за акт за превишена скорост
за акт за превишена скорост
Направиха ми акт за превишена скорост, 38 км/ч над допустимата извън населено място.Задължително ли ще ми вземат книжката за месец,или има вариант само глобата 100 лв?
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
Ето извадка от Закона за движение по пътищата:
Чл. 182. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (2) Водач, който превиши разрешената скорост извън населено място, се наказва, както следва:
1. за превишаване с 10 км/ч - с глоба 10 лв.;
2. за превишаване от 11 до 20 км/ч - с глоба 30 лв.;
3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 50 лв.;
4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 100 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
5. за превишаване от 41 до 50 км/ч - с глоба 150 лв. и два месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 200 лв. и 3 месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство.
и двете се налагат-предвидени са комулативно
Чл. 182. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (2) Водач, който превиши разрешената скорост извън населено място, се наказва, както следва:
1. за превишаване с 10 км/ч - с глоба 10 лв.;
2. за превишаване от 11 до 20 км/ч - с глоба 30 лв.;
3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 50 лв.;
4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 100 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
5. за превишаване от 41 до 50 км/ч - с глоба 150 лв. и два месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство;
6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 200 лв. и 3 месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство.
и двете се налагат-предвидени са комулативно
- eos
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз карам с един акт за +42км и бяха ми казали,че ще ми вземат книжката за 2месеца.В петък през нощта ме спира един патрул в центъра,които учудващо се оказаха свестни,та се залавихме и те ми казаха,че сега имали нов закон и моята глоба щяла да бъде 100лв и 1месец без книжка
Аз им разправям,че май трябвало 2месеца да съм без,а те пак ми разправят,че в новата наредба така пишело 

няма знаци,извън населено място без знаци 90 км/ч, аз карах със 128 км/ч. просто изпреварвах
но километража ми показваше около 110 км/ч. Преди седмица ме спряха след знак 50 км/ч,километража ми показваше 50,а радара 63... полицая ми каза,че ако съм си сменял скоро гумите с нови е възможно да дава отклонение...а дали е така?

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Tyan написа:B O B I а може ли да се кара докато обжалваш ..и каква е процедурата ...като си взимаш постановлението карат ли те да си оставиш книжката въпреки че имаш намерение да обжалваш .... ?
Като отидеш да си вземеш постановлението казваш че искаш да обжалваш. Тогава ти оставят книжката и ти даваха някакъв документ май беше подпечатано копие от жалбата и си караш с него докато не се насрочи дело и не излезе решение. Но в общи линии само отлагаш неизбежното...
- pRo_4_LiFe
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А бе че ще я вземат,то е ясно май,но няма ли начин да изпреваря събитието,демек,да отида в кат,да им кажа"давам си книжката" и да тече наказанието,че ми трябва за началото на май,а то май точно тогава ще ми се падне наказанието.Другия вариант е,понеже талона от Плевен ще дойде тук чак след месец сигурно,началото на април,и аз да изчакам до последно срока за плащане на акта и после да отида да си я дам...какви варианти можем да измислим да попитам аз 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”