Каква е наи-добрата практиката за почистване на пътищата?
Каква е наи-добрата практиката за почистване на пътищата?
Колеги, ако някой е запознат с практиката за почистване на пътищата в европейските страни през зимата нека да сподели. Задавам въпроса защото бях много изненадан от това как се решава проблема в планините на Словакия. Пътищата бяха изчистени но не до асфалт, а таксито с което пътувахме караше по планинския път с 100 к/ч при спускания със завои стабилно и спирачките му работеха ефективно. След като престанах да стискам дръжката на вратата попитах и ми обясниха, че снегът се посипва с много дребна фракция от камачета, никаква сол и това е всичко. Казаха ми и номера на фракцията но не се опитах да запомня. Българската практика за случая е пясък+сол и вече не съм убеден че това е добре.
- bomber
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Каква е наи-добрата практиката за почистване на пътищата
abcd написа: Българската практика за случая е пясък+сол и вече не съм убеден че това е добре.
Радвай се че и това има......
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Каква е наи-добрата практиката за почистване на пътищата
bomber написа:abcd написа: Българската практика за случая е пясък+сол и вече не съм убеден че това е добре.
Радвай се че и това има......

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
- 20vTurbo
- Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
- Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
- Контакти:
За европа не знам но мога да ти кажа как се справят в нашето село и околностите. Ние се намираме в Колодаро близо до ски курортите Вейл и Бивър Крийк и от началото на зимата да сега са отчетени 4.27 метра сняг като само от петък до сега са около 70см.
Та тук също не чистят до асфалта а ръсят една сгурия която понякога не е на особенно малки парчета и става идеално за трошене на стъкла но затова пък върши работа по пътищата.
По магистралата сипват една луга на която и викат Магнезиев-Хлорид или нещо такова и то също върши работа макар и де е много гнусно и да ти скапва ламарините на колата.
Така че нещата не са особенно идеални, но все пак вършат някаква работа.

Та тук също не чистят до асфалта а ръсят една сгурия която понякога не е на особенно малки парчета и става идеално за трошене на стъкла но затова пък върши работа по пътищата.
По магистралата сипват една луга на която и викат Магнезиев-Хлорид или нещо такова и то също върши работа макар и де е много гнусно и да ти скапва ламарините на колата.
Така че нещата не са особенно идеални, но все пак вършат някаква работа.
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
А в Швеция например самата пътна настилка е с такива примеси,че попадналия върху пътищата сняг започва да се топи веднага,колкото и под нулата да е температурата.И повечето настилки там не са гладки като у нас,а са абразивни и винаги е шумно в купето с каквито и гуми да караш,но за сметка на това е по-сигурно.
Но,споко,и ние сме у ''Еурото'' вече,скоро сигурно и ние ще имаме добри пътища,ха ха ха.
Но,споко,и ние сме у ''Еурото'' вече,скоро сигурно и ние ще имаме добри пътища,ха ха ха.
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: corrado
- Двигател: pg
- Контакти:
в германия знам че ползваха няква химия колко и сняг да има шосетата чисти и сухи ама скоро разбрах че са минали на сол че природо защитниците не им харесвало да се ръсят химикали по пътя че отивали в нивите,там на всеки завои съм забелязал има едни кутийки с нещо за самообслужване ако се заледи.абе културна работа
-
- Автомобил:
- Двигател:
Най-добрата технология е българската - оставяш слънцето да разтопи магистралата.По-ефективно от това няма.
В южна Англия един път ме валя сняг...и снежен човек си направиихме.При 3 см смяг хората културно обявиха бедствено положение и се прибраха по къщите,учениците също се прибраха.Изчакаха да се стопи снега на другия ден и отмениха положението.
В южна Англия един път ме валя сняг...и снежен човек си направиихме.При 3 см смяг хората културно обявиха бедствено положение и се прибраха по къщите,учениците също се прибраха.Изчакаха да се стопи снега на другия ден и отмениха положението.
- Veso101
- Автомобил:
- Двигател:
andro_ написа:.......................................
Това е защото не се произвеждат снегорини с десен волан.......няма търсене.

- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
Veso101 написа:andro_ написа:.......................................
Това е защото не се произвеждат снегорини с десен волан.......няма търсене.
За какво са им снегорини ако навали сняг чакат още един ден да завали дъжд, който да разтопи снега абе интелигентна работа

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”