Какъв автомобил да избера?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
k_skabrin
Автомобил:
Двигател:

Какъв автомобил да избера?

Мнениеот k_skabrin » Нед 23 авг 2009 21:32

Здравейте колеги!

Семейството ми се увеличи с две близначета и се налага да сменя верния си сеат толедо 1.9тд с по- нов и по- голям автомобил. Колебая се обаче между няколко варианта:

1. Сеат Алхамбра
2. VW Sharan
3. Пежо 807
4. Рено Еспас

Какво е вашето мнение за тези коли? Какъв е средният разход на гориво? Още не съм решил дали да е пак дизел или бензинов двигател... Изчетох доста теми в нета, но така и не намерих конкретно сравнение между тези модели, та ще ми помогнете много с инфо за цените на сервизното обслужване, частите и слабите места на тези коли... Ще се радвам на всякакви съвети и препоръки.
Извинете ме, ако вече са пускани подобни теми.
Благодаря ви предварително!

Потребителски аватар
worldcoolesdude_
Автомобил:
Двигател:

Re: Какъв автомобил да избера?

Мнениеот worldcoolesdude_ » Пон 24 авг 2009 8:19

k_skabrin написа:Здравейте колеги!

Семейството ми се увеличи с две близначета и се налага да сменя верния си сеат толедо 1.9тд с по- нов и по- голям автомобил. Колебая се обаче между няколко варианта:

1. Сеат Алхамбра
2. VW Sharan
3. Пежо 807
4. Рено Еспас

Какво е вашето мнение за тези коли? Какъв е средният разход на гориво? Още не съм решил дали да е пак дизел или бензинов двигател... Изчетох доста теми в нета, но така и не намерих конкретно сравнение между тези модели, та ще ми помогнете много с инфо за цените на сервизното обслужване, частите и слабите места на тези коли... Ще се радвам на всякакви съвети и препоръки.
Извинете ме, ако вече са пускани подобни теми.
Благодаря ви предварително!

Ли4но аз се у4удвам на хора които прибягват до вен при нали4ието на деца, аз мисля 4е едно комби или един малак джип от рода на рав4 би вършил същата работа или направо едно комби 4х4, хем товари6, хем се 4уства6 по безопасно с 4х4, хем и продължава6 да се наслаждаваш на 6офирането вместо да се лулееш по завоите в някои ван :lol:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 24 авг 2009 8:22

Рав4 струва колкото 2 от изброените по горе автомобили :wink:

Потребителски аватар
batececo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batececo » Пон 24 авг 2009 9:07

1. Мислил ли си за Рено Сценик? Аз карам такова, въпреки че нямам деца за сега - доволен съм от обема - разхода е с около 1-2 литра повече от обикновена кола... Вървежа (зависи какъв е двигателя) е добър (все пак Ван-а не се взема за гонки...).
2. Другото, което искам да подскажа - защо не се оглеждаш за Пасат Комби? Той също има доста обем... Аз чакам да станат 7-8-10 годишни Б6-ците и се мятам, гледам чат-пат и Б5.5 но се страхувам от алуминиевото крехко окачване - излага хубавото име на VW, а и пасата ми е много скъпичък за сега, 10к +++ :)

Може да потърсиш една стара тема, в която се обсъждаше (спореше) дали да се вземе Сценик или Пасат Комби (естествено тука мненията надделяха в полза на Пасата, а в Рено форума - в полза на Реното). Във всеки форум хората са пристрастни към марката, която карат (всеки си хвали своето), за това гледай повече обективните безпристрастни мнения ;)

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 24 авг 2009 9:07

santo_trafficante написа:Рав4 струва колкото 2 от изброените по горе автомобили :wink:

Само два пъти :lol:

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 24 авг 2009 9:09

Аз съм за голямо комби вместо ван :да:
Рендетата определено не ми допадат :не:

Потребителски аватар
batececo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batececo » Пон 24 авг 2009 13:33

forski написа:Аз съм за голямо комби вместо ван :да:

На мен пък ГоУфовете не ми допадат :не:

Човека иска обективно мнение, а не какво на теб ти допада или не ти допада...

Потребителски аватар
soxy__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soxy__ » Пон 24 авг 2009 13:44

Напълнихте на човека темата с глупости. Решил е ван, не джип,комби или трактор.
По темата имам наблюдения на два Еспейса, единия е 92, другия 98. Хората са доста доволни, много здраво окачване. Двигателите са 2.0 бензин, вървят прилично. За обслужване цените пак са нормални, хубавото е, че са доста масови и има много части за тях.

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Пон 24 авг 2009 14:31

В този клас реното води, няма защо да се заблуждаваме. Вози меко, здраво окачване, както каза колегата по-горе, разумен разход, прилични цени на резервни части, а и не на последно място - може би най-приличен външен вид. Стига с тоя фанатизъм. VW си е VW, но не може да е най-най във всички пазарни ниши.

