Проблем с акумулатор
Проблем с акумулатор
Здравейте от известно време имам проблеми с въпросният акумулатор, марка Topla 64аh.Купих го преди година и вече за втори път пада в големите студове.Когато се кача сутрин да паля просто няма сила да завърти... има две години гаранция и днес го занесох в магазина откъдето го купих, измериха му електролита и ме помолиха да го оставя да се зареди.Искам да ми дадете съвет какво да направя за да ми дадат друг? Благодаря
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Re: Проблем с акумулатор
Ако имаш отечка някъде ще го хаби, но това не е причина да ти го сменят. За да ти дадат друг трябва да има доказан дефект на акумулатора. Провери си зреждането и консумацията на колата при покой
-
- Автомобил:
- Двигател:
Измери си консумацията, когато колата не е на контакт.
Голяма вероятност има някоя "екстра" да не e вързана правилно и да дърпа цяла нощ.
Например радио, аларма, газов инжекцион (ако имаш), GPS...
Голяма вероятност има някоя "екстра" да не e вързана правилно и да дърпа цяла нощ.
Например радио, аларма, газов инжекцион (ако имаш), GPS...
Оки благодаря... утре ще взема акумулатора и ще отида до сервиза да проверят каквото трябва.
Стартер - там втулки и четки трябва да се сменят... до това заключение стигнахме вчера когато на -2 сложих заредения акумулатор и въртеше пак затруднено. И горивния филтър трябва да сменя.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”