Лесно ли се чупят лети джанти?
Лесно ли се чупят лети джанти?
Та понеже не съм запознат много а и много искам лети джанти да питам лесно ли се чупят по черен път?
- didodi
- Автомобил: Amarok DOUBLE cab
- Двигател: CSHA 2014
- Контакти:
И сега ако ми кажеш един перфектен път , булевард и просто улица в БГ ще съм ти признателен цял живот ..... аз 3 години карах с ОZ 14" и едната леееееееко я кривнах без да оказва влияние на волана !!! при скорост към 100 км/чSmoke написа:didodi човека може би пита лята джанта ако тръгне през по-кофти пътища и т.н.примерно междуселски път или нещо.я нагази в някоя шахта чиито капак е откраднат за старо желязо......

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
The_Machine написа:Всичко опира до маниера на каране
Ако си се возиш лекичко и спокойно по черния път нищо няма да им стане!
Тъй като тука леееекичко ми навлиза тематика в специалноста искам да ви кажа следното - качествена (маркова) алуминиева джанта много трудно може да бъде спукана! Производителите на такива хвърлят милиони за разработка и тестване на съответния дизайн и материал. Е - разбира се не е невъзможно ако човек си го постави за цел или реши да убие колата се преди себе си, но дори и в българия при нормално каране, нормално налягане на гумите това е практически невъзможно. подчертавам отново че става дума за маркови джанти.
За другите - китайски, бимбинистански и тем подобни - всичко е възможно

Недостатъка на алуминиевите джанти в бг е че лесно се драскат и мн трудно се поддържат лъскави...
Правил съм компютърен модел на дадена джанта от пазара заедно със симулация на оформящите се напрежения, сили и моменти в конструкцията - стига разбира се да се ползва по предназначение и със суответните гуми - евентуално спукване може да говори единствено за фабричен дефект, което е мн малко вероятно, или още едно доказателство че братята турци или китайци владеят много добре изкуството на ментетата

- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Нед 23 яну 2011 14:00, променено общо 1 път.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
На аватара ти има едни лети джанти на пасата,седем лъчови дето ги слагат на пасат Arriva i GT модификациите.Те са оригинални от завода производител на тях пише Volkswagen и са сметнати да издържат теглото на това тежко магаре и натоварено.Те тия трудно ще им видиш сметката.На всичко друго с на което пише там ми те подобни лайнарии без да си сигурен че са оригинални, и за колко тежка кола са мислени ще се молиш като минаваш през дупките да оцелеят.Та моят съвет е не взимай най-красивите вземи най-здравите а и те не са никак лоши.Аз съм с такива и съм доволен.Преди няколко години на мои колеги им предлагаха работа в италия в цехове за леене на джанти в кокила....оле мале оттогава знам че само доказан произход ще търся.Една джанта качествена минава 300 теста преди да е годна за пускане в продажба включително и пускане от 30м височина.
Отворих ти очите ха наслука ,другото от тебе.
Отворих ти очите ха наслука ,другото от тебе.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”