2 крана, 2 обезопасителни клапана и още нещо - за справка виж в интернет сайта на списание Автогаз.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 18 юни 2005 20:19

Nova написа:Мче те затова са тез клапани. Бутилките се правят да издържат 30 атмосфери. Поне на мойта така пише. В момента съм със сонда на Ловато, защото тази на Ланди Ренцото няма опезопасяващ клапан. На ловатото май отваряше на 25 атм. Теоретично ще вкарват нови изисквания - не се знае откога - сондата задължително да е с 2 крана, 2 обезопасителни клапана и още нещо - за справка виж в интернет сайта на списание Автогаз.

Дай линк, че не мога да го изровя това списание.
Ами сондата си е с два крана по принцип един за пълнене и един разходен към газ вентила.Да за втори клапан може и да имат право.навремето мислех да си сложа втори до бутилката, че беше мизерия докато затворя разходният кран за да си изчистя смрадта и боклуците от филтъра на газ вентила.
E нищо ново под слънцето. Навремето пломбираха крановете на бутилката на тези които не искаха да плащат данък 450 лв. Ами тогава на бутилката се правеше нов отвор от страната към седалката с нивомер и кранове и тръбопроводче за пълнене с чашка .Като те спрат крановете на сондата пломбирани ,но ти си караш споко на газ.Към 4 години бях така.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”