значи в следствие на това което вала преди около 15 минути суграшица,поледица,дъжд или там както му се вика ми замръзна цялата кола отвсякаде.с големи мъки успях да отворя една от вратите,но големия проблем беше с почистването на предното стъкло.около 30 минути съм стъргал с стъргалката докато почистя половината от стъклото.
Въпроса ми е ако нагрея с нещо стълкото за да се разтопи малко тази ледена обмазка на стаклото така ще е по лесно почистването му.Има ли така наречените Пистолет за горещ въздух на 12 волта,защото с парното отвътре мн бавно става разтопяването.
Има ли Пистолет за горещ въздух на 12V.
- oSViRePql
- Автомобил:
- Двигател:

SONAX ScheibenEnteiser
ПРЕПАРАТ ЗА РАЗМРАЗЯВАНЕ НА СТЪКЛА
Отстранява леда от стъклата за секунди. Не съдържа аерозоли. Предпазва от повторно замръзване и осигурява добра видимост при зимни условия.
Ето това ти трябва нищо друго!

Има го по бензиностанциите за около 6-7лв и е 300мл.
- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
oSViRePql написа:
SONAX ScheibenEnteiser
ПРЕПАРАТ ЗА РАЗМРАЗЯВАНЕ НА СТЪКЛА
Отстранява леда от стъклата за секунди. Не съдържа аерозоли. Предпазва от повторно замръзване и осигурява добра видимост при зимни условия.
Ето това ти трябва нищо друго!Позвам го цяла зима... пръскаш и след 5 секунди всичко е на вода
Има го по бензиностанциите за около 6-7лв и е 300мл.
Довечера ще проверя в ОМВ и ЛукОил дали го има.А от какво растояние се пръска и коло долу горе пъти може да се използва един флакон,за да знам колко броя да си взема

- oSViRePql
- Автомобил:
- Двигател:
В този сайт http://automaniasliven.hit.bg/sonax.html цената му е 5,39лв.
Мисля че го гледах в ЛукОйл-а.
Мисля че го гледах в ЛукОйл-а.
- oSViRePql
- Автомобил:
- Двигател:
dj_nako написа:Довечера ще проверя в ОМВ и ЛукОил дали го има.А от какво растояние се пръска и коло долу горе пъти може да се използва един флакон,за да знам колко броя да си взема
Стига за доста пръскания аз го позвам през ден да кажеме и още е до половината а го ползвам от ноември месец. Пръска се от 15-20см.
P.S. Също като измия колата пръскам уплътненията на вратите за да влезна сутрин нормално

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”