Акт
Акт
Колеги днес ми взеха талон за превишена скорост.При ограничение 50км а бях с 79км.Кви са последствията сега колко време мога да карам с тоя акт.И кога почва да ми тече наказанието,абе всичко квото знаете ще сам мн благодарен. 

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Акт
vw golf написа:Колеги днес ми взеха талон за превишена скорост.При ограничение 50км а бях с 79км.Кви са последствията сега колко време мога да карам с тоя акт.И кога почва да ми тече наказанието,абе всичко квото знаете ще сам мн благодарен.
незнам, ама за 1 месец 3 пъти ме спаси антирадара

- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
в зависимост от това дали са те спрели в или извън населено място глобите следват
ЗДвП написа:Чл. 182. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Водач, който превиши разрешената максимална скорост в населено място, се наказва, както следва:
1. за превишаване с 10 км/ч - с глоба 10 лв.;
2. за превишаване от 11 до 20 км/ч - с глоба 30 лв.;
3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 100 лв.;
4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 150 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
5. за превишаване над 41 км/ч - с глоба 200 лв. и два месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 250 лв. и три месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство.
(2) Водач, който превиши разрешената скорост извън населено място, се наказва, както следва:
1. за превишаване с 10 км/ч - с глоба 10 лв.;
2. за превишаване от 11 до 20 км/ч - с глоба 30 лв.;
3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 50 лв.;
4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 100 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
5. за превишаване от 41 до 50 км/ч - с глоба 150 лв. и два месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 200 лв. и 3 месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство.
...
защото са ти дали акт да караш с него. след 1 месец като ти излезе постановлението отиваш в кат плащаш си глобата и си взимаш талона. сега караш така и гледаш да не ти изтече срока /1 месец/ на акта, защото ще ти напишат още 1 акт. и другия път спазваш ограничението, макс 10км. отгоре и няма да има проблеми.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”