Някакви коментари за F1?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
jettro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Някакви коментари за F1?

Мнениеот jettro » Нед 19 юни 2005 23:01

Какво ще кажете за последното състезание.
Може би съм много пристрастен ама като гърмяха на Фераритата гумите никой нищо не каза ,сега Мишлен не били сигорни и всички се отказват. Правилата са за всички.

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Нед 19 юни 2005 23:16

Май всички бяха много недоволни, включително и публиката, че Ферари, Джордан и Минарди излязоха на състезанието. Аз не ги виня! Защо да не излязат? Проблема не е техен. Мишелин дал калпави гуми - техен проблем! Другите какво са виновни та да се откажат от точките. Ако беше станало обратното, нима щяха да се откажат октаналите, които са с Мишелин? Не вярвам! Пък и Ферари-тата вдигнаха адреналина на едно от излизанията от бокса...

Flatmo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Flatmo » Пон 20 юни 2005 7:24

Аз съм доволен, нали съм за Ферари :D

Относно бойкота, всички отбори използващи мишелин можеха да участват в състезанието ако искаха. Като им се налага щяха да сменят гуми в хода на състезанието и да понесат няколко секундно наказание.
От друга страна са си прави хората защото ограниценията, които налага FIA са просто безумни. Да бяха ограничили консумацията на гориво и въпроса с големите мощности е решен. Защо се подиграват така със здравето на пилотите?
Трябва да се вземат мерки срещу правилото за "един комплект гуми за състезание". Най-добре е всички да си сменят гумите като влизат в бокса, ще бъдат наказвани но наказанията ще бъдат стопени защото всички са нарушили правилата.

Потребителски аватар
davidbros
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Някакви коментари за F1?

Мнениеот davidbros » Пон 20 юни 2005 8:20

jettro написа:....ама като гърмяха на Фераритата гумите никой нищо не каза ,сега Мишлен не били сигорни и всички се отказват. Правилата са за всички.

Шасито на фераритата износваше гумите. Нямам спомен Бриджстоун да са казали че гумите носят риск. А и в слуачая проблемът е в състоянието на гумите в серия от обиколки и то за участъка със скороаст над 300, т.е. поведението им в 3-ти сектор. Затова искаха допълнителен шикан за огхраничаване на скоростта там.

Потребителски аватар
davidbros
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот davidbros » Пон 20 юни 2005 8:27

Flatmo написа:....всички отбори използващи мишелин можеха да участват в състезанието ако искаха....

Да ама май не щот имало някаква клаузичка, чер мишелин трябва да са съгласни да им се ползват гумите, а те не са го дали и от там некви правни грижи при инцидент.

Ама всички тез истории са само предпоставка, а истинските причини са си съвсем други.

Признавам че съм за Макларън и все си мислех че 3-те останали отбора ще завъртят по 30-40, ако ще с 72 обиколкир за събиране на данни и после солидарно ще се приберат в бокса.
Ама тва е секи си преценява, колко ще му горчи шампанското на подиума.

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Пон 20 юни 2005 8:54

Ти нали не вярваш, че след тия пари, дето ги хвърлят там, някой ще се прибере доброволно след ако ще 50, ако ще и 70 обиколки да са? Друг е въпросът дали може да се допусне старт на 6 коли... А съвсем трети е какъв скандал би станал ако се спре и старта.... Абе тежка ситуация...
Иначе поздравления на Шумахер и Барикело, че не се разхождаха като баби по пистата...
Колкото до Мишелин, в официалния сайт за формула 1 пише, че са били имали 'други възможности', но те не са били пожелали да се възползват от тях'. А какви са били другите 'възможности', май никой не знае... Но това с допълнителния шикан ми се струва много безумна идея. :roll:

Потребителски аватар
davidbros
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот davidbros » Пон 20 юни 2005 9:09

На ред трасета през годините са направени допълнителни шикани или са преправени с цел намаляване на скоростта в конкретния участък или негов последващ.
Вярно е че не се сещам преди самия старт да е праено такова нещо, но...
а както излиза въпросът за бъдещето на на Индианаполис във Ф1, а и изобщо бъдещето на Ф1.
Новия договор е подписан май само от Ферари.
По въпроса за разхожането, да не се разхождаха, но лично за мен Барикело пусна М Шумахер, макар и не толкова очеизвадно.
Старта за мен сие нещо като Пирова победа.

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Пон 20 юни 2005 9:31

Че не е никаква победа, това е ясно... Но просто нямаше какво друго да направят...

ivan4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan4o » Пон 20 юни 2005 9:37

Невероятно интересно състезание :lol: ...нали и ферари трябваше да спечелят едно състезание тоя сезон

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Пон 20 юни 2005 10:01

ivan4o написа:Невероятно интересно състезание :lol: ...нали и ферари трябваше да спечелят едно състезание тоя сезон

Определено!!!!!!!!!!!!
А колкото до Барни (Бърни), след 2007 ще си карат само ферарита в Ф1 и той ще е много хепи, щото все неговия отбор ще спечели :lol: :lol: :lol:
А нека помислим ако проблемите бяха при Фераритата, дали щеше да има старт?

Потребителски аватар
davidbros
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот davidbros » Пон 20 юни 2005 10:09

[quote="mladvampirTDI...А нека помислим ако проблемите бяха при Фераритата, дали щеше да има старт?[/quote]

Наистина трудно е да се каже.
Но ако в бъдеще има такъв случай, като този на Индианаполис, със сигурност старт за другите 7 отбора ще има.

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Пон 20 юни 2005 10:12

davidbros написа:[quote="mladvampirTDI...А нека помислим ако проблемите бяха при Фераритата, дали щеше да има старт?

Наистина трудно е да се каже.
Но ако в бъдеще има такъв случай, като този на Индианаполис, със сигурност старт за другите 7 отбора ще има.[/quote]
дали!!!!!!!!!!!!!!!

Потребителски аватар
davidbros
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот davidbros » Пон 20 юни 2005 10:21

МladvampirTDI,

Колега, да ти кажа почваме да гадаем и да влизаме в едни полемики, за неща за които важат други правила, а пък тез правила ги създават мноого боооогати и мнооого различни хора.

Та викам мир да има, и бъдещето ще покаже кой, кога, за кого и как ще или не стартира,
и по-добре по една бира! Beer
а?

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пон 20 юни 2005 10:35

Коментара ми от Ф1бг.ком (Post #36 )
http://www.f1bg.com/forums/index.php?sh ... 2454&st=30

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Пон 20 юни 2005 12:49

madmen написа:Коментара ми от Ф1бг.ком (Post #36 )
http://www.f1bg.com/forums/index.php?sh ... 2454&st=30

Сорри за оффа
Брей: :lol:F1 Фен

Group: Фенове
From: Slivnica
Member No.: 49

Отбор: Ferrari
Пилот: Седемкратния

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”