Потребителски аватар
m2595
Автомобил: Mercedes W124 250D
Двигател: OM602

Мнениеот m2595 » Пон 24 авг 2009 15:25

forski написа:Аз съм за голямо комби вместо ван :да:

:да: Даже аз бих предложил (с риск да ме оплюете :oops: ) да се оглеждаш за Meрцедес Е-класа комби, за препоръчване да е 210-ка. Имам такъв (220 CDI '99, автоматик) и трябва да кажа, че багажника е огромен. Има и допълнително отделение в пода на багажника за поставяне на разни дреболии и сгъваема пазарска кошничка. На някои изпълнения има и допълнителен ред седалки(2 на брой), които се прибират в пода, ако няма нужда от тях. В интериора също има много места за поставяне на дреболийки-джобове във всички врати, една мрежичка до краката на пасажера, подлакътник(моя може да охлажда напитки, ама то това май го има на всички мержани от този модел), има поставка за очила, поставки за чаши в задния подлакътник и други такива. Отзад е широко и има предостатъчно място за краката на пътниците. Отпред е същата работа, седалките са удобни и правят пътуването комфортно. И нещо важно-можеш да товариш комбито колкото искаш-снабдено е с нивомат серийно(поддържа нивото на задницата в едно положение независимо от теглото на товара).
За двигател от дизелите бих препоръчал 200(220)CDI, но чувам много добри отзиви и за 250 D и 290TD. В никакъв случай не си взимай 220D-той е торба с проблеми. За бензините не мога да ти дам препоръка.
Ако решиш да търсиш такъв Мерджан, го огледай най-обстойно(това важи за всяка кола, всъщност) и най-вече за ръжда, защото тези модели трудно "бягат" от нея заради технологията на боядисване(боите са на водна основа май нещо такова беше)-по принцип се среща около дръжката на багажника, около арките на калниците и уплътненията на страничните стъкла. Ако те интересуват още подробности пиши ми на ЛС или пък разгледай форума на Мерцедес. :wink:

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 24 авг 2009 15:50

theraven написа:В този клас реното води, няма защо да се заблуждаваме. Вози меко, здраво окачване, както каза колегата по-горе, разумен разход, прилични цени на резервни части, а и не на последно място - може би най-приличен външен вид. Стига с тоя фанатизъм. VW си е VW, но не може да е най-най във всички пазарни ниши.

Ми то VW никой не му предлага на човека,предлагат му Рав 4,Еспейс и Сценик.
Аз бих добавил и Опел Зафира,има няколко теми на колеги във форума с информация и доста мнения.
Рено наистина води в този клас и то само заради ниската цена на която се търгуват тези таралясници,98г. кола се намира за 3800-4000лв. без пазарлък :shock
Проблеми по-тях колкото искаш,ел.инсталация,чупещи се дръжки на вратите,чупещи се капачки на резервоара,неработещи уреди,счупени и скърцащи пластмаси и още и още :horror:
това в пълна сила важи за Рено Сценик но и Еспейса не е цвете за мирисане.
Не случайно франсетата определиха първата версия на Меган,на чиято платформа е и Сценик като пълен провал,не случайно и цената му е толкова ниска.
За другите които си изброил нямам никакви наблюдения,две години се возих в един Сценик сега и колегата ми кара такова нещо с мотор 1.6i и двете бяха пълна трагедия.Едното беше внос от IT другото от DE,еднакви курници бяха и двете а и всички останали които съм виждал.Това в пълна сила важи и за Еспейс :да:
Успех!!!

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пон 24 авг 2009 18:20

имах преди време миниван фиат улисе,което е копие на пежо 806,супер возия,голяма кола,разхода с газов инжекцион беше 10-11 извънграда,градско 15-18,бензин пак толкова
двигателя беше 2.0 турбо бензин/147коня/най мощния от всички варианти и да ти кажа честно на не си го представям по маломощен,не ти знам стила на каране,ама за мен тази мощност беше на долната граница
има и слаби варианти с по 90 коня :screwy ама тях и трабантите ги минават/честно/
за поддръжката:гуми от 15-ки нагоре примерен размер 225/60/15,аз леко го ударих отпред и ремонта дойде над 2200лева с части втора употреба/за нова предна броня в официалния вносител ми искаха 1800лева :applause: :screwy :horror: ,фар-700,турбо-1950лева,
съвета ми е да проучиш как стоят нешата с резервните части и качеството на автомобилите,и да си търсиш двигател около и над 150 коня

Потребителски аватар
m2595
Автомобил: Mercedes W124 250D
Двигател: OM602

Мнениеот m2595 » Пон 24 авг 2009 18:53

Колегата нещо се изгуби май. :lol:

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Пон 24 авг 2009 19:26

santo_trafficante написа:Рав4 струва колкото 2 от изброените по горе автомобили :wink:

Да не говорим, че е наполовина на вановете mhihi

Потребителски аватар
worldcoolesdude_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот worldcoolesdude_ » Вто 25 авг 2009 8:42

Luciano написа:

Да не говорим, че е наполовина на вановете mhihi

ОК, може би това нее наи уда4ният вариянт като например Форестер, но това беше първо-то нещо което ми доиде на ум.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”