Опитаха се да откраднат и моето Поло :(

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
ralli art
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Опитаха се да откраднат и моето Поло :(

Мнениеот ralli art » Сря 30 яну 2008 23:08

За съжаление без малко и аз да пострадам от набезите на автоджамбазите. Ето какво ми се случи днес - по принцип всеки делничен ден прибирам колата около 17:20-17:30 часа. Така стана и днес - тъкмо бях пред гаража и щях да го отварям, когато разбрах, че трябва отново да изляза спешно с колата. Часа беше точно 17:18 - погледнах си телефона, понеже звънеше. Та излязах аз с колата и се прибрах след близо час - 18:35. Спирам аз пред гаража - врата му беше октрехната. Зачудих се, слязох от колата и влязох в него. Катинара го нямаше, а ламарината която стои пред него и е като импровизирана дръжка бе изкривена във форма на полуелипса - разбрах, че някой вероятно с лост е разбил катинара. Влизам в гаража - всичко си беше на мястото, независимо, че има ценни вещи, които и сам човек може да вземе със себе си и да спечели някой лев като ги препродаде да кажем. Зачудих се защо им е трябвало да разбиват гаража, при условие, че не са взели нищо. Единственото нещо което го е нямало вътре е колата. Не можех да повярвам, че са посмяли да го направят по време, когато е що-годе светло навън. И при условие, че на паркинга пред блока спират доста по-скъпи коли от моята - новичко Mercedes-че 320, една Е класа от 2003г, BMW X3, Peugeot 307 SW, 206 RC, нова Корса а от седмица насам и чисто новичка Тойота Аурис и т.н.. Горе долу тези коли стоят и в съседните гаражи. Реших още утре да и направя автокаско - проверих за условията при двама познати, занимаващи се с такава дейност - на ДЗИ и Булинс. След като им обясних какво е станало и двамата ми казаха, че е направено за колата. След това говорих и с един приятел, който има връзки в Полицията - от няколко месеца има такава банда в нашия град. Онзи ден от гараж са задигнали и Фолксваген Бора. Така, че внимавайте. И дано господ пази моето Поло :?

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Сря 30 яну 2008 23:32

ебаси изродите и по гаражите ли взеха да лазят бе мамката им долна,сот на гаража нямаш ли ,или поне си направи някакво съоражение!!!

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Сря 30 яну 2008 23:35

Колега, в днешно време без каско си е самоубийство! :(

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Сря 30 яну 2008 23:38

Пак супер късмет си имал колега .... мамицата им мръсна дано да им изсъхнат ръчичките ..... :twisted: каско колега ...

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Сря 30 яну 2008 23:42

Баща ми на лозето няколко пъти му разбиваха така катинари и то си станя ясно че колкото и пари да дава за катинари все ги чупят. Та измастори от винкел една преграда над катинара. Тя покрива плътно катинара от горе така че както и да го завъртиш с лост там неможе да бръкнеш! Е и ваденето след като го отключиш си искам малко чалъм де, ама малка жертва с огледа на постигнатия ефект!

А за каскато, то си е задължително, май малкото утре някой ще ти надере колата докато си наработа или некой леавак ще паркира в теб... ГО не покрива всичко възможно.

ralli art
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ralli art » Сря 30 яну 2008 23:43

Дам, доста е неприятно. За СОТ - не знам, едва ли някой ще се навие да сложи на ламаринен гараж. Май само Каското ще ме спаси. Още утре го правя - поне няма да се притеснявам толкова след това. А иначе дори в гараж си е по-лесно - влизат си, работят си и като са готови си излизат с колата.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 30 яну 2008 23:47

Имало е "поръчка"...Или за откуп...Каското няма да ти запази колата,ако е "поръчана",ма поне няма да си на сухо :wink:
85%от застр.сума ще вземеш след ...да кажем 6месеца-ако я барат и има каско!

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 31 яну 2008 0:01

Една бомба от вътрешна страна на гаража би оправила положението, нищо друго :twisted:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 31 яну 2008 0:02

Сори за случката колега но ако караш кола без Каско изобщо нямаш право да се оплакваш ако изчезне-просто действителноста е такава ! Лошото е когато го разбереш след като ключовете ти останат сираци :(

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Чет 31 яну 2008 0:12

Stefan написа:Една бомба от вътрешна страна на гаража би оправила положението, нищо друго :twisted:

ами да ама ако вземе сутринта да забрави за нея mhihi mhihi mhihi

затова каско и тва е !! :D

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Чет 31 яну 2008 8:24

два добермана в гаража и това е имах и кучката се беше научила да чака на два метра от вратата и да не душка около бравата (бяха я опитвали с спреи май) та това е направи им едно удобно кътче там и няма ядове :wink:

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Чет 31 яну 2008 10:48

Каско - това е истината...крайно време е всички да го разберат....спестения лев после винаги ти излиза тройно!

ralli art
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ralli art » Чет 31 яну 2008 14:28

Преди около половин час си направих пълно каско и вече ми сравнително доста по-спокойно. Кофтито е, че снощи са били разбити още 3 гаража в Сливен, явно не съм бил единствен.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 31 яну 2008 16:06

леле,мале :horror:

пак се почва с крадливата работа в наща държава :a boi de :rocketwhore :laser death

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 31 яну 2008 16:23

LILO&STICH написа:леле,мале :horror:

пак се почва с крадливата работа в наща държава :a boi de :rocketwhore :laser death
от извесно време прави впечатление,че зачестиха набезите по колите :evil:
човек и на застрахователи неможе да разчита-само на късмет :?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”