Преди два дни карах един пасат с десен волан. Принципно това е доста огромна кола и по-трудно се свиква с габаритите, дистанции, радиусът на завоя, траекторията и пр.
Карах обаче такъв с десен волан и да ви кажа честно останах възхитен - мисля, че това е добра алтернатива за България - отлична видимост, никакво притеснение за паркирали превозни средства отдясно, никакви притиснения за пешеходци и велосипедисти от дясната страна. Видимостта е идеална. Осевата линия се цели перфектно. В завоите се влиза идеално, особено в кръстовища с ограничена видимост и завой надясно, леко изнасяне и това е достатъчно. Никакво кривене, когато влизаме от дясно в път с предимство.
Вашите впечатления?

Автомобилът с десен волан
- jettro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nikchi написа:jettro написа:Как се изпреварва ТИР в мъгла с подобно нещо???
Тва ще го пробвам при удобен случай, но за останалото е идеално разположението.
При градски условия може да ги има предимствата които споделяш но при извънградски ми струва даже опасно. Особено на някой проход като Шипка. Някак си не ми се вижда разумно да изнесеш цялата кола в ляво зад някого за да имаш добра видимост и да прецениш дали да изпреварваш.....
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
jettro написа:Как се изпреварва ТИР в мъгла с подобно нещо???
това е много добър въпрос-тъй като трябва да го изпревариш логично от ляво,ако си на двупосочен път трябва да се изнесеш изцяло за да имаш видимост и към другото платно-а ако от там идва ТИР

За това хората са го направили-кола с десен волан се кара при дясно движение и обратното
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ТИР не знам, но ще ви разкажа една история ... Карам преди години към морето с клиовеца. Перкаме някъде след Загорите ше да е било, то с повече от 100 не може и по едно време зрението ми засича на огледалото за задно виждане някаква кола - по габарити голяма, запалени фарове, всичко 6 , викам си поредният безсмъртен ще ме изреже, но ... не би.
Пред мене ТИР, аз си карам и знам че няма ли права 500 метра забравяш. Обаче гледам на огледалото набеденият за безсмъртен от мен се лашка, като че ли някой го бие вътре, а вляво, а вдясно и така постоянно. Подавам се и аз и гледам трафик оня продължава - а вляво, а вдясно. Карах така едно известно време и ме хвана шубе вече викам си тоя е някой луд ще ме изтреска заднешком , та ше се чудя ко да правя , свалям аз на 80-70 и оня продължава да се лашка , прибирам се аз в банкета и по едно време тоя се отпуши, минава покрай мене тегли и мене и ТИРа и какво да видя аз :
Десен волан, колата не помня вече, може би хюндай, отляво жена му, а отзад небрежно се полашкват 3 хлапета, гледайки назад към мене ...
Е кола с десен волан няма да си куя в БГ.
Пред мене ТИР, аз си карам и знам че няма ли права 500 метра забравяш. Обаче гледам на огледалото набеденият за безсмъртен от мен се лашка, като че ли някой го бие вътре, а вляво, а вдясно и така постоянно. Подавам се и аз и гледам трафик оня продължава - а вляво, а вдясно. Карах така едно известно време и ме хвана шубе вече викам си тоя е някой луд ще ме изтреска заднешком , та ше се чудя ко да правя , свалям аз на 80-70 и оня продължава да се лашка , прибирам се аз в банкета и по едно време тоя се отпуши, минава покрай мене тегли и мене и ТИРа и какво да видя аз :
Десен волан, колата не помня вече, може би хюндай, отляво жена му, а отзад небрежно се полашкват 3 хлапета, гледайки назад към мене ...
Е кола с десен волан няма да си куя в БГ.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”