ПРОТОКОЛ ОТ КАТ!!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
THE BATUGATA
Автомобил:
Двигател:

ПРОТОКОЛ ОТ КАТ!!!

Мнениеот THE BATUGATA » Пет 08 фев 2008 12:36

Някой колега може ли да ме осветли кви са тия протоколи за Грежданската отговорност?Преди един месец си взех нова количка Ауди А3 и за втори пат ми е удрят.Та днеска за добро утро слизам и гледам оставена бележка на стъклото с номер викам си тя работата е ясна и гледам пак някои не се е научил да паркира и е искал да мине през моята кола! Звъннах на телефончето дойде въпросна женичка и ми вика"Много барза видях,че няма да мина ама...".Званя в КАТ Пловдив обяснявам А от там ами щом няма пострадали си пишете протоколи!?? Кви протоколи бе ей? Ами ходете си вземете или ако имате каско аиде да минава!!! Викам му ама тва минаване ми се случва за трети пат не по моя вина!!! Ами само с протоколи щом няма пострадали :evil: !!! Аиде накой да ми обясни как стои хавата с тия протоколи щото вече ми стана неудобно да ходя при застрахователя и да му обяснявам как се точно мойта кола го отнася и пак няма виновни все едно сам си удрям!!!

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пет 08 фев 2008 12:39

Ма колега няма от какво да ти е неудобно, човек.
На ония като ти взимат вноските дали им е неудобно?
Отивай при каското ....

Потребителски аватар
THE BATUGATA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот THE BATUGATA » Пет 08 фев 2008 12:41

А бе на аудито и на голфа за два месеца 2 пъти ми се случва да ме забършат и двата пати си бият камшика и за мене само разпривии на главата!

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 08 фев 2008 12:43

някои застрахователи раздват "двустранен констативен протокол". Попълва се и после мисля че и двамата участници отиват в КАТ за да се завери. Все си мисля обаче че дори да няма пострадали онези са длъжни да дойдат.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пет 08 фев 2008 12:43

THE BATUGATA написа:А бе на аудито и на голфа за два месеца 2 пъти ми се случва да ме забършат и двата пати си бият камшика и за мене само разпривии на главата!

шибана история е - знам от опит честно да ти кажа - ама няма начин, затова е каското.
оглед и да дават парички и това е - не вервам да има мазохисти сами да си задират колите, так аче смело натам!

Потребителски аватар
THE BATUGATA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот THE BATUGATA » Пет 08 фев 2008 12:43

Най-много се валнувам кви са тия новоизмислени протоколи дето трябва да са мии ги дали с гражданската. И кво трябва да правя с тях?

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 08 фев 2008 12:45

THE BATUGATA написа:Най-много се валнувам кви са тия новоизмислени протоколи дето трябва да са мии ги дали с гражданската. И кво трябва да правя с тях?

двустранен протокол
пр ПТП без спор у двете сктрани за вината се попълва
като протокол за ПТП на кат е
после се подписвате и носите в своите застрахователи и през КАТ се минава да се входира
тъпа работа е
взима се от застрахователя ти по ГО
минавай го щета на паркинг
а иначе евала на жената все пак :roll:

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пет 08 фев 2008 12:45

THE BATUGATA написа:Най-много се валнувам кви са тия новоизмислени протоколи дето трябва да са мии ги дали с гражданската. И кво трябва да правя с тях?

Не ти трябва протокол - палиш и отиваш на оглед там където ти е каското - казваш сутринта станах и я намерих на паркинг така.

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Пет 08 фев 2008 12:46

Те ти говорят за двустранен констативен протокол (аз имам в колата си такъв), в който вписвате данните си, номера на застраховки ГО и прочие. Вписвате как се е случило събитието и се подписвате. След което твоят застраховател по каско си предявява регрес към застрахователя по ГО на виновната водачка и си взима парите 100%. Без да се вика полиция, че са много затормозени да взимат по 10-20 лв на кола и нямат време за вашите глупости. Така и точки и акт няма да има виновната, но пък така се действа в цяла Европа. Успех.

Потребителски аватар
THE BATUGATA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот THE BATUGATA » Пет 08 фев 2008 12:46

А бе само бюрокрации! Да не вземат догодина като си правя каско да ме вкарат в няква графа рискови шофери :lol:

Потребителски аватар
THE BATUGATA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот THE BATUGATA » Пет 08 фев 2008 12:48

ОК Благодаря много само не искам да трябва да ходя да го заверявам в кат щото никво време нямам за тях!!!

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пет 08 фев 2008 12:49

Милослав написа:

Не ти трябва протокол - палиш и отиваш на оглед там където ти е каското - казваш сутринта станах и я намерих на паркинг така.

Казах ти ама не слушаш ;)

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Пет 08 фев 2008 12:55

Абе няма нужда да се занимаваш с КАТ. Двустранният протокол е валиден и без да се заверява от никой друг освен от вас. Ако го направиш както ти е казал Милослав пак могат да те пратят за зелен хайвер след като нямаш полицейски протокол или двустранен такъв, това вече зависи кой ти е застрахователя по каско и дали имаш връзки там!

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Пет 08 фев 2008 13:00

anonimko написа:и каското е мафия за да ти платят щетите първо протокол от мвр ако е кражба и кат ако е птп второ трябва да е платено цялото ако не искаш да ти я правят в техния сервиз 6мес чакаш за парите при удар пред блок или паркинг викаш мвр после застрахователя икато доиде застрахователя -ти си го направил сам за да вземеш пари на фирмата една кола гаранцинна 6мес стоя за предна броня в сервиза

Защото не знаете как да си търсите интереса!

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Пет 08 фев 2008 13:07

Колега, н е знам дали ти помагам, ама виж мойта тема по този въпрос.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... +%E4%E7%E8

Всички застрахователи действат по един и същи начин

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”