Колеги, възникна тук в офиса един спор.
Да речем, че имам само застраховка ГО и нямам каско. Стоя на светофар и чакам. Зад мен се зафирка някой и ми спре в задницата. Вината е негова. Викаме КАТ и те съставят акт и протокол.
Сега въпросът е:
ГО на виновният за ПТП покрива ли моите щети при положение, че нямам каско и какъв е редът по който трябва да си изискам обезщетението?

Питане за ГО и ПТП ситуация?
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
myrshavija написа:Да. На теория. С акта отиваш в неговата застрахователна компания. Те ти изплащат щета. На теория.
На практика си намират причина да не ти платят нищо.
Какви могат да бъдат причините при които даден застраховател да откаже плащане след като е длъжен по закон?
Моля някой работещ в областта на застраховането да разясни по-подробно.
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Значи цялата работа е, че на един колега от бачкането като му удариха колата и той отиде с протокола в застрахователите на виновника, онез юнаци му казали да ходи да се гръмне и, че такива филми нямало.
И така се чудиме днес с колегите: Той ли е балъка или наистина няма такива филми...
Мерси на всички отзовали се по въпроса
И така се чудиме днес с колегите: Той ли е балъка или наистина няма такива филми...

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
твоя човек отива в застрахователната компания на виновния и трябва да си заведе щета.groznika написа:Значи цялата работа е, че на един колега от бачкането като му удариха колата и той отиде с протокола в застрахователите на виновника, онез юнаци му казали да ходи да се гръмне и, че такива филми нямало.
с протокола от ПТП
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
santo_trafficante написа:твоя човек отива в застрахователната компания на виновния и трябва да си заведе щета.groznika написа:Значи цялата работа е, че на един колега от бачкането като му удариха колата и той отиде с протокола в застрахователите на виновника, онез юнаци му казали да ходи да се гръмне и, че такива филми нямало.
с протокола от ПТП

Там ще искат да подпише декларация че е съгласен с експертната оценка...преди огледа.Няма подпис-няма пари

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Питане за ГО и ПТП ситуация?
groznika написа:Колеги, възникна тук в офиса един спор.
Да речем, че имам само застраховка ГО и нямам каско. Стоя на светофар и чакам. Зад мен се зафирка някой и ми спре в задницата. Вината е негова. Викаме КАТ и те съставят акт и протокол.
Сега въпросът е:
ГО на виновният за ПТП покрива ли моите щети при положение, че нямам каско и какъв е редът по който трябва да си изискам обезщетението?
По принцип да, но зависи от фирмата в която е застрахован налетялия върху теб.
За обелена боя на броня и заден капак , без огъване ,мръднала задна броня напред с 3 см , леко поддала задна престилка = 570 лв.
Само демонтаж и монтаж на бронята след разпъване с крик на задната престилка . Капака се по желание - след разпъване леко , ако се разпъне още с крика с пускане от 1 см.
- XIKS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ллл
а кво става при такава ситуация обаче виновника забърсва те и газ да го нема имаш му номера на колата полицията му праща призовки той неидва а ти незнаеш аджеба от кой да си вземеш парите за щетите 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”