Огромен проблем с АКТ от КАТ - адвокатите - МОЛЯ ВИ!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Огромен проблем с АКТ от КАТ - адвокатите - МОЛЯ ВИ!

Мнениеот longora » Вто 11 дек 2007 15:51

Днес си взех талона от КАТ след като си платих всички актове до сега и се бях разбрал с инструктора за неделя да се явя на изпит за възтановяване на точки защото останах с 2. Но днес като бях в университета някакъв прокорор наредил на полицаи да пишат актове на всички коли спрели на улицата на която бях спрял и аз. В последсвтие разбрах че има знак Б27 ( спирането за престой и паркиране забранено ). Написаха ми акт в който пише че съм нарушил "член 6, точка 1, пр. 3"и нещо като дата което не мога да разчета и след него пише "вр. чл.47(3) 3" и след 3 пише още нещо което не мога да разчета. Полицаите ми казаха че с този наложен акт няма да ми се отнемат контролни точки, а само глоба от 30лв. Погледнах в този сайт - http://www.kat.mvr.bg/Nak_tochki.htm в който пише за какво и колко контролни точки и пари се отнемат, но не видях никаде нищо за мойта глоба. Дали наистина няма да ми вземат точки или са ме метнали нещо и ако ми взимат какво може да се направи ? Моля ви за бързо реагиране.

Последна промяна от longora на Сря 12 дек 2007 17:17, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 11 дек 2007 15:56

пиши едно възражение, от опит глава не боли

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 11 дек 2007 17:21

Е аз да пиша ама искам да съм сигурен че ще стане, защото ако не стане не искам да карам с 2 точки докато чакам резултат. Нали за да си възтановя 13 точки ми трябва бележка от КАТ че съм си платил всички актове, а така този за колана остава на кантар ...

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 11 дек 2007 17:32

Сега прочетох в извадката от КАТ за сумата която дължа и всичките ми актове, че за последния пише че съм отнел предимство и съм причинил ПТП... а не е вярно това. ПТП'то хубаво ама не стана чрез отнемане на предимство, а просто колата се хлъзна и влезна странично в насрещното ..... какво да го правя това ?

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 11 дек 2007 17:35

единствения вариант е жалба, няма сигурно нещо , ако стане стане ако не здраве му кажи , аз съм по същия начин , на кантар ми е последния акт и карам внимателно и чакам да видим какво ще стане с жалбата

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 11 дек 2007 17:40

Тия в КАТ са ебати малумниците .... заеби! Интересно ми е само при кое нарушение отнемат по-малко точки ... дали при отнемане на предимство или при пресичане на двойна непрекъсната поради хлъзгане по пътя, а не че нарочно съм влязал в насрещното :)

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Вто 11 дек 2007 17:41

ЛС

Потребителски аватар
ssliga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ssliga » Вто 11 дек 2007 20:42

С добър адвокат и железни нерви....
...ще успееш!!
Преди време имах подобен случай, в В.Търново ,разтакаваха ме 2,5 години. Най - накрая спечелих делото. Но дотогава карах с 4 точки.
Бях без адвокат... А бе с две думи УЖАСсссс...
Желая ти успех и дано успееш да се пребориш с малко-умните катаджии

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 11 дек 2007 20:56

Много са тия години бе .... май няма да рискувам ... до тук никой адвокат не каза нищо, такаче май утре ще си цакам кат ПОП и в неделя още малко за възтановяване ... :(

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 11 дек 2007 21:17

Схемата е такава - ако обжалваш, наказателното постановление не влиза в сила, съответно не ти се отнемат точки. Ако минат повече от 3 години, производството се прекратява по давност по отношение на глобата. Така че, ако не искаш да останеш съвсем без точки, добре е да подадеш жалба. И прочети тези теми:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 328#450328
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=57947

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 11 дек 2007 22:13

От това което ти си написал разбрах, че съм изпуснал срока за обжалване защото акта е от няколко месеца и НП е влезнало в сила... ако знаех тогава че тоя ТЕЛК може да ми издейства документ за без колан щях да си спестя много ядове :( ... Нищо, сега ще си платя и за напред по-внимателно :) В неделя ще възстановя 13 точки и това е ... Разбрах и друго полезно нещо от колегата wili98 .... след около 18 месеца ще ходя да си регистрирам колата в общината :lol: Благодаря много за помощта !!! Ако имам някакви правни въпроси ще се обръщам към теб dobrinb, само трябва да си договорим за хонорарите :)

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 12 дек 2007 17:16

Нека който има мнение по въпроса да не чете горнините мнения зашото те са от минала тема и реших че не е нужно да пускам втора а само да променя заглавието на предишната. Така че който има нещо за казване .... мненията по темата започват от тук надолу. Благодаря !

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 12 дек 2007 17:19

Няма проблем да си възстановиш точките, тъй като настоящото наказание още не е определено, съответно не е влязло в сила и не е наложено. Затова отиваш в неделя и действаш за възстановяването. А пък като ти излизе новото наказателно постановление, тогава ще му мислиш.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 12 дек 2007 17:20

споко
за това нарушение не се отнемат точки

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 12 дек 2007 17:45

dobrinb моя инструктор ми каза че без талона не мога да си възтановя точки и трябва да го взема за да ме допусне до възтановяване и демек сега съм с вързани ръце .... Pichaga ако това което казваш е така ще е много добре, но ако не е така dobrinb ще ти намеря малко работа ....

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”