От петък влиза в сила нова наредба за контролните точки
-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
6 контролни точки се отнемат и на водач, заловен да управлява МПС без да притежава съответното свидетелство за управление или когато то му е отнето по реда на чл. 171, т. 1 Закона за движение по пътищата, както и за използване на мобилен телефон по време на управление на превозното средство (без устройство”свободни ръце”)
Интересно... като нямам съответното свидетелство за управление от кво ще ми вземат точки?

Интересно... като нямам съответното свидетелство за управление от кво ще ми вземат точки?

- FaTDoG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това е стар закон ако не се лъжа,преди беше така за новите водачи да почват с 27 и след 2 години ако няма проишествия стават 39,ама го махнаха и всички трябва да са с 39.Поне мойте връстници дето бяха с няколко месеца по малки от мен бяха с 39,а аз с 27.Както и да е,полицаите да го духат без извинение,давам пример завивам наляво и минавам на жълто,защото нямам възможност да мина на зелено,вече съм в кръстовището,от другата страна полицай ме спира и ми писаха акт че съм минал на червено,е не е ли тъпо... Пари няма да им дам никога,имам си други начини за оправяне на актовете.martineli написа:...
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Яко сурвакане, един път ти взимат 12 точки по тая наредба за превишена скорост, после по друга ти вземат книжката и по трета ти събират глоба.
С едно нарушение създаваме работа на две институии:)
А ако нямаш книжка пак ти вземат точки, тва сигурно са смарт точки.
Защо не седнат 5 6 умни глави да ги унифицират нещата.
Да се напише един общовалиден закон, който да обхваща целия процес на придобиване на книжка, поддръжката и и регистрацията на МПС, да се върже КАТ с данъчното, да се дава информация, хич няма да е трудно.
На мене в момента няма кой да ми каже колко точки имам, дали като ми изтече психото трябва да си го подновявам ( понеже лелката там каза че само ако си сменяш работата трябвало, не и вярвам много, никаде го няма написано черно на бяло?) после ако недай си боже направя нарушение трябва да питам 16 човека 8 наредби да прочета за да си видя наказанията
С едно нарушение създаваме работа на две институии:)
А ако нямаш книжка пак ти вземат точки, тва сигурно са смарт точки.
Защо не седнат 5 6 умни глави да ги унифицират нещата.
Да се напише един общовалиден закон, който да обхваща целия процес на придобиване на книжка, поддръжката и и регистрацията на МПС, да се върже КАТ с данъчното, да се дава информация, хич няма да е трудно.
На мене в момента няма кой да ми каже колко точки имам, дали като ми изтече психото трябва да си го подновявам ( понеже лелката там каза че само ако си сменяш работата трябвало, не и вярвам много, никаде го няма написано черно на бяло?) после ако недай си боже направя нарушение трябва да питам 16 човека 8 наредби да прочета за да си видя наказанията
- Мартин
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
МВР трябва първо да научи служителите си да спазват закона, преди да изисква това от гражданите! Не някакви пишлемета, дето са облекли униформи да минават най-нагло на червено, да карат в насрещното платно, а да не говорим, че най-редовно влизат в забранени улици. Ясно е, че имат право на всичко това, но го правят без абсолютно никаква причина и без съответните звукови и светлинни сигнали.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”