1. Забелязвам, че колата ми загрява доста трудно в тези температурни условия т.е. днес при -5 градуса навън влезе на нормалните 87-90 градуса след 26 км градско каране в Букурещ. Иначе си държи нормална температура, в големите задръствания, когато беше топло, си загряваше малко над 90 и перките се включваха. Нищо ненормално - само това дали трябва да е така - да загрява по-трудно? Питам, защото досега съм карал само бензинки и там нещата не стоят точно така. А и имам наблюдения върху два нови шкодови мотора - една фабия 1.9 100 коня и една октавия 131 коня и двете помпа дюза. Е, те ми прави впечатление, че много бързо загряват и двете, при по-къс пробег (не знам дали загряват, ама стрелката стига до средата).
Днес беше на паркинг за 2 часа и половина при температура на въздуха -5, преди това беше карана доста при нормална работна температура, при палене се включи подгрева - означава, че е изстинала. Нормално ли е за толкова време да изстине толкова?
2. Имам наблюдения, че дизелът не намалява с предавките както при бензиновия мотор. Това така ли е или само си внушавам

3. Сутрин като я запаля и като е студено докато загрее малко ми чука динамото като на ламарина. После шум няма. Идеи някакви?
Мерси за отговорите!